Οι Ολυμπιονίκες του 2004 στο δρόμο για το Παρίσι 2024

Gazzetta team
Οι Ολυμπιονίκες του 2004 στο δρόμο για το Παρίσι 2024

bet365

Επίσημη έναρξη στο πρόγραμμα που συνδέει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με του 2024 και την Αθήνα με το Παρίσι.

Σε ειδική εκδήλωση που "φιλοξενήθηκε" στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα δόθηκε η έναρξη του προγράμματος «Η γενιά του 2004 στην Ελλάδα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024».

Το πρόγραμμα "Η γενιά του 2004 στην Ελλάδα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024" συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδας- Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία. Στοχεύει στη διάδοση του Ολυμπιακού Πνεύματος, της Ολυμπιακής παιδείας και της γαλλικής γλώσσας. Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί, μεταξύ 2019 και 2024, μέσα από την οργάνωση ετησίων ολυμπιακών ημερίδων παρουσία Γάλλων και Ελλήνων αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, στη δημιουργία ενός ενεργού δικτύου 1.800 περίπου νέων, μιας δίγλωσσης "γενιάς 2004" (ελληνικά/γαλλικά), ικανής να διαδώσει τις αξίες του Ολυμπισμού.

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy ευχαρίστησε θερμά όλους όσους υποστήριξαν την υλοποίηση αυτού του προγράμματος που είναι αφιερωμένο στον αθλητισμό και τους νέους, στο Ολυμπιακό Πνεύμα και τη γαλλική γλώσσα που είναι μια από τις επίσημες γλώσσες των Oλυμπιακών Aγώνων. Ανακοίνωσε επίσης ότι ως το 2024 θα λάβουν χώρα πολλές εκδηλώσεις με την συμμετοχή Ελλήνων και Γάλλων αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, χαρακτηρίζοντας αυτό το πρόγραμμα ως μια γέφυρα μεταξύ δύο διοργανώσεων Ολυμπιακών Αγώνων και δύο γενεών.

Ο Philippe Vinogradoff, Πρέσβης Αθλητισμού, Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, συνεχάρη τους διοργανωτές αυτού του προγράμματος για την πρωτοβουλία τους μέσα από την οποία προάγονται τα Ολυμπιακά Ιδεώδη στη νέα γενιά, ιδεώδη που και οι δύο χώρες μοιράζονται, προωθούν και υπερασπίζονται.
Ο Guy Drut πρώην Υπουργός Αθλητισμού, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συνεχάρη τους Έλληνες και Γάλλους Ολυμπιονίκες του 2004, για τη συμμετοχή τους σ’ αυτό το πρόγραμμα, και μίλησε τη κοινή προσπάθεια των δύο χωρών ώστε το Ολυμπιακό Πνεύμα να εγγραφεί στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε τη μεγάλη σημασία της σταθερής υποστήριξης της Γαλλίας αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που επέλεξε την Ελλάδα για την Σύνοδό της για την εκλογή του προέδρου της, το 2021.

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του στόχου του προγράμματος αυτού που είναι η διαμόρφωση, στα επόμενα 5 χρόνια ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, ενός ενεργού δικτύου δίγλωσσων νέων που θα διαδώσει περαιτέρω τις αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.

Ο κ. Γιώργος Αλικάκος, Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, μίλησε για την πρώτη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, το πρώτο κύπελο Ράγκμπι που διοργανώθηκε στις 15 Απριλίου και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση τόσο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας όσο και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην υλοποίηση του προγράμματος.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα