Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εθνών της Αθήνας

Gazzetta team
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εθνών της Αθήνας

bet365

Παρουσιάστηκε από τον Ισίδωρο Κούβελο η σπουδαία διοργάνωση της ιππασίας που θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 28/7 στο Μαρκόπουλο.

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η Συνέντευξη Τύπου του Athens Equestrian Festival και Τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου Εθνών Jumping Nationa Cup 2, που θα λάβει χώρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο 25 – 28 Ιουλίου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη διοργάνωση υπερπήδησης εμποδίων πέντε αστέρων, CSIO5*-W, που έχει αναλάβει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, και περιλαμβάνει τον σπουδαιότερο Τελικό αγώνα Κυπέλλου Εθνών μέσα στο 2019 για την Europe Division 2, το Jumping Nations Cup Division 2 Final. Ο αγώνας αυτός διεξάγεται στο πλαίσιο του Athens Equestrian Festival, ενώ ακόμη θα διεξαθχούν παράλληλα δύο διεθνείς αγώνες, το Nuxe CSI2* και το PremiuMares CSIYH1*.

O νέος Υφυπουργός Αθλητισμού απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην διοργάνωση. Χαιρετισμό απεύθυνε ακόμη το μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρος της ΕΟΕ, κ. Σπύρος Καπράλος.

Εκ μέρους της ΕΟΙ και της Οργανωτικής Επιτροπής ο Πρόεδρος κος Ισίδωρος Κούβελος αναφέρθηκε στα οφέλη μίας τόσο μεγάλης ιππικής διοργάνωσης «Με τη διοργάνωση αυτή, η Ελλάδα επανέρχεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιππασίας και το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο αναδεικνύεται και πάλι σε κορυφαίο προορισμό για διεθνείς διοργανώσεις του υψηλότερου επιπέδου, με πλήθος συνέργειες και παράπλευρα οφέλη για τον αθλητισμό, τον τουρισμό και την οικονομία.

Πολλαπλές είναι και οι υπεραξίες που δημιουργούνται από τη φιλοξενία, διακίνηση και αναψυχή μεγάλου αριθμού φιλάθλων υψηλού εισοδήματος, την προσέλκυση χορηγών και παράλληλων εκδηλώσεων, και από την προβολή της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής, ως πόλο αθλητικού ενδιαφέροντος. Διαρκές μέλημα της Ομοσπονδίας μας αποτελεί η ανάδειξη και αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, της καλύτερης ιππικής εγκατάστασης με μόνιμες εγκαταστάσεις στον κόσμο».

 

Τελευταία Νέα