Τα μέλη του ΠΣΑΧ καταγγέλουν την ομοσπονδία χάντμπολ για παραγκωνισμό τους

Τα μέλη του ΠΣΑΧ καταγγέλουν την ομοσπονδία χάντμπολ για παραγκωνισμό τους

bet365

Ο σύνδεσμος των αθλητών χάντμπολ διαφωνεί με την ομοσπονδία σχετικά με την πρόταση που έστειλε στον Αυγενάκη και τονίζει πως δεν ρωτήθηκαν ποτέ τα μέλη του.

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι ποτέ δεν ρωτήθηκε από την ΟΧΕ για το πλάνο επανέναρξης του πρωταθλήματος με το οποίο και διαφωνεί ως προς το χρονοδιάγραμμα εξέδωσε ο ΠΣΑΧ.

Οι αθλητές και αθλήτριες που συνθέτουν τον ΠΣΑΧ εκφράζουν απορίες για τους χειρισμούς της ΟΧΕ ενώ καταλήγουν τονίζοντας ότι θεωρούν αδιανόητο να γίνονται προτάσεις που αφορούν πρωτίστως εκείνους χωρίς καν να τους ρωτούν.

Θυμίζουμε πως η ΟΧΕ έχει προτείνει στον Αυγενάκη να τελειώσουν με τελικούς (ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Νέα Ιωνία) τα πρωταθλήματα σε άνδρες και γυναίκες μέσα στον Ιούνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έχουν περάσει οχτώ περίπου εβδομάδες από τη διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας του κορωναϊού. Σε αυτό το ιδιαίτερα ψυχοφθόρο διάστημα προσπαθούμε ως ΠΣΑΧ να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα συμφέροντα των αθλητών και αθλητριών, συνομιλώντας με εκπροσώπους των παικτών όλων των ομάδων (ανδρών και γυναικών) και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στην Πολιτεία.

Παράλληλα έχουμε εκδώσει ανακοινώσεις για το μείζον ζήτημα που αφορά στο μέλλον των πρωταθλημάτων και θεωρούμε αυτονόητο ότι η θέση των ανθρώπων που ενδεχομένως να κληθούν να αγωνιστούν θα ακουστεί. Ως εκ τούτου η απόφαση του ΔΣ της ομοσπονδίας στις 26/4 για σύσταση επιτροπής αποτελούμενη από τους θεσμικούς φορείς του αθλήματος ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Με μεγάλη έκπληξη όμως διαβάσαμε την προηγούμενη Δευτέρα την πρότασή της Ομοσπονδίας προς το Υπουργείο αθλητισμού, καθώς το σωματείο μας δεν είχε καμία συμμετοχή, ούτε ενημέρωση για το περιεχόμενο της πρότασης αυτής πριν αυτή κατατεθεί, πράγμα που μας προβληματίζει μιας και οι αθλητές που εκπροσωπούμε είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για αυτούς τους σχεδιασμούς.

Για αυτό το λόγο το Δ.Σ. του ΠΣΑΧ συνεδρίασε χθες με θέμα το περιεχόμενο της πρότασης αυτής. Το κυριότερο ερώτημα που προκύπτει είναι σε σχέση με το χρονικό διάστημα που προτείνεται από την ομοσπονδία για την προετοιμασία των ομάδων, καθώς θεωρούμε ότι δύο εβδομάδες προπόνησης στα κλειστά γυμναστήρια μετά από 2 μήνες αποχής είναι ξεκάθαρα ανεπαρκής χρόνος προκειμένου οι αθλητές να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν σε τελικούς κυπέλλου και πρωταθλήματος. Πραγματικά θα θέλαμε να μάθουμε με βάση ποια επιστημονική εισήγηση αυτό το χρονικό διάστημα κρίνεται ασφαλές για την υγεία των αθλητών.

Το Δ.Σ του ΠΣΑΧ από την πλευρά του θεωρεί την πρόταση αυτή επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των παικτών.

Παράλληλα μετά από εκτενή επικοινωνία που είχαμε με τους εκπροσώπους των αθλητριών των ομάδων της Α1 γυναικών κατέστη σαφές ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι αρνητική στο ενδεχόμενο συνέχισης του πρωταθλήματος, γεγονός που και σε συνδυασμό με τη χθεσινή τοποθέτηση των δύο άμεσα ενδιαφερομένων σωματείων (ΠΑΟΚ ΟΦΝΙ) καθιστά απορίας άξιον τον λόγο που η συνέχιση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών συμπεριλήφθηκε στην πρόταση της Ομοσπονδίας προς το Υπουργείο.

Όλα αυτά μας προβληματίζουν ιδιαίτερα και καλούμε την Ομοσπονδία έστω και καθυστερημένα να καλέσει άμεσα όλους τους αρμόδιους φορείς σε τηλεδιάσκεψη, καθώς βούληση μας είναι να συμβάλλουμε στο να διαμορφωθεί ένα βιώσιμο πλάνο προκειμένου η χρόνια να λήξει εντός των αγωνιστικών χώρων.

Θεωρούμε αδιανόητο να γίνονται προτάσεις που αφορούν πρωτίστως εμάς χωρίς να λαμβάνεται καν υπόψιν η γνώμη μας.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΧ».

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

NEWS FEED