Τζούντο: Η Ομοσπονδία επικοινώνησε με τη Μπουκουβάλα και θα ερευνήσει τις πολύ σοβαρές καταγγελίες της (vid)

Gazzetta team
Τζούντο: Η Ομοσπονδία επικοινώνησε με τη Μπουκουβάλα και θα ερευνήσει τις πολύ σοβαρές καταγγελίες της (vid)

bet365

Η Ιουλιέττα Μπουκουβάλα, προχώρησε σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και απειλές, που υπέστη όσο ήταν πρωταθλήτρια του τζούντο και η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως ήρθε σε επικοινωνία μαζί της και θα ερευνήσει την υπόθεση.
Σύμφωνα με την επιστολή που δημοσιοποίησε το Πρώτο Θέμα, η Ιουλιέττα Μπουκουβάλα είχε προχωρήσει σε καταγγελία για συμπεριφορές σωματικής και ψυχολογικής βίας από παράγοντες της Ομοσπονδίας τζούντο, που την ανάγκασαν το 2012 να φύγει από την Αθήνα. Από την πλευρά της η Ομοσπονδία τζούντο τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή της ως εξής:
Ανακοίνωση 23/3/2021
EOTTZOYNTO
Θέμα: Οι δηλώσεις της αθλήτριας Ιουλιέτας Μπουκουβάλα
Η θέση της ομοσπονδίας απέναντι στα όσα αποκάλυψε η κυρία Ιουλιέτα Μπουκουβάλα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: ΟΥΔΕΙΣ νομιμοποιείται να ασκεί οποιαδήποτε μορφής βίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα όλους όσουςάσκησαν την οποιασδήποτε μορφής βία σε βάρος του οποιουδήποτε ιδία δε εφόσον ήταν αθλητής/αθλήτρια. Είμαστε αρωγοί στο πλευρό της αλήθειας. Με την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, επικοινώνησε σήμερα το πρόεδρος της ΕΟΤ Τζούντο, ΙωάννηςΚαφενταράκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταγγελίες. Ο πρόεδρος της ΕΟΤ διαβεβαίωσε την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα ότι και η παρούσα διοίκηση αλλά και η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 29ης Μαρτίου, θα ρίξει άπλετο φως στις καταγγελίες της για τα όσα είχαν συμβεί πριν από το 2012 ήτοι σε προγενέστερες περιόδους διοίκησης της ζήτησε δε άμεσα να του παράσχει κάθε σχετική πληροφορία. Η νυν διοίκηση της ΕΟΤ Τζούντο έχει αναλάβει από 2018 και ο νυν Πρόεδρος Ιωάννης Καφενταράκης έχει εκλεγεί Πρόεδρος μετά το 2012.
Η ΕΟΤ Τζούντο έχει αποδείξει εμπράκτως πως βασικό της μέλημα είναι η φροντίδα στους αθλητές και στις αθλήτριες του ελληνικού τζούντο.
Η διοίκηση που θα προκύψει την προσεχή Δευτέρα, θα διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, την οποία και θα παραπέμψει στη δικαστική επιτροπή. Οτιδήποτε μεμπτό προκύψει θα οδηγηθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα (ΕΦΙΠ) αλλά και στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές».
Εκ του ΔΣ της Ε.Ο. Τζούντο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα