Κορονοϊός: Ο Τόμας Μπαχ δεν αποκλείει Ολυμπιακούς Αγώνες όταν ανθίζουν οι κερασιές στο Τόκιο

Κορονοϊός: Ο Τόμας Μπαχ δεν αποκλείει Ολυμπιακούς Αγώνες όταν ανθίζουν οι κερασιές στο Τόκιο

bet365

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ τόνισε πως εξετάζονται να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί είτε την άνοιξη είτε το καλοκαίρι του 2021.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο την άνοιξη του 2021 άφησε ο Τόμας Μπαχ.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ που μαζί με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας "αναγκάστηκαν" να προχωρήσουν σε αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (covid-19) σ΄όλο τον πλανήτη τόνισε πως η ΔΟΕ εξετάζει όλες τις προτάσεις για τις ημερομηνίες των Αγώνων και σύντομα θα υπάρξει απόφαση.

«Η αποστολή μας είναι να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς αγώνες και να κάνουμε αληθινά τα όνειρα των αθλητών», είπε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ΔΟΕ και συμπλήρωσε: «Όλες οι επιλογές θα συζητηθούν. Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν έως το καλοκαίρι αλλά ίσως και πριν από αυτό».

Ο πρόεδρος Μπαχ ρωτήθηκε εάν μπορεί να υπάρξει και νέα αναβολή και τόνισε πως "πάνω απ' όλα είναι η ασφάλεια των αθλητών" ενώ τόνισε πως υπάρχει προβληματισμός για την εξάπλωση του κορονοϊού και ειδικά και στην Αφρική.

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με τους Ιάπωνες θα κοστίσει 2,7 δις δολάρια τα οποία θα προστεθούν στα περισσότερα από 10δις που έχουν δαπανηθεί ως σήμερα.

Ο Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ σημείωσε πως για να προχωρήσει στην αναβολή ήθελε την σύμφωνη γνώμη των Ιαπώνων ενώ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Γιοσίρο Μόρι σημείωσε πως βλέπει τους Αγώνες για το καλοκαίρι του 2021.

Πάντως στην Ιαπωνία υπάρχουν δημοσιεύματα για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων τους μήνες της άνοιξης, την περίοδο όπου ανθίζουν οι κερασιές.

Για τους Ιάπωνες η περίοδος όπου ανθίζουν οι κερασιές είναι ιερή. Σε κάποια μέρη της χώρας ανθίζουν τον Φεβρουάριο και στα περισσότερα από τα τέλη Μαρτίου έως τα μέσα Μαϊου.

Ο κόσμος στη χώρα σταματάει για να θαυμάσει τα άνθη της κερασιάς ενώ και η μορφή της Ολυμπιακής δάδας εμπνεύστηκε από τα άνθη των κερασιών. Στην Ιαπωνία υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τα άνθη του συγκεκριμένου δέντρου.

Στην Ιαπωνία ένα από τα πιο παραδοσιακά τραγούδια είναι το "Σακούρα, Σακούρα" που μιλάει για τις ανθισμένες κερασιές (σακούρα). H ανθισμένη κερασιά είναι το σύμβλο της άνοιξης και της Ιαπωνίας και δεν είναι καθόλου απίθανο να ζήσουμε και Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο αυτή την περίοδο το έτος 2021.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα