Υποψηφιότητα για τις εκλογές της ΕΚΟΦΝΣ κατέθεσε ο Βράμπας

Gazzetta team
Υποψηφιότητα για τις εκλογές της ΕΚΟΦΝΣ κατέθεσε ο Βράμπας

bet365

Μετά τον Βασίλη Λυκομήτρο και ο Ιωάννης Βράμπας θα παλέψει για την προεδρία της ΕΚΟΦΝΣ.

Στην επίσημη δήλωσή του για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς, ο κ. Βράμπας αναφέρει:

«Φίλες και φίλοι,

Ως άνθρωπος που έχω μεγαλώσει και γαλουχηθεί μέσα στο χώρο του ναυταθλητισμού, ένα περήφανο μέλος της κωπηλατικής οικογένειας, θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί και να ανταποδώσω στο άθλημα που μου μου χάρισε διακρίσεις, αγάπη για το αθλητικό ιδεώδες και καθόρισε τη μετέπειτα ζωή μου.

Σύμφωνα με το νέο Αθλητικό Νόμο που δίνει το έναυσμα για ανανέωση στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και με γνώμονα τις γνώσεις που έχω αποκτήσει, υπηρετώντας την Επιστήμη της Άσκησης και του Αθλητισμού επί σειρά ετών από τη βαθμίδα του τακτικού Καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, καθώς και τη διοικητική εμπειρία που έχω αποκομίσει αναλαμβάνοντας υψηλές διοικητικές θέσεις στον Ακαδημαϊκό χώρο, δηλώνω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Προέδρου της ΕΚΟΦΝΣ στις επικείμενες εκλογές.

Το αγαπημένο μας άθλημα έχει προσφέρει πολύ μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις στη χώρα μας. Οι επιτυχίες αυτές οφείλονται στην τεράστια προσπάθεια που έχει καταβάλλει ολόκληρη η κωπηλατική οικογένεια χωρίς να εξαιρείται κανείς. Από όλους τους αθλητές, ειδικά εμείς οι κωπηλάτες, πολύ καλά γνωρίζουμε πως όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα (και δεν είναι λίγα) έχουν επιτευχθεί με σοβαρή δουλειά, μεγάλες θυσίες, αφοσίωση και προπάντων ενότητα και αλληλεγγύη. Ο χώρος της κωπηλασίας πρέπει να είναι ενιαίος και αδιαίρετος και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Πρέπει λοιπόν να αντιληφθούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, για να προχωρήσουμε ενωμένοι σε νέες μεγαλύτερες διακρίσεις που θα μας κάνουν όλους υπερήφανους. Να φτιάξουμε την κωπηλασία που όλοι ονειρευόμαστε. Κοινός παρονομαστής μας είναι αυτός, που μας προσδιορίζει χρόνια τώρα, η παθιασμένη αλτρουιστική και ανιδιοτελής αγάπη για την κωπηλασία.

Προϋπόθεση γι’ αυτό, είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα διαμορφώνει ιδανικές συνθήκες για τους αθλητές, μέσα στο οποίο θα μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Το περιβάλλον αυτό είναι απαραίτητο να διέπεται από τις αρχές και αξίες με τις οποίες ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός εμπλούτισε τον αθλητισμό όπως η ευγενής άμιλλα, η ισότητα, η αλληλεγγύη, η συναδέλφωση και ειρήνη καθώς και η επιδίωξη όχι τόσο υλικών αλλά πρωτίστως ηθικών και ψυχικών απολαβών.

Αποτελεί ζητούμενο οι αθλητές να εισέρχονται σε ένα οργανωμένο αθλητικό πλαίσιο, το οποίο να δομείται με διαφάνεια και αξιοκρατία. Να γίνεται μεταφορά καινοτόμων προπονητικών πρακτικών και χρήση νέων δεδομένων της επιστήμης, για βέλτιστη απόδοση αλλά και για την ασφάλεια, την υγεία και τη μακροζωία.

Η δημιουργία προγραμμάτων επιμόρφωσης σε συνεργασία με τις ΣΕΦΑΑ της χώρας και τη διεθνή ομοσπονδία (FISA) με στόχο τη διαρκή ενημέρωση των προπονητών πρέπει να είναι συνεχής. Πρέπει επίσης να επιδιωχθεί η μεγέθυνση της μικρής μας κοινότητάς μέσω της ενίσχυσης της ανάπτυξης της κωπηλασίας σε περιοχές της χώρας που δεν καλλιεργείται.

Ως εγγυητής της ομαδικής προσπάθειας ασφαλούς μετάβασης στη νέα εποχή, καλώ όλα τα μέλη της οικογένειας μας σε συσπείρωση και ενότητα. Ας κωπηλατήσουμε μπροστά!!!».

 

Τελευταία Νέα