Άντζελα Μάντσεν: «Έφυγε» από τη ζωή στον Ειρηνικό η Αμερικανίδα Παραολυμπιονίκης

Gazzetta team
Άντζελα Μάντσεν: «Έφυγε» από τη ζωή στον Ειρηνικό η Αμερικανίδα Παραολυμπιονίκης

bet365

Η παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας και παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας προσπάθησε να διασχίσει την απόσταση από την Καλιφόρφνια στη Χαβάι και έχασε τη ζωή της.

Μια σπουδαία γυναίκα και μια μεγάλη αθλήτρια άφησε την τελευταία της πνοή στη μέση του Ειρηνικού ωκεανού την ώρα που επιχειρούσε με το μονοθέσιο της να διασχίσει την διαδρομή από την Καλιφόρνια στη Χαβάη.

Η Άντζελα Μάντσεν που είναι η πρώτη γυναίκα που διέσχισε τον Ινδικό ωκεανό, ήταν παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας αφού είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Παράλληλα η 60χρόνη ήταν τεράστια μορφή της κωπηλασίας. Είχε κατακτήσει μεταξύ άλλων 3 χρυσά σε Παγκόσμια πρωταθλήματα από το 2003 έως το 2005.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή μέσω Facebook ο σύζυγος της, Ντεν Μάντσεν. Η Άντζελα είχε πολλές ώρες να δώσει σημεία ζωής και έτσι μετά από ειδοποίηση του συζύγου της και την εντόπισε νεκρή στην θάλασσα η ακτοφυλακή.

H Μάντσεν, που μεγάλωσε σε οικογένεια στρατιωτικών, είχε καταταγεί στο σώμα των πεζοναυτών των ΗΠΑ αφήνοντας στους γονείς την κόρη της και έμεινε παράλυτη έχοντας ένα σοβαρό ατύχημα παίζοντας μπάσκετ.

Μετατοπίστηκε η σπονδυλική στήλη της και μετά από μια σειρά αποτυχημένων επεμβάσεων έμεινε παράλυτη αλλά έγραψε ιστορία στις ΗΠΑ στον στίβο και στην κωπηλασία.

 

Τελευταία Νέα