Σαν σήμερα: Η ανατροπή του αιώνα στη Μίκρα και το πρώτο πρωτάθλημα της ΑΕΚ (vid)

Κώστας Τόπας
Σαν σήμερα: Η ανατροπή του αιώνα στη Μίκρα και το πρώτο πρωτάθλημα της ΑΕΚ (vid)

bet365

Στις 7 Μαΐου 2011 η ΑΕΚ με την “ανατροπή του αιώνα” σε αγώνα χάντμπολ, στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ελλάδος, επικρατώντας του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Μίκρας με 23-22.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μία ισοπαλία θα ήταν αρκετή για τον ΠΑΟΚ, ώστε να πανηγυρίσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο. Ωστόσο, η ΑΕΚ κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 22-22 κατάφερε να πετύχει γκολ με τον Χριστόφορο Μπακαούκα και να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Πέντε λεπτά πριν το φινάλε, ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν μπροστά στο σκορ με 22-19 και όλα έδειχναν πως η κούπα θα παρέμενε στη Θεσσαλονίκη. Ομως, οι παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα σε μια «καυτή» έδρα να κάνουν τη σπουδαία ανατροπή.

Η απονομή του τίτλου έγινε κανονικά, όπως είχε ενημερώσει σχετικά η ΟΧΕ, αλλά σε άδειο γήπεδο. Χρειάστηκε να εκκενωθούν αρχικά οι εξέδρες της Μίκρας και στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία.

Τα δεκάλεπτα: 4-6, 8-12, 12-14 (ημχ), 16-16, 20-19, 22-23
ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Κόμινεκ, Μισυρλής 2, Παλάσκας 3, Γουργούμης, Σαουλίδης 2, Κοκκώνης 5, Αποστολίδης 2, Πετρίδης 1, Ιωαννίδης, Ναουμίδης, Τσακίρης 1, Καράγγελος, Σεβαστίδης 4, Μαραγκός 2.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 8, Μεγαλοοικονόμου, Γεωργιάδης 1, Μάνιτς 7, Βακάλης 1, Κουλούρης, Παπαδόπουλος 1, Κόντης, Σύγγαρης, Ασαρίδης 1, Τσαούσης 1, Τούτσης, Πάρκχανιουκ 3. Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, δίλεπτα: 4-8, πέναλτι: 4/5-0/0.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα