Οικονόμου: «Μεγάλο το κίνητρο των παιδιών οι αγώνες στην Νίκαια»

Gazzetta team
Οικονόμου: «Μεγάλο το κίνητρο των παιδιών οι αγώνες στην Νίκαια»

bet365

Έντεκα κολυμβητές και κολυμβήτριες βρίσκονται από σήμερα στην Νίκαια της Γαλλίας προκειμένου να συμμετάσχουν στο μίτινγκ «Golden tour» που γίνεται από 5 έως 7 Φλεβάρη.

Πρόκειται για αθλητές που έχουν εξασφαλίσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναζητούν αγώνες για την καλύτερη δυνατή προπαρασκευή τους εκ καιρώ πανδημίας και για παιδιά που «κυνηγούν» το όνειρο της συμμετοχής στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Ο Άκης Οικονόμου, προπονητής του Εθνικού Πειραιά και του κορυφαίου Έλληνα κολυμβητή Κριστιαν Γκολομέεβ και παράλληλα ομοσπονδιακός τεχνικός, μετέχει της αποστολής και περιγράφει κάτωθι τους στόχους και τις επιδιώξεις:

«Στην Γαλλία και συγκεκριμένα στην Νίκαια θα βρεθούν αθλητές οι οποίοι έχουν πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και παιδιά που διεκδικούν αυτή τη μοναδική επιτυχία. Είναι ο πρώτος αγώνας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας. Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό σε όλους μας για τον βαθμό ετοιμότητας αναφορικά με την επίτευξη του στόχου κάτω από τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν. Δεν είμαστε βέβαιοι δηλαδή για το πόσο έχει επηρεάσει αυτή η μεγάλη αποχή τους αθλητές μας. Τα παιδιά ανυπομονούν για να πάρουν μέρος σε αυτή την διοργάνωση, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο».

Ο Άκης Οικονόμου εκφράζει πολλά ερωτηματικά και κρούει για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τον αποκλεισμό του αγωνιστικού ερασιτεχνικού αθλητισμού από την Πολιτεία:

«Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη θέση και νομίζω ότι εκφράζοντας τις απόψεις των Ελλήνων προπονητών κλασικής κολύμβησης έχω να πω ότι πρέπει να δοθεί μία άμεση λύση στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε και πιεζόμαστε από όλες τις πλευρές. Οι ακαδημίες αποτελούν το κύτταρο του σωματείου και το σωματείο το κύτταρο του ελληνικού αθλητισμού. Είναι διάχυτη η απογοήτευση και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Προέχει η υγεία, ο αθλητισμός όμως αποπνέει υγεία. Σεβόμαστε την κοινωνία αλλά η κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τον αθλητισμό. Ελπίζω να βρεθεί άμεσα λύση όχι μόνο για το κολύμπι αλλά και για όλον τον αγωνιστικό ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η αθλητική κοινότητα βάλλεται πολύ άσχημα και αυτό είναι εξαιρετικά δυσάρεστο».

Στην αποστολή μετέχουν οι: Νόρα Δράκου (50, 100μ ελεύθερο, 50, 100μ ύπτιο, 50, 100, 200μ πεταλούδα), Άννα Ντουντουνάκη (50, 100, 200μ πεταλούδα), Απόστολος Χρήστου (100μ ελεύθερο, 50, 100, 200μ ύπτιο), Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης (200, 400, 800μ ελεύθερο), Ανδρέας Γεωργακόπουλος (200, 400, 800μ ελεύθερο), Δανιήλ Γκιουρτζίδης (100μ πρόσθιο, 200, 400μ Μ. Ατομική), Αλέξανδρος Κάχρης (200, 400, 800μ ελεύθερο), Δημήτρης Μάρκος (200, 400, 800μ ελεύθερο), Δημήτρης Νέγρης (200, 400, 800μ ελεύθερο), Απόστολος Παπαστάμος (200, 400μ Μ. Ατομική) και Βαγγέλης Μακρυγιάννης (50, 100, 200μ ύπτιο).

Μαζί τους οι προπονητές Κώστας Τζιλιβάκης και Άκης Οικονόμου.

 

Τελευταία Νέα