Φλοριάν Μάρκου στο gazzetta.gr: «Να γυρίσω στην Ελλάδα με έναν παγκόσμιο τίτλο στις πλάτες μου»

Κώστας Τόπας
Φλοριάν Μάρκου στο gazzetta.gr: «Να γυρίσω στην Ελλάδα με έναν παγκόσμιο τίτλο στις πλάτες μου»

bet365

Ο Αλβανός παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, Φλοριάν Μάρκου στο gazzetta.gr, για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τη σκληρή δουλειά που χρειάστηκε να κάνει για να φτάσει στην κορυφή αλλά και για την καθημερινή στήριξη και την αγάπη που δέχεται από την Αλβανία και την Ελλάδα.

Ο Φλοριάν Μάρκου ήρθε με την οικογένειά του, σε ηλικία επτά ετών στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη. Από μικρός όπως τόνισε μέσω του gazzetta.gr, είχε πάθος για τα μαχητικά αθλήματα κι αυτόν τον έκανε να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Πλέον στα 28 του χρόνια έχει γεμίσει από επιτυχίες στο Kickboxing, με παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους να κοσμούν το παλμαρέ του.

Ωστόσο, δεν ήταν όλα ρόδινα για τον Μάρκου. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του του 2011, όταν ενεπλάκη σε επεισόδιο με πυροβολισμούς μετά από καβγά σε μπαρ στη Βαλαωρίτου. Διέφυγε και συνελήφθη δυόμιση χρόνια αργότερα στην Αυστρία. Εξέτισε μέρος της ποινής του σε αυστριακές και ελληνικές φυλακές και επέστρεψε το φθινόπωρο του 2015, δηλώνοντας μετανιωμένος για τη δικαστική περιπέτεια.

Τα τελευταία τρία χρόνια είναι κάτοικος Λονδίνου, όπου εκεί συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στα ρινγκ, θέτοντας ως στόχο να φτάσει στην κορυφή για να κάνει περήφανη την Ελλάδα αλλά και την Αλβανία.

«Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΙΝΙΑ»

«Αρχισα την καριέρα μου 12 χρονών στη Θεσσαλονίκη στο γυμναστήριο. Σαν kick boxer είχα 110 αγώνες, με 4 μόνο ήττες και κέρδισα 4 παγκόσμιους τίτλους. Μετά από χρόνια έπαιξα επτά αγώνες MMA και κέρδισα και τους επτά με διακοπή. Μετά από αυτό έπρεπε να εγχειρήσω τα χέρια μου. Δεν μπορούσα να παλέψω πια και γι’ αυτό το γύρισα στην επαγγελματική πυγμαχία», ήταν τα πρώτα λόγια του Φλοριάν Μάρκου στο gazzetta.gr για να μας εξηγήσει στη συνέχεια τα εμπόδια που κλήθηκε να προσπεράσει ώστε να φτάσει σε αυτό που είναι σήμερα.

«Εχω θυσιάσει πάρα πολλά χρόνια. Εχω αφιερώσει την ζωή μου σε αυτό και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πιστεύω με σκληρή δουλειά όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε». Ο «TNT» όπως δήλωσε δεν ήταν και το καλύτερο παιδί, αλλά μέσω του kick boxing κατάφερε να αλλάξει τη ζωή του και να χαράξει μία σπουδαία πορεία στα ρινγκ.

«Δεν ήμουν από τα καλύτερα παιδιά να σας πω την αλήθεια, αλλά το kick boxing μου άλλαξε τη ζωή. Η ζωή μου θα μπορούσε να γίνει ταινία. Εχω περάσει πολλά στη ζωή μου και περιμένω την ημέρα που θα γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής για να τα πω όλα. Μόνο τότε θα έχουν αξία. Θα δείξω στον κόσμο ότι ένα παιδί που άρχισε από το μηδέν κατάφερε να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Κι αν εγώ μπορώ τότε όλοι μπορούν».

«ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΟΥ»

Ο Φλοριάν Μάρκου, είναι περήφανος που κατάγεται από την Αλβανία και ευγνώμων στους Έλληνες που τον έχουν βοηθήσει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και να φτάσει στην κορυφή. Ο 28χρονος επαγγελματίας μποξέρ, ρίχνει.. νοκ άουτ τον ρατσισμό με τα συνηθισμένα δυνατά κροσέ του.

«Δεν έχω δεχθεί ιδιαίτερα, ρατσιστικά σχόλια. Η Ελλάδα είναι η χώρα που μεγάλωσα και αγαπάω. Εκεί πήγα σχολείο και πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Αλβανία και Ελλάδα είναι οι δύο χώρες που είναι πάντα στο πλευρό μου και ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την στήριξή τους».

Όνειρό του; Να κατακτήσει την κορυφή και να κάνει τους δικούς του ανθρώπους να έχουν μία άνετη ζωή.

«Ζω γι’ αυτό το όνειρο και δεν θα σταματήσω μέχρι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής και να κάνω τους δικούς μου ανθρώπους να ζουν μια άνετη ζωή».

Ο Μάρκου δηλώνει στο gazzetta.gr πως χάρη στην στήριξη της οικογένειάς του και της γυναίκας του έχει καταφέρει να πετύχει του στόχους του, ενώ όπως τόνισε πραγματικούς αντιπάλους θεωρεί αυτούς που προσπαθούν να μπουν στον δρόμο του.

«Η οικογένεια μου και η γυναίκα μου είναι δίπλα μου και με στηρίζουν. Ολους όσους μπαίνουν στον δρόμο μου τους νιώθω αντιπάλους μου. Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο που θέλω να αγωνιστώ. Εδώ στην Αγγλία θέλω να παίξω με τους καλύτερους στην κατηγορία μου».

Επιθυμία του «ΤΝΤ» είναι να επιστρέψει στην χώρα μας, έχοντας έναν παγκόσμιο τίτλο στις πλάτες του.

«Εννοείται και στην Θεσσαλονίκη που μεγάλωσα αλλά και στην Αθήνα θα ήθελα πολύ να επιστρέψω. Θέλω να γυρίσω έχοντας έναν παγκόσμιο τίτλο στις πλάτες μου. Η Ελλάδα με έχει στηρίξει πολύ και το χρωστάω αυτό».

Τέλος, ο 28χρονος αθλητής έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο λέγοντας πως με θέληση και σκληρή δουλειά οποιοσδήποτε μπορεί να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει.

«Δεν με φοβίζει τίποτα στο ριγνκ. Είμαι 100% σίγουρος για τον εαυτό μου. Θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής στο μποξ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου. Έναν προς έναν κάθε Αλβανό και Έλληνα που με στηρίζει τόσα χρόνια. Να θυμάστε με θέληση και σκληρή δουλειά όλα γίνονται. Πιστέψτε στον εαυτό σας και δουλέψτε σκληρά για να πετύχετε τους στόχους σας».

 

Τελευταία Νέα