Κορονοϊός: Αλλαγές στα Παγκόσμια πρωταθλήματα του 2021 εξετάζουν FINA και WA

Gazzetta team
Κορονοϊός: Αλλαγές στα Παγκόσμια πρωταθλήματα του 2021 εξετάζουν FINA και WA

bet365

Οι παγκόσμιες ομοσπονδίες στίβου και υγρού στίβου ανακοίνωσαν πως εξετάζουν νέες ημερομηνίες για τις διοργανώσεις του 2021.

Ντόμινο αλλαγών στο παγκόσμιο καλεντάρι προκαλεί η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2020 στο 2021.

Οι πιο σημαντικές διοργανώσεις, όσο αφορά τον αριθμό των χωρών αλλά και των αθλητών, είναι φυσικά τα Παγκόσμια πρωταθήματα στίβου αλλά και υγρού στίβου.

Δεκάδες χιλιάδες αθλητές συμμετέχουν σ' αυτούς τους αγώνες οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για το 2021. Η εξάπλωση του κορονοϊού (covid-19) σ' όλο τον κόσμο άλλαξε τα δεδομένα και θ΄αλλάξει και ημερομηνίες στις διοργανώσεις.

Τόσο η FINA όσο και η WA (πρώην IAAF) χαιρέτισαν μ' ανακοινώσεις τους την απόφαση της ΔΟΕ και τόνισαν ότι είναι σε στενές επαφές με τις οργανωτικές επιτροπές των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων για να υπάρξουν αλλαγές.

Το Παγκόσμιο στίβου είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 6-15/8 στο Όρεγκον των ΗΠΑ και η WA εξετάζει ακόμη και μετάθεση στο 2022. Το Παγκόσμιο υγρού στίβου έχει προγραμματιστεί για τις 16/7-1/8 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν και από την ανακοίνωση των νέων ημερομηνιών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα