Σαν σήμερα: Η ανατροπή του αιώνα στη Μίκρα και το πρώτο πρωτάθλημα της ΑΕΚ (vid)

Κώστας Τόπας
Σαν σήμερα: Η ανατροπή του αιώνα στη Μίκρα και το πρώτο πρωτάθλημα της ΑΕΚ (vid)

bet365

Στις 7 Μαΐου 2011 η ΑΕΚ με την “ανατροπή του αιώνα” σε αγώνα χάντμπολ, στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ελλάδος, επικρατώντας του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Μίκρας με 23-22.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μία ισοπαλία θα ήταν αρκετή για τον ΠΑΟΚ, ώστε να πανηγυρίσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο. Ωστόσο, η ΑΕΚ κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 22-22 κατάφερε να πετύχει γκολ με τον Χριστόφορο Μπακαούκα και να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Πέντε λεπτά πριν το φινάλε, ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν μπροστά στο σκορ με 22-19 και όλα έδειχναν πως η κούπα θα παρέμενε στη Θεσσαλονίκη. Ομως, οι παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα σε μια «καυτή» έδρα να κάνουν τη σπουδαία ανατροπή.

Η απονομή του τίτλου έγινε κανονικά, όπως είχε ενημερώσει σχετικά η ΟΧΕ, αλλά σε άδειο γήπεδο. Χρειάστηκε να εκκενωθούν αρχικά οι εξέδρες της Μίκρας και στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία.

Τα δεκάλεπτα: 4-6, 8-12, 12-14 (ημχ), 16-16, 20-19, 22-23
ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Κόμινεκ, Μισυρλής 2, Παλάσκας 3, Γουργούμης, Σαουλίδης 2, Κοκκώνης 5, Αποστολίδης 2, Πετρίδης 1, Ιωαννίδης, Ναουμίδης, Τσακίρης 1, Καράγγελος, Σεβαστίδης 4, Μαραγκός 2.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 8, Μεγαλοοικονόμου, Γεωργιάδης 1, Μάνιτς 7, Βακάλης 1, Κουλούρης, Παπαδόπουλος 1, Κόντης, Σύγγαρης, Ασαρίδης 1, Τσαούσης 1, Τούτσης, Πάρκχανιουκ 3. Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, δίλεπτα: 4-8, πέναλτι: 4/5-0/0.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα