Eπεσε η αυλαία στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2017

Gazzetta team
Eπεσε η αυλαία στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2017

bet365

Ολοκληρώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2017, ένας από τους σπουδαιότερους αγώνες ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας στην Ελλάδα, που διοργάνωσε και φέτος από τις 29 Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου με απόλυτη επιτυχία ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.

Ο Ν.Ο.Θ ήταν αυτός που έφερε την ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης στα νερά του Βόρειου Αιγαίου και ξεκίνησε το 1978, τη διοργάνωση των πρώτων διεθνών αγώνων σε μια εποχή που η ιστιοπλοΐα στην ανοιχτή θάλασσα ήταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Για άλλη μια χρονιά φέτος τα πληρώματα των σκαφών που πήραν μέρος στον αγώνα πρόσφεραν συναρπαστικό θέαμα υψηλών επιδόσεων, πάνω στα κύματα του Τορωναίου κόλπου. Οι ιστιοδρομίες περιελάμβαναν διαδρομές ελεγχόμενου στίβου (όρτσα-πρύμα, τρίγωνο) και παράκτιες διαδρομές.

Η δύο τελευταίες ιστιοδρομίες έγιναν μπροστά στο Porto Carras στον κόλπο του Νέου Μαρμαρά κι έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες και πελάτες του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς, να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των ιστιοπλόων που εκμεταλλεύτηκαν τον άνεμο κι έκαναν ένα συναρπαστικό αγώνα.

Οι νικητές στις δύο κατηγορίες είναι τα εξής σκάφη:

Στην PERFORMANCE Class μετά από 8 ιστιοδρομίες

1. EXTREME WAYS από τις Ηνωμένες πολιτείες με κυβερνήτη τον Andrew Holdsworth

2. ELLINIX του Στέργιου Λεονταρίδη

3. OXYGONON με κυβερνήτη τον Άκη Τσαλίκη

Στην SPORT Class μετά από 7 ιστιοδρομίες

1. KOURSAROS με κυβερνήτη τον Γιάννη Λαμπριανίδη

2. KRAKEN του Δημήτρη Μαράκη

3. EQUINOX με κυβερνήτη τον Γιώργο Ματσικίδη.

Η μόνιμη βάση της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια είναι το Porto Carras Grand Resort, στη μαρίνα του οποίου ελλιμενίστηκαν και φέτος τα σκάφη. Ιδιαίτερα σημαντική στο ξεκίνημα του «Κυπέλλου Βορείου Αιγαίου» ήταν η συμβολή του καπετάνιου Γιάννη Καρρά που ήταν αυτός που αθλοθέτησε και το πρώτο επαμειβόμενο τρόπαιο με την ονομασία «Γιάννης Καρράς». Σπουδαία είναι η συμβολή και του σημερινού ιδιοκτήτη Κωνσταντίνου Στέγγου ο οποίος συμβάλλει όλα αυτά τα χρόνια τα μέγιστα στην επιτυχία της διοργάνωσης και έχει άψογη συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

«Απολαύσαμε αυτό τον αγώνα πολύ» είπε την ώρα που έπαιρνε το έπαθλο του νικτή κατά την τελετή λήξης, ο Αμερικανός skipper Andrew Holdsworth, επικεφαλής του πληρώματος του σκάφους EXTREME WAYS του St. Francis Yacht club, που έλαβε μέρος στον αγώνα κατακτώντας την 1η θέση στην Performance Class. Παράλληλα ευχαρίστησε το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και τους διοργανωτές τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Όλα ήταν φανταστικά, με το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού που υπήρχε γύρω μας την ώρα του αγώνα αλλά και το φιλικό ιστιοπλοϊκό κλίμα μετα τον αγώνα. Είναι ένας αγώνας αποκλειστικά για ιστιοπλόους».

Οι συμμετέχοντες, στο κλείσιμο της βραδιάς ανανέωσαν το καθιερωμένο ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Το Porto Carras Grand Resort, με τις υψηλού επιπέδου υποδομές και εγκαταστάσεις, αλλά και την εμπειρία που διαθέτει, είναι σε θέση να παρέχει εξαιρετική φιλοξενία σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Επιπλέον, η στήριξη του αθλητισμού και του πολιτισμού αποτελεί μία από τις βασικές αρχές που έχει θέσει από την αρχή της λειτουργίας του και συνεχίζει με συνέπεια να υπηρετεί.

Το Porto Carras Grand Resort πιστό στις ιστορικές του καταβολές (των οποίων αποκορύφωμα ήταν η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοϊκών Ανοιχτής Θαλάσσης, το 1991 και του Πανευρωπαϊκού το 2016) φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια κορυφαίες διοργανώσεις Ιστιοπλοϊκών Αγώνων, με συνοδοιπόρους του τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Η Marina Porto Carras, η μεγαλύτερη οργανωμένη μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα με χωρητικότητα 315 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη μήκους έως 55μ. και βάθους 5,5μ. η οποία βραβεύεται για 17 συνεχή έτη με το διεθνές σήμα «Γαλάζια Σημαία» για τα κρυστάλλινα νερά της και τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως και το ξενοδοχειακό συγκρότημα με τις εξαιρετικές παραλίες (βραβευμένες επίσης με «Γαλάζια Σημαία»), εστιατόρια, bars, cafe, mini market και εμπορικά καταστήματα που διασφαλίζουν την ευχάριστη διαμονή των ιστιοπλόων κατά την περίοδο των αγώνων, εγγυώνται πάντα την επιτυχημένη διοργάνωση κορυφαίων ιστιοπλοϊκών αγώνων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα