«Μεγάλη διοργάνωση; Εκτός πραγματικότητας...»

Gazzetta team
«Μεγάλη διοργάνωση; Εκτός πραγματικότητας...»

bet365

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος τόνισε ότι είναι αδύνατον για την Ελλάδα να διεκδικήσει μεγάλη διοργάνωση στο στίβο, αναφέρθηκε στον κλασσικό Μαραθώνιο και στο προσεχές παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου.

Ο Παναγόπουλος μίλησε στον NovaΣπορ FM για την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ομοσπονδία, τονίζοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα έστω και η σκέψη για μια μεγάλη διοργάνωση στη χώρα μας είναι εκτός πραγματικότης.

την ανάθεση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου του 2018 στο Βερολίνο και το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι ανάλογο στο μέλλον:

«Με απόλυτη ειλικρίνεια δεν το βλέπω καθόλου. Με τα σημερινά δεδομένα είναι εκτός πραγματικότητας να σκεφτόμαστε ότι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ούτε καν ένα Μπρούνο Τζάουλι. Η αγορά έχει «κλείσει», η ομοσπονδία δεν μπορεί να διαθέσει τόσα χρήματα και ούτε το Κράτος. Αν κανείς αναλογιστεί τα δεδομένα μας πριν από πέντε χρόνια σε σχέση με σήμερα θα χρειαστεί… βοήθεια. Δεν θα μελαγχολήσει απλώς. Ακόμα και πέρυσι που διοργανώσαμε στο Ζάππειο ένα απλό διεθνές μίτινγκ στο άλμα επί κοντώ είχαμε δυσκολίες. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος, αλλά μέχρι εκεί».

Tον κλασσικό Μαραθώνιο της προσεχούς Κυριακής στην Αθήνα:

«Θα έχει πολλούς περισσότερους δρομείς σε σχέση με άλλες χρονιές. Περίπου τριανταμία χιλιάδες. Τα 5 χιλιόμετρα θα ξεκινήσουν νωρίτερα, ενώ αλλάζουν και οι διαδρομές, αλλά και τα σημεία τερματισμού για να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι δρομείς. Θα υπάρξει ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης με πολλούς χορηγούς που θα μας αποφέρει 200 χιλιάδες ευρώ που θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και φορείς. Σε σχέση με πέρυσι οι δρομείς από το εξωτερικό θα είναι περισσότεροι. Ελπίζω ότι θα έχουμε καλό καιρό με βάση τις προβλέψεις. Ο αγώνας θα καλυφθεί από την Δημόσια Τηλεόραση, όπως και οι τελετές. Για πρώτη φορά φέτος την Παρασκευή το βράδυ θα υπάρξει γκαλά βράβευσης των σημαντικότερων αθλητών. Ελπίζω να είναι μία όμορφη γιορτή».

Tο προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου:

«Μπορούμε να περιμένουμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση. Ελπίζω ότι θα έχουμε τη χαρά να δούμε 7-9 αθλητές και αθλήτριες να πιάνουν τα όρια και να συμμετέχουν. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος γιατί είναι σημαντικό να δίνουμε το παρών. Από εκεί και έπειτα, περιμένουμε επιδόσεις κοντά στις πρώτες θέσεις».

 

Τελευταία Νέα