ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Κορονοϊός: Γάλλοι και Βρετανοί πρωταθλητές ζητούν αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Κορονοϊός: Γάλλοι και Βρετανοί πρωταθλητές ζητούν αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Κορονοϊός: Γάλλοι και Βρετανοί πρωταθλητές ζητούν αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Aυξάνονται οι φωνές των αθλητών για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι προγραμματισμένοι για τις 24/7-9/8 στο Τόκιο.

Στην Ελλάδα η Κατερίνα Στεφανίδη με αιχμηρό tweet της αναρωτήθηκε πως θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές, αθλητές και προπονητές ενώ ο Περικλής Ιακωβάκης σημειώνει πως είναι δύσκολο να δούμε δράση στα στάδια τους επόμενους μήνες...

Στο εξωτερικό υπάρχουν αθλητές που ζητούν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (covid-19). Υπάρχουν ήδη σενάρια για μετάθεση τους έως το τέλος του 2020 και άλλα σενάρια για την μετάθεση τους για το 2021. 

Ο Βρετανός πρωταθλητής (800μ) Γκάι Λέρμονθ , μιλώντας στο Guardian ο Λέρμονθ, που έχει προκριθεί στο Τόκιο 2020 είπε: «Η συνέντευξη Τύπου που είδα από τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας δεν με πληροφόρησε με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτοί οι Αγώνες θα γίνουν… Δεν έχουμε ιδέα πόσο άσχημα είναι αυτό που συμβαίνει και αυτό έχουμε δει μέχρι στιγμής μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Φυσικά η ΔΟΕ και όλος ο κόσμος θέλει επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά για να συμβεί αυτό, πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να αναβληθούν, εκτός αν οι αρχές μπορούν να εγγυηθούν ότι θα είναι όπως συνήθως, κάτι που δεν πιστεύω ότι μπορούν. Αν η βρετανική κυβέρνηση λέει ότι η χειρότερη κατάσταση θα φτάσει γύρω στο Μάιο ή τον Ιούνιο, ίσως να μην υπάρχουν καν αγώνες πρόκρισης.

Θα ήμουν χαρούμενος αν αναβληθούν οι Αγώνες τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο – ή ίσως αργότερα μέχρι το 2021 ή το 2022. Τουλάχιστον αυτό θα έδινε στους αθλητές χρόνο για να σχεδιάσουν, να προπονηθούν και, κυρίως, για να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση».

Ο Βρετανός 400αρης Μάρτιν Ρούνεϊ από την μεριά του σημειώνει: «Οι περισσότεροι αθλητές είναι ρεαλιστές και γνωρίζουν ότι η υγεία και η ευεξία τους είναι πάνω απ' όλα. Θα ήμουν αναστατωμένος αν ήξερα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση αλλά δεν είχα την ευκαιρία να τρέξω σε καλές συνθήκες και να αποδώσω όπως πρέπει».

Ο Γάλλος παγκόσμιος ρέκορνταμ στο δέκαθλο Κέβιν Μαγιέρ είπε από την πλευρά του: «Είμαι αρκετά απαισιόδοξος. Πιστεύω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αναβληθούν δεν πιστεύω όμως ν' ακυρωθούν. Αυτή τη στιγμή πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες και ν' αφήσουμε στην άκρη τα ατομικά μας συμφέροντα».