TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • BUNDESLIGA

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Κορονοϊός: «Έγκλημα» εκ προ μελέτης η Ολυμπιακή προετοιμασία στο ΟΑΚΑ

Κορονοϊός: «Έγκλημα» εκ προ μελέτης η Ολυμπιακή προετοιμασία στο ΟΑΚΑ

Κορονοϊός: «Έγκλημα» εκ προ μελέτης η Ολυμπιακή προετοιμασία στο ΟΑΚΑ

Ετοιμάζονται να μαζέψουν 150 αθλητές και προπονητές για προετοιμασία στο ΟΑΚΑ χωρίς να λάβουν κανένα μέτρο προστασίας.

Σε μια χώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού (covid-19) και οι θάνατοι αυξάνονται συνεχώς κάποιοι ετοιμάζονται ν' ανοίξουν το ΟΑΚΑ για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών και των αθλητριών μας που έχουν προκριθεί η διεκδικούν μια θέση στο Τόκιο 2020! 

"Έγκλημα" είναι η προετοιμασία; Όχι βέβαια. Οι αθλητές και οι αθλήτριες βλέπουν μια χρονιά να οδηγείται προς την καταστροφή αφού όλοι οι αγώνες ακυρώνονται και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, παρά τα ευχολόγια των Ιαπώνων, είναι στον αέρα. 

Την Δευτέρα λοιπόν θ' αρχίσουν να εγκρίνονται οι λίστες για την Ολυμπιακή προετοιμασία στο ΟΑΚΑ. Στο ανοιχτό κολυμβητήριο και στο ανοιχτό στάδιο. Για τον στίβο, για την κολύμβηση, για την υδατοσφαίριση, για τις καταδύσεις, για την καλλιτεχνική κολύμβηση! 

Πόσοι είναι οι αθλητές και οι προπονητές που θα πρέπει να πάνε στο ΟΑΚΑ; Πλησιάζουν τους 150! Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών μαζί με το επιτελείο πλησιάζει τα 50 άτομα! 

Η κολύμβηση, κολυμβητές και προπονητές, είναι 35! Ο στίβος ξεπερνάει τους 40 και μένουν και τα άλλα "υγρά" αθλήματα. 

Όλοι αυτοί θα πηγαίνουν καθημερινά στο ΟΑΚΑ από τα σπίτια τους. Κάποιοι μένουν με μικρά παιδιά, κάποιοι με ηλικιωμένους γονείς και με παπούδες. Κάποιοι θα πρέπει να διασχίσουν όλη την Αθήνα για να βρεθούν στο ΟΑΚΑ. 

Πως θα "δουλέψει" το έργο; Απλά θα τελειώνουν οι κολυμβητές και στην ίδια πισίνα θα πέφτει η εθνική γυναικών υδατοσφαίρισης και μετά η εθνική ανδρών και μετά η εθνική συγχρονισμένης. 

Τι θα απολυμαίνουν τα αποδυτήρια κάθε μια ώρα στο ΟΑΚΑ; Τι μπορεί να ελέγχει κανείς τι κάνει ο αθλητής τι κάνει όταν φεύγει από το ΟΑΚΑ; 

Στην Ιταλία οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της υδατοσφαίρισης κάνουν προετοιμασία στα σπίτια τους. Στην ίδια χώρα οι κολυμβητές που ετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς είναι σε καραντίνα στο προπονητικό κέντρο το οποίο έχει πισίνα και ξενοδοχείο με φαγητό. 

Στην Ελλάδα που διοργάνωσε πριν από λίγα χρόνια Ολυμπιακούς Αγώνες όλα αυτά δεν υπάρχουν. Έτσι ο αθλητής θα πρέπει να πηγαίνει στο σπίτι του και να επιστρέφει. 

Να έρχεται σε επαφή με παιδιά, με γονείς, με μεγάλους ανθρώπους. 

Ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς που είναι ένας άνθρωπος του αθλητισμού δέχεται πιέσεις ν' ανοίξει με λίστα το ΟΑΚΑ. Την Δευτέρα θα παρθούν οι αποφάσεις. Ο Γιώργος Μαυρωτάς που έχει ζήσει μέσα σε πισίνες και έχει περάσει τα χρόνια του ταξιδεύοντας ανά τετραετία στις πόλεις που φιλοξενούσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες γνωρίζει καλά την αγωνία του αθλητή για την επίτευξη του στόχου. 

Θα πάρει όμως ο Γιώργος Μαυρωτάς, που δεν παίρνει ποτέ αποφάσεις εν θερμώ και απλά για να εντυπωσιάσει, την ευθύνη για να μαζευτούν 150 άνθρωποι στο ΟΑΚΑ; 

Θα την πάρει η κυβέρνηση; Ήδη μέσα στις ομάδες υπάρχουν άλλες σκέψεις και οι ομοσπονδιάρχες δεν θα πάρουν καμία ευθύνη να στείλουν ομάδες στο ΟΑΚΑ. 

Κανένας δεν θα πάρει την ευθύνη για τον αθλητή. Θέλει να την πάρει το κράτος; Ας την πάρει...

Το "Μένουμε Σπίτι" και η ατομική ευθύνη θα πάει... περίπατο; 

Εκτός εάν το Υπουργείο Αθλητισμού θέλει ν' ανοίξει το ΟΑΚΑ για κάποιες ημέρες και μετά να "τρέχει" να μαζέψει το "φιάσκο". Γιατί είναι σίγουρο ότι άμεσα θ' αναγκαστεί να πάρει πίσω την απόφαση. 

Ας το κάνει έγκαιρα και ας μην επιτρέψει σε τόσο κόσμο να προπονηθεί μαζί στο ΟΑΚΑ καθημερινά; Τι να κάνει όμως εάν δεν υπάρχουν γήπεδα και πισίνες; Ας ανοίξει κάποιες πισίνες (μια για κάθε άθλημα για 1 ώρα την ημέρα). 

Άλλο 100 αθλητές του υγρού στίβου σε μια πισίνα και άλλο 20. Έχει μεγάλη διαφορά. Ας κάνει το ίδιο και για τον στίβο. Τόσα χρόνια κανείς δεν ασχολείται με τις εγκαταστάσεις. 

Φωνάζουν οι ομοσπονδίες, φωνάζουν οι αθλητές για εγκαταστάσεις αλλά κανείς δεν ακούει. Η χώρα που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 δεν έχει πισίνες, στάδια δεν έχει αθλητικά κέντρα. 

Είναι μια χώρα "ξεβράκωτη" γι' αυτό και οι περισσότεροι αθλητές ψάχνουν να βρουν χορηγούς για να "τρέχουν" σε κάθε μέρος του κόσμου όχι για αγώνες αλλά για προετοιμασία. 

Οι πολιτικοί άνδρες είναι εκεί για να βρίσκουν λύσεις εάν δεν μπορούν ας το παραδεχτούν. Δεν είναι κακό. Η χώρα περνάει μεγάλη δοκιμασία και κανείς δεν πρέπει να παίζει με την υγεία των αθλητών και των οικογένειων τους.

Είναι και κάτι άλλο. Υπάρχει περίπτωση να διεξαχθούν αγώνες (πρόκρισης) σ' όλα τα σπορ πριν από τον Μάϊο στην Ευρώπη; Εάν συζητήσει κανείς με αθλητές που έχουν άμεση σχέση με το εξωτερικό θα το διαπιστώσει αυτό. 

Τι είναι πιο σημαντικό στο τέλος τέλος. Η δημόσια υγεία, η υγεία των αθλητών ή η Ολυμπιακή προετοιμασία; Η μάστιγα δεν έπληξε μόνο την Ελλάδα αλλά όλο τον κόσμο και θα φτιαχτεί το νέο καλεντάρι για όλους με νέα δεδομένα.