Διακριθέντες αθλητές καταγγέλλουν ότι έχουν «παγώσει» οι διορισμοί τους

Διακριθέντες αθλητές καταγγέλλουν ότι έχουν «παγώσει» οι διορισμοί τους

bet365

Διακριθέντες αθλητές καταγγέλλουν ότι έχουν «παγώσει» οι διορισμοί τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσλήψεις σε άλλους τομείς.

Συγκεκριμένα τονίζουν ότι σύμφωνα με τελευταία πληροφόρηση, κατηγορία αθλητών για διορισμούς στο δημόσιο δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό του κράτους για το 2018, παρότι η κυβέρνηση κάνει συνεχείς προσλήψεις στο δημόσιο.

H επιτροπή αθλητών που περιμένουν το διορισμό τους σημειώνει: «1.Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2198/Β/15-7-2016) ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 ο Καθορισμός της διαδικασίας διορισμού διακριθέντων αθλητών σε κενές οργανικές θέσεις σε υπηρεσίες του δημοσίου, για τους αθλητές που είχαν καταθέσει αίτηση το 2008 για διορισμό, δυνάμει των διατάξεων της παρ. 9 του άρθρου 34 του Ν.2725/1999 και ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβρη του 2017.

Παρότι έπρεπε να συνεχίσουν την συγκεκριμένη διαδικασία για τους αιτούντες του 2009 τον Ιούλιο του 2017, το υπουργείο ανασυγκρότησε υπογραφή της υπουργού κα. Γεροβασιλη, με την τροποποίηση της παρακάτω υπουργικής απόφασης με (ΦΕΚ 2873/Β/21-8-2017), αποφάσισε να πάρει την κάθετη ευθύνη για τους διορισμούς με αποτέλεσμα έως και σήμερα να μην έχει ξεκινήσει η διαδικασία.

Έτσι έπειτα από συνεχή τηλεφωνικές πιέσεις και ερωτήσεις και στην ΓΓΑ αλλά και στο υπουργείο ανασυγκρότησης, δεν μας δίνουν σαφή και συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν συνεχίζονται οι διορισμοί.

Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι η κατηγορία τον αθλητών για διορισμούς στο δημόσιο δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό του κράτους για το 2018 παρόλο που η κυβέρνηση κάνει συνεχείς προσλήψεις στο δημόσιο. Τέλος, δεν καταλαβαίνουμε την θέση και στάση της ΓΓΑ η οποία οφείλει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας και δεν φέρει ευθύνη που είμαστε αδιόριστοι.

*Έχουμε επικοινωνήσει με α) Τον γενικο γραμματέα ανασυγκρότησης Κ. Θεοδωράκη

β) τον γενικό γραμματέα αθλητισμού Κ. Συνοδινό

γ) τον γραμματέα και σύμβουλο του Υπουργού αθλητισμού Κ. Βασιλειάδη, Κ. Φελλέκη».

Σαφή απάντηση οι αθλητές ωστόσο, δεν έχουν λάβει ακόμη, με τον χρόνο να περνά βασανιστικά...

 

Τελευταία Νέα