Ζάιον Κλαρκ: Γεννήθηκε χωρίς πόδια, τον εγκατέλειψαν οι γονείς του, έγινε παλαιστής και θέλει να βρεθεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο (pics & vids)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ζάιον Κλαρκ: Γεννήθηκε χωρίς πόδια, τον εγκατέλειψαν οι γονείς του, έγινε παλαιστής και θέλει να βρεθεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο (pics & vids)

bet365

O Zάιον Κλαρκ δεν έμαθε ποτέ να τρέχει! Ξέρει όμως πως να πετάει φορώντας τα φτερά της δύναμής του! Αυτή είναι η τρομερή ιστορία του παλαιστή από την Αριζόνα που θέλει να βρεθεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο!

«Ο κόσμος με ρωτά αν ποτέ έχω μετανιώσει που δεν έχω πόδια. Όπως μπορείτε να δείτε έχοντας γεννηθεί έτσι, αυτό είναι το μόνο που έμαθα. Οπότε ξέρετε την απάντησή μου», απαντά ο Ζάιον στον κόσμο που αναρωτιέται πως μπορεί να νιώθει που δεν έχει πόδια και ποστάρει αυτήν την φωτογραφία.

Σ' αυτήν την φωτογραφία ένα παιδί κρατιέται μέσα στη στράτα του. Μερικά χρόνια αργότερα θα... πετάξει φορώντας για φτερά τα όνειρά του. Μόλις στα 7 του ξεκίνησε να ασχολείται με την πάλη.

Ο Κλαρκ είναι αθλητής της πάλης, χαμογελάει συνεχώς όπου κι αν βρίσκεται - είτε μέσα στο καροτσάκι του είτε μέσα στο tatami.

Το τατού του στην πλάτη του «no excuses», εξάλλου, δεν σου αφήνει το παραμικρό δικαίωμα να τον λυπηθείς.

Ο ίδιος δηλώνει: «Θέλω να συμμετέχω στην Ολυμπιακή ομάδα του 2020. Θέλω να είμαι, ο γρηγορότερος άντρας στο κόσμο. Αυτό θα ήθελα να λέω μια μέρα, καταλαβαίνετε; Θέλω να ζήσω τη δόξα των Ολυμπιακών. Μην έρθει κάποιος να μου πει ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ειδικά όταν έχω δουλέψει σκληρά».».

Ο Ζάιον είναι ο πρώτος αθλητής χωρίς πόδια που συμμετείχε σε παραολυμπιακούς αγώνες και σήμερα διεκδικεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του 2020.

Και πώς να καταλάβουμε;

Ο Ζάιον Κλαρκ γεννήθηκε στην Αριζόνα, στην πόλη Κολόμπους και εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας γεννήθηκε χωρίς πόδια.

Οι βιολογικοί του γονείς θα τον εγκαταλείψουν μερικούς μήνες μετά τη γέννησή του και για 17 χρόνια η μία διάδοχη οικογένεια... διαδεχόταν την άλλη.

Η ζωή του δεν του πρόσφερε ασφάλεια, ένα ζεστό περιβάλλον που θα του έδινε την απαραίτητη ψυχολογική τόνωση.

Υπήρχε, όμως, κάτι που τον έκανε να σφίγγει τα χέρια και α δίνει ώθηση στον εαυτό του: το όνειρο να γίνει παλαιστής. Και έγινε.

Σήμερα έχει ένα άλλο όνειρο: Να βρεθεί στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο. Και θα βρεθεί.

Η ιστορία του φυσικά δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και από τους ανθρώπους του Netflix. Ελπίζουμε σε λίγα χρόνια να κάνουν νέο ντοκιμαντέρ έχοντας μέσα σ' αυτό τα κατορθώματά του από τους Ολυμπιακούς!

Worthy throw back to states and graduation

A post shared by Zion Clark (@big_z_2020) on

Morning y’all @nedclan

A post shared by Zion Clark (@big_z_2020) on

A post shared by Zion Clark (@big_z_2020) on

 

Τελευταία Νέα