Παναθηναϊκός: Ο Ερασιτέχνης τιμά τη μέρα που «έφυγε» ο Απόστολος Νικολαΐδης

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Ο Ερασιτέχνης τιμά τη μέρα που «έφυγε» ο Απόστολος Νικολαΐδης

bet365

Ο «πατριάρχης» πίστευε ότι ο σύλλογος μεγαλώνει, όσο αυξάνονται τα τμήματα που διέθετε και αφιέρωσε όλη του την ζωή στον ΠΑΟ. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός με αυτή την αναφορά τίμησε τη μέρα μνήμης, στη συμπλήρωση 39 ετών από τον θάνατο του Απόστολου Νικολαΐδη...

Σαν σήμερα, 15 Οκτώβρη του 1980, ο Απόστολος Νικολαΐδης, «έφυγε» από τη ζωή. Ο άνθρωπος το όνομα του οποίου πήρε το ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, άφησε τεράστιο έργο πίσω του και υπηρέτησε τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος της ζωής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:

Ημέρα… Απόστολου Νικολαϊδη!

Ημέρα μνήμης είναι η σημερινή για όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού, αφού σαν σήμερα το 1980 έφυγε από την ζωή ο τεράστιος Απόστολος Νικολαϊδης και ο Σύλλογος δεν ξεχνά μια από τις σημαντικότερες μορφές του.

«Και οι γίγαντες πέφτουν. Και οι Διογένηδες λυγίζουν. Και οι λεβέντες κι όλοι οι μεγάλοι και τρανοί πεθαίνουν… Έφυγε ο μέγιστος του ελληνικού αθλητισμού, Απόστολος Νικολαΐδης. Η μεγαλύτερη μορφή και φυσιογνωμία αθλητού και αθλητικού παράγοντα δεν υπάρχει πια» έγραφε η Αθλητική Ηχώ για το χαμό του ανθρώπου που έδωσε όλη τη ζωή για το «τριφύλλι» ως αθλητής και ως παράγοντας, αφήνοντας τεράστιο έργο.

Τη σωρό του μεγάλου ηγέτη του Παναθηναϊκού στην νεκρώσιμη ακολουθία, είχαν πάρει στους ώμους τους οι αθλητές των «πρασίνων» Οικονομόπουλος, Καμάρας, Αντωνιάδης, Ζαχαρόπουλος (στίβος), Γεωργαντής, Ηλιόπουλος (βόλεϊ), Γκάρος, Καλογερόπουλος (μπάσκετ). Μια εβδομάδα μετά το θάνατο του το ΔΣ του συλλόγου έδωσε το όνομα του στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο γεννημένος στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, Νικολαΐδης, εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό το 1914 και εκ τότε τον υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Τεράστιος πολυαθλητής, με σπουδαίες επιδόσεις στο ποδόσφαιρο, τον στίβο, το μπάσκετ και το βόλεϊ. Στην πορεία, διετέλεσε προπονητής, πρόεδρος της ΕΠΟ, του ΣΕΓΑΣ και του Παναθηναϊκού. Επί των ημερών του το «τριφύλλι» έφθανε τα 20 τμήματα εκ των οποίων τα περισσότερα έκαναν πρωταθλητισμό. Άλλωστε ο «πατριάρχης» πίστευε ότι ο σύλλογος μεγαλώνει, όσο αυξάνονται τα τμήματα που διέθετε και αφιέρωσε όλη του την ζωή στον ΠΑΟ.

 

Τελευταία Νέα