Στους Ολυμπιακούς Αγώνες με πανελλήνιο ρεκόρ ο Εγγλεζάκης!

Gazzetta team
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες με πανελλήνιο ρεκόρ ο Εγγλεζάκης!

bet365

Ο Κώστας Εγγλεζάκης κατέρριψε το ρεκόρ του Σπύρου Γιαννιώτη στα 800μ στη Νίκαια της Γαλλίας και έκλεισε θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Κώστας Εγγλεζάκης τα κατάφερε!

Ο Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης ήταν πολύ κοντά στο όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το έπιασε.

Στην 3η και τελευταία ημέρα του διεθνούς μίτινγκ "Golden Cup Camille Muffat" που φιλοξενήθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στα 800μ ελεύθερο και έκλεισε μια θέση για το Τόκιο.

Με χρόνο 7.51.27 πήρε το ασημένιο μετάλλιο και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ (7.55.67) του Σπύρου Γιαννιώτη. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είχε πετύχει το ρεκόρ σε κούρσα 1500μ (σε πέρασμα με πόδια) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.

Φυσικά ο Γιαννιώτης είχε κάνει και ρεκόρ στα 1500μ. Την εποχή εκείνη (2008) δεν υπήρχε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων η κούρσα των 800μ ελεύθερο.

Ο 19χρόνος κολυμβητής ανήκει στον ΑΝΟΓ και έχει προπονητή τον Μίλτο Κανελλόπουλο.

Στο μεταξύ, το τρίτο του χρυσό σε ισάριθμα αγωνίσματα κατέκτησε ο Απόστολος Χρήστου, καθώς τερμάτισε πρώτος και στα 200μ ύπτιο, με χρόνο 1:58.72.

Ο Σάββας Θώμογλου, στα 100μ πρόσθιο, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 10η θέση, με 1:04.40, ενώ ο Γιάννης Γεωργαράκης, στα 50μ ελεύθερο κατάλαβε την 16η θέση με 23.66.

Μετά το τέλος των αγώνων, ο προπονητής Μίλτος Κανελλόπουλος δήλωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το όριο του Εγγλεζάκη, το οποίο ήρθε νωρίτερα από ότι περιμέναμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, με στόχο τις καλές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών της Βουδαπέστης".

 

Τελευταία Νέα