Μπαχ: «Θέλαμε ν' ανακοινώσουμε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων από τις 22 Μαρτίου»

Gazzetta team
Μπαχ: «Θέλαμε ν' ανακοινώσουμε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων από τις 22 Μαρτίου»

bet365

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ μίλησε σε μέσο της πατρίδας του για το παρασκήνιο της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ΔΟΕ ήθελε ν' ανακοινώσει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (covid-19) από τις 22 Μαρτίου αλλά το έπραξε στις 24 Μαρτίου αφού έπρεπε να "πειστούν" και οι Ιάπωνες.

Αυτό αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Die Welt" της πατρίδας του της Γερμανίας. Ο "αθάνατος" τόνισε πως πιθανή ακύρωση θα σήμαινε το... γκρέμισμα των ονείρων 11.000 αθλητών και αθλητριών.

«Στις 21 Μαρτίου ενημερωθήκαμε για την μαζική διάδοση του ιού στη Νότια Αμερική και την Αφρική και διοργανώσαμε την επόμενη μέρα έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής. Θέλαμε να ανακοινώσουμε την αναβολή στις 22 Μαρτίου, αλλά δεδομένου του μεγάλου μεγέθους των Ολυμπιακών Αγώνων, οι Ιάπωνες φίλοι μας δεν μπορούσαν να πουν αμέσως ναι ή όχι.

Δεν μιλούσαμε για ποδοσφαιρικό αγώνα ή για Μαραθώνιο σε μία πόλη. Δύο ημέρες αργότερα, επετεύχθη συμφωνία με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε και η απόφαση επισημοποιήθηκε κατά τη διαδικασία. Μας πήρε μόνο τρεις ημέρες για να συμφωνήσουμε για την αναβολή και άλλες έξι ημέρες για να ανακοινώσουμε τις νέες ημερομηνίες», είπε αρχικά ο Τόμας Μπαχ.

Εν συνεχεία μίλησε για την πιθανότητα ακύρωσης των Αγώνων και τη "ζημιά" που θα προκαλούσε τονίζοντας: « Μία τέτοια επιλογή θα είχε καταστρέψει το Ολυμπιακό όνειρο 11.000 αθλητών, καθώς και για τους προπονητές τους , τις οικογένειες, τους φίλους και τους φιλοξενούμενους της Ιαπωνίας.

Συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να καλύπτει το κόστος που θα είχε προκύψει από την υφιστάμενη συμφωνία για το 2020 και πως η ΔΟΕ θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνη για το μερίδιό της στο κόστος. Για εμάς είναι ήδη σαφές ότι θα έχουμε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε επιπλέον κόστος. Ωστόσο, θέλω να είμαι σαφής: η ασφάλεια της ΔΟΕ θα κάλυπτε την ακύρωση. Δεν καλύπτει όμως την αναβολή».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ τόνισε επίσης ότι καταλαβαίνει απόλυτα την αγωνία των αθλητών και σημείωσε πως οι αθλητές στην τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν την ανακοίνωση δεν επιθυμούσαν την ακύρωση.

Αφού λάνσαρε έναν καινοτόμο υπερπλήρη οδηγό για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ, το Gazzetta ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για ένα NBA Tour χωρίς προηγούμενο. Ο Αντώνης Καλκαβούρας θα βρεθεί σε έξι διαφορετικές πολιτείες των Η.Π.Α. ακολουθώντας τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μείνετε συντονισμένοι, το περιεχόμενο θα είναι εντυπωσιακό!