Αϊδινιώτης :«Πυγμαχία για όλους»

Αντωνία Σπανού
Αϊδινιώτης :«Πυγμαχία για όλους»

bet365

Ο προπονητής της ομάδας πυγμαχίας του Παναθηναϊκού μίλησε στο gazzetta.gr για την ανάπτυξη του αθλήματος, το τμήμα του Παναθηναϊκού αλλά και το μέλλον της πυγμαχίας στην Ελλάδα.

Είναι ο προπονητής του τμήματος πυγμαχίας και παλαιά δόξα του Παναθηναϊκού. Είναι ο Γιάννης Αϊδινιώτης που μίλησε στο gazzetta.gr για την καινούργια σελίδα που άνοιξε στα τμήματα πυγμαχίας της ομάδας, για τα νέα παιδιά που μπαίνουν συνεχώς στο άθλημα αλλά και για το αισιόδοξο μέλλον που βλέπει.

Πώς βλέπετε την πυγμαχία στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα της μιζέριας και της κακομοιριάς εμείς κάναμε μια προσπάθεια και καταφέραμε να φέρουμε το όραμα αλλά και τα κίνητρα για να ασχοληθούν οι νέοι με το άθλημα της πυγμαχίας. Καταφέραμε να δούμε «φως στο τούνελ» και να δώσουμε, μέσα από πολύ σημαντική βοήθεια που πήραμε από φίλους της ομάδας που στήριξαν την προσπάθεια μας και μας έφεραν στο σημείο που είμαστε σήμερα.

Σε τι διαφέρει ο Παναθηναϊκούς και υπάρχει αυτή η αλλαγή κλίματος;

Έχει γίνει καταπληκτική δουλειά στις υποδομές. Είμαστε πια πολύ μπροστά από όλους τους άλλους. Από το μηδέν ξεκινήσαμε και καταφέραμε να φτιάξουμε γυμναστήρια, αναπτύξαμε την τεχνογνωσία μας, μικρές λεπτομέρειες που όμως μας έχουν κάνει να ξεχωρίζουμε. Έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο.

Αυτό πιστεύετε ότι έφερε κόσμο;Πώς βλέπεται την γυναικεία πυγμαχία;Υπάρχει ανάπτυξη;

Να σας πω την αλήθεια έχουν γίνει πιο πολλές από τους άνδρες. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι τα μικρά παιδιά. Έχει αλλάξει η κατάσταση. O γονιός έρχεται και σου εμπιστεύεται ότι πιο πολύτιμο έχει. Έχουμε παιδιά από 6 χρονών. Και πάλι πιστεύω ότι φταίει η αλλαγή και η προσπάθεια που κάναμε να αλλάξουμε το επίπεδο μας. Αυτό που θέλουμε είναι πυγμαχία για όλους. Έχουμε φτάσει να έχουμε αντίστοιχο αριθμό γυναικών και ανδρών. Εγώ είμαι από τους πρώτους που στήριξα την γυναικεία πυγμαχία και είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον.

Το μέλλον πώς το βλέπετε;

Κοιτάξτε, το μέλλον στην Ελλάδα γενικά δεν βοηθάει. Παντού υπάρχει μιζέρια. Πρέπει να ξεχάσουμε επιχορηγήσεις από το κράτος και να δουλέψουμε μόνοι μας. Αυτή είναι η λύση, δουλειά. Το brand name, η οργάνωση μας αλλά και τελικά η αλλαγή του κόσμου προς την προσπάθεια που κάνουμε έχει απήχηση. Ευτυχώς στον ερασιτέχνη υπάρχει καταπληκτικό κλίμα και αυτό μας βοηθάει. Κόσμος που μας αγαπάει είδε την προσπάθεια που κάναμε και μας χορηγεί. Αυτή η άμυλα είναι που με κάνει να είμαι αισιόδοξος.

Πιστεύετε ότι θα έρθουν επιτυχίες στην Ευρώπη;

Φυσικά και το πιστεύω. Έχουμε πολλά ταλέντα και με την δουλειά που γίνεται σε λίγα χρόνια θα έρθουν και οι επιτυχίες. Ο ανταγωνισμός μας κάνει καλύτερους, βέβαια για να μας φτάσει ο ανταγωνισμός μόνο η ζήλια είναι αυτή που θα παρακινήσει και άλλους να προσπαθήσουν να φτάσουν στο επίπεδο που έχουμε φτάσει εμείς.

 

Τελευταία Νέα