Ελληνογαλλική συμφωνία για την ακαδημαϊκή στήριξη της προ ολυμπιακής ομάδας

Gazzetta team
Ελληνογαλλική συμφωνία για την ακαδημαϊκή στήριξη της προ ολυμπιακής ομάδας

bet365

Συνεργασία της ΕΟΕ με γαλλικό κολλέγιο με σκοπό την στήριξη των αθλητών της προ ολυμπιακής ομάδας.

Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF, παράρτημα του Πανεπιστημίου Paris 13 της Σορβόννης στην Ελλάδα και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) υπέγραψαν Συμφωνία για την ακαδημαϊκή στήριξη των Ελλήνων αθλητών που ανήκουν στην Προολυμπιακή Ομάδα.

Σε συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΕ στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος του Γαλλικού Κολλεγίου της Ελλάδας Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης επισημοποίησαν τη μεταξύ τους συνεργασία με την υπογραφή συμφωνίας ακαδημαϊκής στήριξης προς τους Έλληνες αθλητές, η οποία θα περιλαμβάνει την παροχή υποτροφιών στους αθλητές υψηλής επίδοσης. Για τα επόμενα τρία χρόνια το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF θα είναι ακαδημαϊκός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος τόνισε για τη συνεργασία με το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF: «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτή τη συνεργασία, καθώς ξέρουμε ότι ο Πρόεδρος του Γαλλικού Κολλεγίου ΙdEF Στυλιανός Αμαργιανάκης έχει κάνει πολύ μεγάλο αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου είναι οι απόφοιτοι του Κολλεγίου να είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι ώστε να κάνουν με επιτυχία τα επόμενα βήματα στη ζωή τους.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα γίνουν στο Παρίσι και, επομένως, αυτή η συνεργασία, που είναι και η απαρχή άλλων συνεργασιών που κάνουμε με φορείς της Γαλλίας, έρχεται να επισφραγίσει όλες αυτές τις προσπάθειες που γίνονται για τη σύμπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών. Παράλληλα θα δώσει στους αθλητές μας τη δυνατότητα – όσοι φυσικά το επιθυμούν – να φοιτήσουν στη συγκεκριμένη σχολή και είμαστε βέβαιοι ότι θα βγουν από εκεί, καλύτεροι ως άνθρωποι».

Ο Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης δήλωσε: «Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF και το Πανεπιστήμιο Paris 13 της Σορβόννης είναι επίσημοι Ακαδημαϊκοί Συνεργάτες στις Ολυμπιακές δράσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και συγκινημένοι για τη συνεργασία μας με την ΕΟΕ και θεωρούμε τιμή μας να συμπεριλάβουμε αθλητές υψηλού επιπέδου στα Προγράμματα Σπουδών του Κολλεγίου μας.

Οι Έλληνες αθλητές που το επιθυμούν, θα μπορούν να παρακολουθήσουν το Τμήμα Νομικών Επιστημών ή το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και να αποκτήσουν το πτυχίο του Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από την Ελλάδα.»

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα