Παπαδόπουλος: «Η Ομοσπονδία έβαλε πάνω από τα ρεκόρ τον άνθρωπο»

Gazzetta team
Παπαδόπουλος: «Η Ομοσπονδία έβαλε πάνω από τα ρεκόρ τον άνθρωπο»

bet365

Ο ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης, Τάσος Παπαδόπουλος μιλάει για την επόμενη μέρα του αθλήματος και τονίζει πως η Ομοσπονδία έβαλε πάνω από τα ρεκόρ τον άνθρωπο.

Αναλυτικά η επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ αναφέρει: Η Θεσσαλονίκη, παρά τα μεγάλα προβλήματα λόγω έλλειψης αθλητικών χωρών, προσπαθεί και πρέπει να διατηρήσει το ρόλο της στον χώρο της πισίνας.

Ο Τάσος Παπαδόπουλος (δεξιά στην φωτογραφία), ομοσπονδιακός προπονητής και επί σειρά ετών σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, τοποθετείται σήμερα για την επόμενη ημέρα στο χώρο της κλασικής κολύμβησης.

«Η επόμενη μέρα μετά την πανδημία θα έχει σίγουρα μια άλλη μορφή. Είναι κοινά αποδεκτό ότι η πολιτική και η αθλητική ηγεσία μας συντονισμένα επέδειξαν πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα σαν χώρα. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία έβαλε πάνω από τα ρεκόρ τον άνθρωπο, πάνω από τις διακρίσεις την υγεία και με την καθολική απαγόρευση κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, προστατέψαμε την υγεία όλων όσων ασχολούνται με το αθλητικό γίγνεσθαι.

Η επόμενη μέρα φαντάζει δύσκολη και η επιθυμία όλων είναι να γυρίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην κανονικότητα. Βεβαία αυτή η κανονικότητα καμία σχέση δεν θα έχει με την προηγούμενη, καθώς η επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας, τηρώντας όλους τους κανόνες όπως αυτοί θα προβλέπονται από τα πρωτόκολλα της Υγειονομικής Επιτροπής, θα θέσουν άλλους κανόνες λειτουργιάς όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Ο βαθμός της δυσκολίας προσαρμογής θα είναι μεγάλος αλλά σίγουρα αναγκαίος. Σε αυτή την φάση προσαρμογής πιστεύω ότι έχουμε μια μοναδική ευκαιρία αλλαγής του αθλητικού μοντέλου που ισχύει στην Ελλάδα και την αναβάθμιση του συμφώνα με αυτά που λειτουργούν στις προηγμένες αθλητικά χώρες.

Είναι η ευκαιρία για ξεπεραστούν οι παθογένειες και τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Μια εκ βάθρων ανανέωση τόσο σε επίπεδο αθλητικών υποδομών όσο και σε επίπεδο οργάνωσης και παροχής υπηρεσιών λειτουργιάς αθλητικών συλλόγων και σωματείων.

Έχουμε την μοναδική ευκαιρία να επανιδρύσουμε σε νέες βάσεις όλο το οικοδόμημα του αθλητισμού επάνω σε σύγχρονα δομημένες αρχές με ISO στην προπονητική διαδικασία (πιστοποιημένη διαδικασία παροχής υπηρεσιών) παράλληλα με την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων και υποδομών.

Ταυτόχρονα φυσικά θα είναι και η προσπάθεια για όσο το δυνατόν συνέχιση της υφιστάμενης και ήδη δρομολογημένης για φέτος αγωνιστικής δραστηριότητας. Δηλαδή εφόσον αυτό είναι επιτρεπτό η διοργάνωση με οποιαδήποτε μορφή (χωρίς να έχουμε αυξημένο κίνδυνο όλων των εμπλεκόμενων) των αγώνων (εθνικών πρωταθλημάτων) σε νέες ημερομηνίες.

Ήδη η κολυμβητική ομοσπονδία έχει πάρει την πρωτοβουλία σχεδιασμού σε πρώτο βαθμό έναρξης της προπονητικής διαδικασίας των εθνικών ομάδων όταν αυτή επιτραπεί συμφώνα με τους κανόνες και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας. Σε δεύτερο βαθμό θα οργανωθούν και τα επόμενα επίπεδα αγωνιστικών και πρωταγωνιστικών κατηγοριών.

Ο αισιόδοξος βλέπει το κουλούρι, ο απαισιόδοξος την τρύπα. Η επόμενη ημέρα ίσως είναι μια καλύτερη για τον ελληνικό αθλητισμό. Φυσικά αυτό δεν θα γίνει αυτόματα και σίγουρα όχι αναίμακτα».

 

Τελευταία Νέα