Οι αθλητές δεν θα τιμωρηθούν για ακτιβισμό στους Αγώνες Κοινοπολιτείας του 2022

Gazzetta team
Οι αθλητές δεν θα τιμωρηθούν για ακτιβισμό στους Αγώνες Κοινοπολιτείας του 2022

bet365

Οι αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας θα μπορούν να υποστηρίξουν ελεύθερα το κίνημα του Black Lives Matter.

Μπορεί η ΔΟΕ να "υπόσχεται" τιμωρίες στους αθλητές και αθλήτριες που θα προχωρήσουν σε κινήσεις υποστήριξης του κινήματος «Black Lives Matter» κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2021 αλλά δεν θα ισχύσει το ίδιο στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας.

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Μπίρμιγχαμ από τις 27/7 έως τις 7/8 και σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου David Grevemberg οι αθλητές θα μπορούν να δείξουν με πράξεις την υποστήριξη τους στο αντιρατσιστικό κίνημα.

Θα μπορούν ελεύθερα να γονατίσουν και να διαμαρτυρηθούν κάτι που δεν θα επιτραπεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Το κίνημα αυό προκαλεί όλους τους θεσμούς να εξετάσουν πραγματικά ενδοσκοπικά αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε πιο δίκαιοι, πιο ελεύθεροι, να έχουμε καλύτερη ισότητα και να έχουμε καλύτερα συστήματα δικαιοσύνης για τους ανθρώπους. Ο αθλητισμός δεν είναι διαφορετικός. Ίσως έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη λόγω της κοινής ιστορίας της Κοινοπολιτείας, οπότε πρέπει να βρούμε λύσεις που δεν χτίζουν τείχη αλλά μάλλον χτίζουν γέφυρες», είπε μεταξύ άλλων.

Ο ισχυρός άνδρας των Αγώνων θυμήθηκε και την Κάθι Φρίμαν η οποία το 1994 στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στη Βικτώρια είχε τυλιχτεί με την σημαία των Αβοριγίνων μετά από τις νίκες της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα