Την υπογραφή Χρήστου είχε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών!

Την υπογραφή Χρήστου είχε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών!

bet365

Ο Απόστολος Χρήστου ήταν ο κολυμβητής που ξεχώρισε στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανδρών προσθέτοντας ένα ακόμη χρυσό στη συλλογή του στα 50μ. ύπτιο ανδρών, βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ!

Χωρίς να έχει φορμαριστεί για τους αγώνες όπως είναι φυσικό, με δεδομένο ότι στόχος του είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Κολύμπησε τα 50μ. ύπτιο σε 24.97, αφήνοντας δεύτερο τον Γιώργο Σπανουδάκη του Παναθηναϊκού, ο οποίος έκανε αξιόλογες εμφανίσεις στην διοργάνωση (25.54) και τρίτο τον Νίκο Σοφιανίδη του ΠΑΟΚ με 25.67.

«Δεν είμαι έτοιμος για τους αγώνες. Δεν έχω ξεκουραστεί. Είναι αγώνες στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου. Το ότι κατέβηκα τα 25.00 είναι κάτι δύσκολο. Έσπασα ένα μεγάλο φράγμα. Επόμενος στόχος είναι το πανελλήνιο ρεκόρ. Δεν περίμενα να κάνω ατομικό ρεκόρ εδώ πέρα. Το 50άρι είναι απρόβλεπτο αγώνισμα. Μπορεί να βγάλεις ρεκόρ και όταν δεν είσαι έτοιμος. Ήταν ανταγωνιστική η κούρσα και γι αυτό κολύμπησα τόσο γρήγορα», δήλωσε ο Χρήστου.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Πρωταθλητής Ελλάδας στα 100μ. ελεύθερο αναδείχθηκε ο Κρίστιαν Γκολομέεβ με 49.48. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Χρήστος Κατραντζής του Ολυμπιακού με 49.81 και το τρίτο ο Κωνσταντίνος Κοντόπουλος του Εθνικός με 51.08.

«Είναι το τέταρτο μετάλλιο σε αυτούς τους αγώνες και θα προσπαθήσουμε και στη σκυτάλη. Πιστεύω πως η καλύτερη παρουσία μου μέχρι τώρα είναι στο 50άρι, παρά την ατυχία που είχα με το βατήρα. Έκανα 22.38 που είναι μια καλή επίδοση. Σήμερα δεν ήμουν πολύ ξεκούραστος. Περίμενα γύρω στα 49.30, πήγα στο 49.40.

Πολύ ικανοποιημένος είμαι. Στο παγκόσμιο ο κύριος στόχος είναι το 50άρι, αλλά και στα άλλα αγωνίσματα θα προσπαθήσω να μπω στους ημιτελικούς. Ονειρεύομαι πως μπορώ να φτάσω σε ένα μετάλλιο. Τα τελευταία χρόνια έχουν ανέβει πολύ όλοι οι αθλητές, αλλά θα το κυνηγήσω», επεσήμανε ο κολυμβητής του Εθνικού.

Ο Δημήτρης Κουλούρης δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να πάρει τη νίκη στα 200μ. πρόσθιο παρότι πλέον δεν είναι απόλυτα αφοσιωμένος στον πρωταθλητισμό λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Ο κολυμβητής του Παναθηναϊκού τερμάτισε σε 2:15.96, με τον Κωνσταντίνο Σμιτιάνο του Ωκεανού να ακολουθεί με 2:16.92 και τρίτο τον Παναγιώτη Χιώτη του Εθνικού με 2:18.14.

«Ένατος χρόνος που ανεβαίνω στο βάθρο της ΟΠΕΝ. Δεν τα πάω όμως καλά με τα χρυσά. Είναι ή το πέμπτο ή το έκτο.

Φέτος δεν είναι προτεραιότητά μου η κολύμβηση. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες κάνω λιγότερη προπόνηση και έχω επικεντρωθεί στη δουλειά μου.

Είμαι γυμναστής και προπονώ αρκετούς κολυμβητές. Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να αναπτύσσει δυναμική. Έχουμε ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται για το σύλλογο. Το πρωτάθλημα είναι όπως το περίμενα.

Οι χρόνοι δεν είναι τόσο καλοί όσο πέρσι, αφού είναι μεταολυμπιακή χρονία, αλλά έχουν αρχίσει και «πιέζουν» οι μικρότεροι ηλικιακά αθλητές και έτσι οι αγώνες έχουν γίνει πιο “τηλεοπτικοί” με μεγαλύτερο συναγωνισμό», αποφάνθηκε ο Δημήτρης Κουλούρης.

Ο Ανδρέας Βαζαίος του ΑΝΟ Αργυρούπολης ήταν ο νικητής στα 100μ. πεταλούδα τερματίζοντας σε 53.30. Ο Στέφανος Δημητριάδης (Ολυμπιακός) κολύμπησε σε 53.59, ενώ τρίτος ήταν ο Ρωμανός Αλυφαντής (Ολυμπιακός) σε 54.52.

Οι δύο κολυμβητές του Ολυμπιακού σχολίασαν με τον Αλυφαντή να παίρνει πρώτος το λόγο: «Ήταν ωραίος αγώνας και νομίζω θα προτιμούσα να τον παρακολουθήσω απ' έξω. Είναι γεγονός ότι πλέον ρίχνω όλο το βάρος μου στο να προπονώ παιδιά, γιατί θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μας να βοηθήσουμε τους νεότερους και το άθλημα αν θέλουμε να εξελιχθεί».

Για το αν έχει να κάνει καμία επισήμανση στον συναθλητή του Στέφανο Δημητριάδη, ο Αλυφαντής γνωστό πειραχτήρι είπε: «Μόνο το κούρεμα!»

Ο Δημητριάδης δεν σήκωσε το γάντι μένοντας στην αγωνιστική του εμφάνιση: «Το 200άρι είναι το καλό μου αγώνισμα, αλλά θα ήθελα να βελτιωθώ και στο 100άρι.

Ήταν ένας δυνατός αγώνας κόντρα σε έναν κορυφαίο αθλητή, όπως ο Ανδρέας Βαζαίος και το γεγονός ότι κατάφερα να μείνω κοντά σημαίνει πολλά για εμένα και για το επίπεδο της ελληνικής κολύμβησης».

Σχετικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους ερυθρόλευκους ο Δημητριάδης πρόσθεσε: «Δεν είναι τυχαία η κατάκτηση του 58ου πρωταθλήματος, είναι μία ομάδα που καλλιεργεί το άθλημα και είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος της».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έσπευσε στην απονομή να δώσει τα συγχαρητήρια στον Αντώνη Φωκαϊδη, ο οποίος πήρε τα σκήπτρα του στο αγώνισμα των 1.500μ. ελεύθερο.

Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού τερμάτισε σε 15:35.66, με τον Αστέριο Δαλδογιάννης του ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, κολυμπώντας την απόσταση σε 15:37.79 και τρίτο τον Δημήτρη Νέγρη (Ολυμπιακός) σε 15:42.04.

«Χαίρομαι που κατέκτησε το χρυσό στα 1.500μ. σε μία χρονιά που δεν ήταν δυνατή για εμένα. Χωρίς τον Σπύρο Γιαννιώτη το αγώνισμα δεν είναι πια ίδιο, ωστόσο παραμένει δίπλα μας ζωντανό παράδειγμα αγωνιστικότητας και ήθους», είπε ο Φωκαΐδης, με τον «ασημένιο» Ολυμπιονίκη του Ρίο να προσθέτει:

«Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει μία μεγάλη παράδοση στην κολύμβηση με την κατάκτηση 58 τίλων. Είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο για το άθλημα να βλέπω νέα παιδιά να ανεβαίνουν συνεχώς επίπεδο, όπως είναι σημαντικό που οι αγώνες έγιναν στον ΟΑΚΑ, κάτι το οποίο ελπίζω να συνεχιστεί.

Δημητριάδης, Δράκου και Χρήστου νομίζω ότι ξεχώρισαν στους αγώνες. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που θα μας εκπροσωπήσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα»

Νικήτρια ομάδα στα 4x100μ. μικτή ομαδική αναδείχθηκε αυτή του Ολυμπιακού (Απόστολος Χρήστου, Ρωμανός Αλυφαντής, Στέφανος Δημητριάδης, Χρήστος Κατραντζής) με 3:39.62 και ακολούθησε ο Εθνικός (Μιχαήλ Κοντιζάς, Παναγιώτης Χιώτης, Νίκος Παναγόπουλος, Κριστιάν Γκολομέεβ) με 3:42.41 και ο ΠΑΟΚ (Νίκος Σοφιανίδης, Γιάννης Καρπουζλής, Χρήστος Παπαδόπουλος, Ηλίας Θεοδωρίδης) με 3:44.19.

Βαθμολογίες

Γενική (Ανδρών και Γυναικών)

  1. Ολυμπιακός 416,5

  2. ΑΝΟ Αργυρούπολης 192

  3. Εθνικός 184,5

  4. ΠΑΟΚ 161

  5. Παναθηναϊκός 159

  6. ΑΝΟ Γλυφάδας 76

  7. Ηρακλής Θεσ. 71

  8. ΑΕ Χαϊδαρίου 58

  9. Άρης Θεσ. 51

  10. Γλαύκος Περιστερίου 50

Ανδρών

  1. Ολυμπιακός 204,5

  2. Εθνικός 146,5

  3. ΠΑΟΚ 118

  4. ΑΝΟ Αργυρούπολης 110

  5. Παναθηναϊκός 78

Τα πλήρη και αναλυτικά αποτελέσματα ΕΔΩ.

 

Τελευταία Νέα