Στην τελική ευθεία για τον Μαραθώνιο της Ρόδου

Gazzetta team
Στην τελική ευθεία για τον Μαραθώνιο της Ρόδου

bet365

Ο πρώτος Μαραθώνιος της Ρόδου, με την έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ, θα πραγματοποιηθεί φέτος στο ξακουστό νησί των Δωδεκανήσων, αυτή την Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο καθώς και αγώνα 10 χλμ. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν κατά μήκος της δυτικής ακτής της Ρόδου, σε μια ήπια παραθαλάσσια διαδρομή χωρίς μεγάλες ανηφόρες και ανισόπεδα τμήματα. Όλοι οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στο κέντρο της πόλης της Ρόδου ενώ θα ακολουθήσουν διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο σχεδιασμός των διαδρομών προσφέρει στους δρομείς τη δυνατότητα να έχουν την βέλτιστη δυνατή πορεία απολαμβάνοντας παράλληλα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τα τοπία της Ρόδου.

Στην ίδια διαδρομή θα διεξαχθεί, τέλος, και αγώνας 5 χλμ. χωρίς χρονομέτρηση, προσφέροντας τη δυνατότητα στους Ροδίους ερασιτέχνες αθλητές, ομάδες και αθλητικά σωματεία να συμμετάσχουν και να στηρίξουν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός για τη Ρόδο.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου, του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η πρωτοβουλία για τον 1ο Μαραθώνιο Ρόδου, ανήκει στην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου-Βακιάνη, η οποία από το Δεκέμβριο του 2013 συντονίζει την τοπική διοργάνωση. Η κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου-Βακιάνη δήλωσε σχετικά:"Είναι μεγάλη μας τιμή που η adidas, επίσημος χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και το τοπικό της κατάστημα, στηρίζει τον Μαραθώνιο της Ρόδου και την έντονη προσπάθεια να εντάξουμε το νησί μας στο χάρτη των πόλεων που διοργανώνουν μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Η στήριξη της adidas αποτελεί μεγάλη αναγνώριση για τον Μαραθώνιο της Ρόδου και αποδεικνύει την δυναμική του! Ο Μαραθώνιος της Ρόδου με την επίσημη έγκριση του ΣΕΓΑΣ, την τοπική υποστήριξη όλων των φορέων και την στήριξη των χορηγών έχει όλα τα εφόδια να καθιερωθεί και να αποτελέσει πόλο έλξης αθλητών από όλο τον κόσμο!"

Την παρουσίαση του event της διοργάνωσης θα αναλάβει η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή: "Η πόλη της Ρόδου αποτελεί έναν ιδιαίτερο σταθμό για εμένα, καθώς εκτός από πολλές αγωνιστικές ημέρες , έχω κάνει και ρεκόρ στο πανέμορφο αυτό νησί. Μετά από χρόνια μου δίνεται η ευκαιρία να την επισκεφθώ με αφορμή τον πρώτο Μαραθώνιου Ρόδου και να συμμετάσχω στις εκδηλώσεις του νησιού. Αυτήν την φορά χωρίς τον αθλητικό σάκο του στίβου, αλλά την άνοιξη του 2015 όπου και θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας μέσα στα πλαίσια του αγωνιστικού καλενταριού του ΣΕΓΑΣ, φλερτάρω με την ιδέα μιας συμμετοχής. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους, οργανωτές και συμμετέχοντες και δίνω το ραντεβού μου στις 12 Οκτωβρίου στην γραμμή τερματισμού στο Ακταίον".

Σημειώνεται πως, το κόστος συμμετοχής στους επίσημους αγώνες του Μαραθώνιου, του ημιμαραθώνιου και της διαδρομής των 10χλμ, είναι μειωμένο κατά 50% για τους Δωδεκανήσιους και τους Κυκλαδίτες δρομείς και οι εγγραφές στην Ρόδο γίνονται στο πρακτορείο Contours, τηλ. 22410 36001.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε http://roadstorhodes.com/gr/ ή επικοινωνήστε [email protected] [email protected].

H adidas δίπλα στον Μαραθώνιο

Η adidas, που θέτει το τρέξιμο και κάθε μορφή άθλησης στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της, βρίσκεται δίπλα σε κάθε νέα προσπάθεια για καλύτερο τρόπο ζωής και στηρίζει δυναμικά τον 1ο Μαραθώνιο της Ρόδου. Συγκεκριμένα, η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών και επίσημος χορηγός στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, θα μετατρέψει το τοπικό κατάστημα adidas σε κόμβο πληροφόρησης και ενημέρωσης σχετικά με το μεγάλο αθλητικό γεγονός για την τοπική κοινωνία της Ρόδου.

Από το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, 9:00π.μ.-6:00μ.μ., η adidas προσκαλεί όλους τους δρομείς που θα συμμετέχουν στον αγώνα, να παραλάβουν από το κατάστημα adidas, το ειδικά διαμορφωμένο kit με όλα τα απαραίτητα υλικά για τη συμμετοχή τους. Το kit περιλαμβάνει τον αριθμό συμμετοχής τους με ενσωματωμένο microchip χρονομέτρησης, το επίσημο t-shirt του αγώνα, καθώς και τον χάρτη της διαδρομής.

Η adidas δίνει την ευκαιρία σε όλους, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και ηλικίας, να συμμετάσχουν στη διαδρομή των 5 χλμ. Πρόκειται για μία διαδρομή η οποία δεν περιλαμβάνει κόστος συμμετοχής και δεν χρονομετρείται, με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε Ρόδιους φίλους των αγώνων δρόμου και μέλη αθλητικών σωματείων να λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του 1ου Μαραθωνίου της Ρόδου. Η εγγραφή στη διαδρομή 5 χλμ θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών και πραγματοποιείται στο κατάστημα της adidas. Επίσης, όλοι οι αριθμοί των δρομέων που συμμετέχουν στον Αγώνα, θα μπουν σε κλήρωση και ένας τυχερός/ή δρομέας θα κερδίσει ένα πλήρη εξοπλισμό τρεξίματος adidas.

 

Τελευταία Νέα