Μιχαλεντζάκης: Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ πεταλούδα S8

Gazzetta team
Μιχαλεντζάκης: Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ πεταλούδα S8

bet365

Μετά από τα 100μ ελεύθερο S8 ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κέρδισε νέο χρυσό και στα 100μ πεταλούδα στο Παγκόσμιο του Λονδίνου.

Το 2ο του χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου κατέκτησε πριν από λίγη ώρα ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης.

Ο Έλληνας χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο στην κολύμβηση μετά από το χρυσό στα 100μ ελεύθερο S8 χάρισε στην χώρα μας και το χρυσό στα 100μ πεταλούδα.

Με επίδοση 1.01.94 έκανε... πλάκα στον τελικό στο μεγαλύτερο τεστ του για τους Παραολυμπιακούς του 2020!

Ο Μιχαλεντζάκης στον πρωϊνό προκριματικό έκανε... οικονομία δυνάμεων (1:05.21), προκειμένου να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στον βραδινό τελικό, κάτι που συνέβη και με τεράστια μάλιστα επιτυχία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας κολυμβητής ήταν πιο αργός από τον Αμερικανό Γκρίσγουολντ (+0.68) στο πρώτο μισό της διαδρομής, όμως στο δεύτερο 50άρι ήταν γρήγορος και αποτελεσματικός όπως αποδείχθηκε. Και το πανηγύρισε τρελά, απαλλαγμένος πλέον από το άγχος της κούρσας, μόλις διορθώθηκε η σειρά τερματισμού (!) από τους διοργανωτές στον φωτεινό πίνακα του London Aquatics Centre.

Όσον αφορά στον Αριστείδη Μακροδημήτρη, κατετάγη 5ος στον τελικό των 100μ. ύπτιο κατηγορίας S2. Η επίδοση του κατόχου τριών Παραολυμπιακών μεταλλίων, στο ίδιο κολυμβητήριο, το 2012, ήταν 2:16.14. Ο Μακροδημήτρης είχε προκριθεί στον τελικό με την 5η καλύτερη επίδοση των προκριματικών (2:21.86).

Attachments area

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα