Λυκομήτρος: «Καλώ τις υγιείς δυνάμεις του χώρου να πορευτούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

Gazzetta team
Λυκομήτρος: «Καλώ τις υγιείς δυνάμεις του χώρου να πορευτούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

bet365

Με δήλωσή του ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Λυκομήτρος, έκρινε αναγκαία τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του αθλήματος, χαιρετίζοντας παράλληλα την ενέργεια του Λευτέρη Αυγενάκη να στείλει στον εισαγγελέα τον φάκελο των καταγγελιών.

Ο Βασίλης Λυκομήτρος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, επικεφαλής της Κίνησης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» και στη δήλωσή του, κάλεσε όλες τις υγιείς δυνάμεις να μπουν στην ίδια γραμμή με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος. «Παρακολουθώ με μεγάλη αγωνία και προβληματισμό τις εξελίξεις στο αγαπημένο μας άθλημα, την Ελληνική Κωπηλασία, τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας, παρενοχλήσεις και οικονομική αδιαφάνεια. Καταδικάζω ενέργειες ανθρώπων που με απροκάλυπτη κατάχρηση εξουσίας καταργούν ιερούς αξιακούς κανόνες στον Αθλητισμό όπως ο σεβασμός, η αυτοκυριαρχία, η αριστεία, η συνεργασία. Θα ήθελα να συγχαρώ τους Πρωταθλητές μας για το θάρρος της γνώμης και τη δύναμή τους να καταγγείλουν κακώς κείμενα για δεκαετίες που έπεσαν στην αντίληψή τους κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στα αθλητικά προπονητικά κοινόβια.

Θα ήθελα να γνωρίζουν και να είναι σίγουροι πως δεν έχουν μόνο τη δική μου στήριξη αλλά και ολόκληρης της Ελληνικής Κοινωνίας. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ για το σθένος Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας τους, ανθρώπους που με στοιχεία βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν την προσπάθεια της Ελληνικής Δικαιοσύνης ώστε να πέσει άπλετο φως σε ζητήματα τυχόν παράβασης υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας.

Χαιρετίζω την απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη να στείλει άμεσα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών το φάκελο καταγγελιών εναντίον της τωρινής Διοίκησης της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων, για οικονομική αδιαφάνεια, παρενοχλήσεις διεθνών αθλητών και καταχρήσεις εξουσίας.

Αναμένω με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της έρευνας των λειτουργών της δικαιοσύνης και εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση τους. Τα αντανακλαστικά της διοίκησης της ΕΚΟΦΝΣ λειτούργησαν δυστυχώς για ακόμη μια φορά με μεγάλη καθυστέρηση, κάτι που αποκαλύπτει και την ακαταλληλότητα τους πλέον να συνεχίσουν να διοικούν.

Η απόφαση της Ομοσπονδίας να απομακρύνει προπονητές από το Κοινόβιο μέχρι να ολοκληρώσει η Πειθαρχική Επιτροπή το έργο της, αποτελεί έμμεση παραδοχή ευθυνών. Ουδείς μπορεί να πει πως δεν γνώριζε, ουδείς μπορεί να υποκριθεί πως πέφτει από τα …σύννεφα καθώς οι καταγγελίες αθλητριών της Εθνικής ομάδας τα αναφέρουν όλα επώνυμα και εγγράφως και τα έχουν κοινοποιήσει στο παρελθόν στη Διοίκηση, με αποτέλεσμα αντί να εισακουστούν να κληθούν σε Απολογία.

Τα συμπεράσματα μάλιστα αυτής της απολογίας ουδέποτε δημοσιοποίησε η Ομοσπονδία της Κωπηλασίας, παρά τις συνεχείς έγγραφες αιτήσεις.

Απαιτούμε έλεγχο και πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά της Ομοσπονδίας όπως και πειστικές απαντήσεις για θέματα Διαιτησίας και όσα άλλα έχουν καταγγελθεί.

Λένε πως η πιο σκοτεινή ώρα της νύχτας είναι λίγο πριν ξημερώσει. Το σκοτάδι «γεννάει» το φως και το φως φέρνει ξανά την αισιοδοξία… Δεσμεύομαι πως η επόμενη ημέρα για την Ελληνική Κωπηλασία θα είναι μία πολύ καλύτερη ημέρα και καλώ όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου να πορευτούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοια περιστατικά, τέτοιες πρακτικές, να πλήξουν κι άλλο το αγαπημένο μας άθλημα.

Ο αθλητισμός είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα για εμάς και τα παιδιά μας, είναι δημόσια αγαθό για τη Δημοκρατία μας και αποτελεί και δημόσια ευθύνη για όλους εμάς τους πολίτες της, ιδιαίτερα όλους εμάς τους παλαιότερους πρωταθλητές της Κωπηλασίας.

Έχουμε μια χρυσή ευκαιρία ώστε το αγαπημένο μας άθλημα να διαδραματίσει το ρόλο που του αξίζει, με αίσθημα σεβασμού και ευθύνης απέναντι στους αθλητές μας, απέναντι στον Ελληνικό Αθλητισμό και την Κοινωνία», ανέφερε στη δήλωσή του.
 

Τελευταία Νέα