Γεωργακόπουλος: «Στόχος η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Gazzetta team
Γεωργακόπουλος: «Στόχος η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

bet365

Να ακολουθήσει τα χνάρια του Σπύρου Γιαννιώτη θέλει ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος που ως στόχο βάζει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος ξυπνάει καθημερινά με ένα έντονο όνειρο. Να μπορέσει να ακολουθήσει τα βήματα του κορυφαίου κολυμβητή της χώρας, του ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη. Είναι ερωτευμένος με την κολύμβηση, προσπαθεί πολύ, του ταιριάζουν τα αγωνίσματα του ολυμπιονίκη και έχει τον ίδιο προπονητή με τον Σπύρο Γιαννιώτη. Ο Νίκος Γέμελος είναι αυτός ο οποίος καθοδηγεί τον Ανδρέα καθημερινά στις προπονήσεις.

Γεννήθηκε το 2000 και άρχισε να κολυμπάει σε ηλικία έξι ετών. Έχει σαν επιδίωξή του την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και είναι μέλος του κλιμακίου των επιλέκτων κολυμβητών που άρχισαν προπονήσεις εδώ και ένα μήνα, μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας.

Ο Ανδρέας θεωρεί μεγάλο πλεονέκτημα στη ζωή του το γεγονός ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια δύσκολη περιοχή, όπως είναι ο Ασπρόπυργος, όπου δεν μπορεί ένα παιδί να έχει σωστές παραστάσεις για το άθλημα της κολύμβησης. Αυτό το γεγονός τον καθιστά πολύ ώριμο και δυνατό για να αντιμετωπίσει τα δεδομένα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει στον χώρο και γενικότερα στη ζωή.

«Το κολύμπι αποτελεί λατρεία για μένα. Ανυπομονώ και μετράω τα λεπτά για την επόμενη προπόνηση. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Ασπρόπυργο, σε μια δύσκολη περιοχή για ένα παιδί που θέλει να κάνει καριέρα στην κλασική κολύμβηση. Νιώθω όμως υπερήφανος που μεγάλωσα εκεί. Θεωρώ τον εαυτό μου, παρά το μικρό της ηλικίας του, ικανό να αντιμετωπίσει πιο ώριμα τα προβλήματα της ζωής. Νομίζω ότι εύκολα καταλαβαίνω ποιοι είναι δίπλα μου και ποιοι όχι», τονίζει ο εικοσάχρονος πρωταθλητής.

Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος οριοθετεί τους στόχους της φετινής περιόδου και του 2021.

«Μετά από τρεις μήνες αποχής η επιστροφή είναι πάντα δύσκολη. Κατά την διάρκεια των απαγορευτικών μέτρων κατάφερα με εντατική γυμναστική σε καθημερινή βάση να διατηρήσω την φυσική μου κατάσταση στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Το φετινό καλοκαίρι έχω σαν στόχο να παραμείνω κοντά στα ατομικά μου ρεκόρ. Για το 2021 το όνειρο και η επιδίωξη είναι η κατάκτηση του ορίου που θα με φέρει στην Ολυμπιάδα του Τόκιο».

Ο Ανδρέας έχει σαν αγαπημένο του αγώνισμα τα 800 ελεύθερο που αποτελούν έναν συνδυασμό σπριντ και απόστασης. Χρωστάει πολλά στο οικογενειακό του περιβάλλον και λέει:

«Οφείλω πολλά στους γονείς μου που αποτελούν το καλύτερο πρότυπο για μένα. Μεγάλο ρόλο έχει παίξει και ο προπονητής μου, ο Νίκος Γέμελος».

Ο Ανδρέας καταλήγει υποστηρίζοντας ότι ήταν σοφή η απόφαση της κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, να διεξαγάγει τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιστρέψουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Πολύ σωστή η απόφαση να γίνουν τα πρωταθλήματα τον Αύγουστο μήνα. Ξέρουμε καλά ότι δεν επιδιώκουμε εντυπωσιακές επιδόσεις. Στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα