Ανασκόπηση ποδηλασίας 2014

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ανασκόπηση ποδηλασίας 2014

bet365

Αν και το 2014 δεν είναι σίγουρα από τις καλύτερες χρονιές τις καριέρας του, το εκτόπισμα του Χρήστου Βολικάκη είναι τέτοιο ώστε δεν επιτρέπει να βρίσκεται για πολύ καιρό μακριά από το βάθρο μεγάλων διοργανώσεων.

Ο Ελληνας ποδηλάτης κατέκτησε την 9η θέση στο αγώνισμα του κεϊρίν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πίστας της Κολομβίας, ενώ στο ίδιο αγώνισμα βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λονδίνου. Έτσι, ο 26χρονος Βολιώτης έκανε το καθοριστικό βήμα για την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στο διεθνές στερέωμα τώρα ο Αλμπέρτο Κονταδόρ κατέκτησε το χρυσό ποδήλατο του γαλλικού περιοδικού Velo, αφού έφτασε τις 8 νίκες σε World Tour.
Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που απονέμεται στον πιστολέρο το συγκεκριμένο βραβείο, αφού το είχε παραλάβει 2007, 2008 και 2009.
Θυμίζουμε ότι ο Ισπανός εγκατέλειψε το Γύρο Γαλλίας στη διάρκεια του 10ου ετάπ, αφού η πτώση που είχε στην κατηφόρα μετά την κορυφή Πετί Μπαλόν με 60 χλμ/ώρα είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στην κνήμη του δεξιού του ποδιού.
Αν και πολλοί πίστεψαν ότι η χρονιά έχει τελειώσει για εκείνον, επέστρεψε σχεδόν ένα μήνα μετά για να πανηγυρίσει το Γύρο Ισπανίας. Έτσι, η σεζόν έκλεισε για τον ασύλληπτο ποδηλάτη με δύο ακόμη τίτλους, σε Τιρένο-Αντριάτικο και Γύρο της χώρας των Βάσκων.


Απόντων των Κονταδόρ και Φρουμ άνοιξε ο δρόμος για την κατάκτηση του απόλυτου ποδηλατικού γεγονότος από τον Βιτσέντζο Νιμπάλι. Ο Ιταλός της Astana το εκμεταλλεύτηκε και ελλείψει ανταγωνισμού πήρε κεφάλι με διαφορά 7 λεπτών από το δεύτερο, τη μεγαλύτερη που σημειώνεται τα τελευταία 17 χρόνια! Έτσι, έγινε έκτος αθλητής στην ιστορία που κατακτά τους τρεις Γύρους.

Επιτυχημένη όμως ήταν η χρονιά και για τον Αλεχάντρο Βαλβέρδε, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σεζόν στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 34χρονος τερμάτισε 4ος στο Γύρο Γαλλίας, 3ος στο Γύρο Ισπανίας και κατέκτησε τους αγώνες: Ruta del Sol, La Flèche Wallonne και Clasica San Sebastián.
Mία αναφορά αξίζει και ο Τομ Φέελερς, ο οποίος συμπλήρωσε 103 αγωνιστικές μέρες μέσα στο 2014, καλύπτοντας παράλληλα 16.675 χιλιόμετρα!

 

Τελευταία Νέα