ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Στο όπεν ατόμων με αναπηρίες της Αιγύπτου Χατζηκυριάκος, Μουχθής

Στο όπεν ατόμων με αναπηρίες της Αιγύπτου Χατζηκυριάκος, Μουχθής

Στο όπεν ατόμων με αναπηρίες της Αιγύπτου Χατζηκυριάκος, Μουχθής

Δράση για τους δευτεραθλητές Ευρώπης Χατζηκυριάκο και Μουχθή.

Πρώτη έξοδος σε διεθνές τουρνουά για το 2020 από τους δύο κορυφαίους Έλληνες αθλητές με αναπηρίες στην επιτραπέζια αντισφαίριση, τον Μάριο Χατζηκυριάκο και τον Γιώργο Μουχθή.

Οι  δευτεραθλητές Ευρώπης του ομαδικού στην κλάση 6 (σ.σ. των ορθίων) μετέβησαν την Πέμπτη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου από τη 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου θα φιλοξενηθεί το καθιερωμένο I.T.T.F. Egypt Para Open, το οποίο εντάσσεται στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο Μουχθής και ο Χατζηκυριάκος αρχίζουν εκεί την προσπάθειά τους για διακρίσεις και βαθμούς στην ολυμπιακή χρονιά και να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο κατέκτησαν δύο μετάλλια στο αντίστοιχο τουρνουά του 2019 και την ίδια πόλη.

Μαζί το ασημένιο στο ομαδικό των κλάσεων 6-8 και νωρίτερα ο Μουχθής το χάλκινο στην κλάση 6. Όπως πέρσι, τους αθλητές συνοδεύει στην Αλεξάνδρεια ο Πολυχρόνης Πολίτσης από φέτος όμως, ξανά με την ιδιότητα του προπονητή της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α.).

Το ετήσιο όπεν περιλαμβάνει το απλό και το ομαδικό, όπως κάθε εκδήλωση στο Para Table Tennis πρόγραμμα της I.T.T.F.. Παίρνουν μέρος πάνω από 100 αθλητές κι αθλήτριες και η αρχή γίνεται το Σάββατο με τα ατομικά. Η Θεσσαλονικιά Κωνσταντίνα Κρόττα είναι επιδιαιτήτρια των αγώνων.  

Ο Μουχθής και ο Χατζηκυριάκος έχουν ως πρώτο στόχο να περάσουν από τα γκρουπ κι έπειτα να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ώστε να βελτιώσουν και τις θέσεις τους στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας τους.

Η συμμετοχή στο αιγυπτιακό όπεν αποτελεί αποστολή της εθνικής ομάδας, γι’ αυτό έκανε και η Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σημειώνει ότι «οι αθλητές συνοδεύονται από τον ομοσπονδιακό προπονητή Πολυχρόνη Σιδηρόπουλο-Πολίτση».

Εμείς να προσθέσουμε ότι ο παλιός διεθνής αθλητής με αναπηρίες επανήλθε στη θέση, που είχε αφήσει το 2018. Τότε είχε παραιτηθεί, καθώς αποφάσισε να πάει για μόνιμη εγκατάσταση στην Κεφαλονιά και να βοηθήσει και την υγεία του. Η ομοσπονδία έκανε νέα ετήσια συμφωνία με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής από την Πάτρα και προπονητή Μιχάλη Κατσικαδέλη, ο οποίος νωρίτερα ήταν για τρία χρόνια εξωτερικός συνεργάτης της. Το συμβόλαιο ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2019 και δεν ανανεώθηκε. Ο Πολίτσης δήλωσε ξανά διαθέσιμος να ενισχύσει την προσπάθεια, θα συνδυάζει μετακινήσεις σε Αθήνα και Κεφαλονιά κι έτσι ανέλαβε εκ νέου από τον Ιανουάριο ομοσπονδιακός προπονητής.