Μείωση του αριθμού των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Gazzetta team
Μείωση του αριθμού των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

bet365

Όχι περισσότεροι από 10.500 αθλητές θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Σε μείωση του αριθμού των αθλητών και αθλητριών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι προχωράει η ΔΟΕ.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα οι αθλητές και αθλήτριες το 2024 δεν θα είναι περισσότεροι από 10.500. Στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο το 2016 είχαμε 11.238 ενώ στο Τόκιο το 2021 θα είναι γύρω στις 11.000.

Πρόκειται για μεγάλη μείωση η οποία θα αφορά κυρίως νέα αθλήματα ενώ η ΔΟΕ εξετάζει να μειώσει τις συμμετοχές χωρών σε ομαδικά αθλήματα. Επιπλέον η ΔΟΕ συνεχίζει τις προσπάθειες για να υπάρξει μεγαλύτερη "ισότητα" στις συμμετοχές ανδρών και γυναικών.

Ήδη έχει ανακοινωθεί για παράδειγμα στην ιστιοπλοϊα και στα 470 ότι από το 2024 θα υπάρχουν μεικτά πληρώματα.

Επιπλέον ίσως υπάρξουν νέα αγωνίσματα στο "Παρίσι 2024" αλλά αυτό που προέχει για τη ΔΟΕ είναι να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2021 στο Τόκιο.

Στη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής "Τόκιο 2020" μαζί με την ΔΟΕ έφτιαξαν το νέο πλάνο για τους Αγώνες. Όπως ανακοινώθηκε οι Ολυμπιακοί του 2021 δεν θα έχουν τυμπανοκρουσίες αλλά θα τους χαρακτηρίζει η απλότητα.

Όπως ανακοινώθηκε υπάρχουν 200 ιδέες που θα τους κάνουν πιο απλούς.«Οι Αγώνες δεν θα είναι μεγαλοπρεπείς, θα είναι απλοποιημένοι. Προκειμένου να απλοποιήσουμε τους Αγώνες, θα πρέπει να επανεξετάσουμε και να καταλάβουμε τις διεθνείς ομοσπονδίες, τις εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, τα τηλεοπτικά δίκτυα και τους συνεργάτες. Όλοι αυτοί οι εμπλεκόμενοι πρέπει να ενεργήσουν ενιαία, ώστε να διασφαλιστεί η απλοποίηση των Αγώνων» τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής, Τοσίρο Μούτο.

Ο πρόεδρος Γιοσίρο Μόρι σημείωσε: Ποτέ δεν συζητήσαμε τη ματαίωση. Δεν είναι σωστό να συζητάμε βάσει υποθετικών σεναρίων. Η κατεύθυνση και η πολιτική μας είναι να μην σκεφτόμαστε καν τη ματαίωση».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα