Μαλακατές για Διπλή Ανάπλαση: «Η Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει για εκτόξευση ή πισωγύρισμα»

Φώτης Καρακούσης
Μαλακατές για Διπλή Ανάπλαση: «Η Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει για εκτόξευση ή πισωγύρισμα»

bet365

Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές ξεκαθαρίζει στο gazzetta.gr πως την οριστική απόφαση θα την πάρει η Γενική Συνέλευση, ενώ τονίζει πως η συμφωνία μπορεί να εκτοξεύσει τον Σύλλογο.

Ο κύβος ερρίφθη ή για την ακρίβεια το πρώτο βήμα για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού και την περιβόητη Διπλή Ανάπλαση έγινε. Κυβέρνηση, Δημος Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ερασιτέχνης αλλά και τράπεζες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας προκειμένου να προχωρήσει και να γίνει το γήπεδο των... πρασίνων στον Βοτανικό.

Βέβαια ακόμα υπάρχει δρόμος μέχρι να αρχίσουν τα έργα, αλλά και όσον αφορά την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Από πλευράς Ερασιτέχνη, όταν είχε βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της... μάνας του λόχου ο Παναγιώτης Μαλακατές, είχε ξεκαθαρίσει πως για το τι θα γίνει στο γηπεδικό θα αποφασιστεί από την Γενική Συνέλευση.

Αυτό επισήμανε και με δηλώσεις του στο gazzetta.gr, μετά τις υπογραφές στο MOU. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη μας ανέφερε: «Αυτό που είχα πει, αυτό και ισχύει. Θα γίνει Γενική Συνέλευση και αυτή θα αποφασίσει αν ο Παναθηναϊκός εκτοξευθεί ή αν θα πάει πολύ πίσω. Αν θέλουμε τον Παναθηναϊκό μεγάλο, όπως νομίζω πως τον θέλουμε όλοι, η λύση είναι ο Βοτανικός. Μια λύση που δεν θα είναι για πέντε ή για δέκα χρόνια αλλά για μια ζωή.

Σύντομα θα γίνει γνωστό και το πότε θα υπάρξει η Γενική Συνέλευση η οποία ξαναλέω θα πάρει αυτή την απόφαση. Το ΔΣ του Ερασιτέχνη είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης και γι' αυτό υπέγραψε το μνημόνιο, ωστόσο όπως ανέφερα και πριν την οριστική απόφαση θα την πάρει η Γενική Συνέλευση. Ευχή μου είναι μόλις γίνει η Γενική Συνέλευση να λειτουργήσουμε όλοι σαν Παναθηναϊκοί, κόσμια και όπως πρέπει. Συνολικά τα μέλη πρέπει να δουν τι συμφέρει τον Ερασιτέχνη, ο οποίος με την συμφωνία αυτή δεν θα έχει ανάγκη κανέναν και θα μπορεί να γίνει πάλι πρωταθλητής σε όλα τα σπορ».

«Όλα τα έξοδα λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη θα βαραίνουν Δήμο και ΠΑΕ»

Όσον αφορά τον Ερασιτέχνη, το κλειστό γυμναστήριο πόσων θέσεων θα είναι;

«Αρχικά να πω για τον Ερασιτέχνη κάτι που δεν έχει γραφτεί και είναι τρομερά σημαντικό για τον Σύλλογο. Όλα τα λειτουργικά έξοδα των εγκαταστάσεων του Συλλόγου (θα έχουν έκταση 7.500 τ.μ.) θα βαραίνουν τον Δήμο και την ΠΑΕ για όλα τα χρόνια της συμφωνίας. Είναι κάτι που σίγουρα δίνει μια ακόμα βοήθεια στον Ερασιτέχνη. Όσον αφορά το κλειστό γυμναστήριο, εμείς θέλουμε η χωρητικότητά του να είναι τέτοια που να μπορεί η ομάδα βόλεϊ να παίζει μέχρι και Champions League (σύμφωνα με την CEV θα πρέπει να είναι περίπου 2.500 θέσεων). Όμως θα ξαναπώ για τελευταία φορά πως όλα θα εξαρτηθούν από την Γενική Συνέλευση. Εκείνη θα αποφασίσει αν θέλει να εκτοξευθεί ο Παναθηναϊκός και ο Ερασιτέχνης να γίνει πρωταθλητής σε όλα τα σπορ ή αν μείνει πίσω».

 

Τελευταία Νέα