Η κορυφαία του Παναναθηναϊκού εξηγεί γιατί δώρισε το χρυσό της σε ένα γαυράκι

Η κορυφαία του Παναναθηναϊκού εξηγεί γιατί δώρισε το χρυσό της σε ένα γαυράκι

bet365

Η Νόρα Δράκου αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κολύμβησης που ολοκληρώθηκε στο ΟΑΚΑ και μίλησε στο gazzetta.gr για το χρυσό μετάλλιο που χάρισε σε ένα γαυράκι και τον Σπύρο Γιαννιώτη.

Η κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού επεσήμανε σχετικά με την ανάδειξη της ως κορυφαίας των αγώνων: «Δεν περίμενα ότι θα είμαι κορυφαία αθλήτρια των αγώνων. Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν το περιμένω, ειδικά τώρα που δεν είχα ξεκουραστεί λόγω της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Είναι σημαντικό για μένα να αναδεικνύομαι για τρίτη φορά στην καριέρα μου καλύτερη αθλήτρια των αγώνων, γιατί δείχνει μία σταθερότητα και είναι κάτι που χρειάζομαι για να πατήσω πάνω σε αυτό και να προχωρήσω παραπάνω.

Σίγουρα είμαι πολύ ευχαριστημένη από την εμφάνιση μου εδώ, την κατάκτηση τριών χρυσών μεταλλίων, αλλά κυρίως των χρόνων που έκανα ειδικά στα 100άρια μου τα οποία ήταν πολύ βελτιωμένα. Έτσι φαίνονται! Τώρα περιμένω...

Επίσης είναι πολύ ευχάριστο που και η Ελεάννα Κουτσουβέλη κατέβηκε κάτω από τα 29.00 που δείχνει ότι το επίπεδο στο αγώνισμα ανεβαίνει. Αυτό το χρειαζόμαστε πάρα πολύ.»

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Πίσω από ένα μετάλλιο και δη ένα χρυσό κρύβονται άπειρες ώρες σκληρής δουλειάς και γι αυτό δεν είναι λίγοι οι αθλητές που πιστεύουν ότι τα μετάλλια δεν δωρίζονται. Ωστόσο, η Νόρα Δράκου το βλέπει εντελώς διαφορετικά: «Είμαστε σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και φέτος κλείνω 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη διοργάνωση. Τα μετάλλια που έχω πάρει είναι αρκετά, χωρίς να τα υποτιμώ φυσικά, ούτε να θέλω να πω ότι παίρνω πολλά, δεν είναι αυτός ο σκοπός, όμως θεωρώ ότι δεν υπάρχει πιο ωραία εικόνα από το να βλέπεις ένα παιδάκι να κάθεται κάτω από το βάθρο και να σε κοιτάζει.

Δεν έχει σημασία ποια ομάδα υποστήριζε ο μικρός, σημασία έχει ότι εκείνη την ώρα ένιωσα ότι θαύμαζε αυτό που είχα καταφέρει. Ε, νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο δώρο. Αυτό το μετάλλιο ίσως του δώσει ώθηση και θάρρος να προσπαθήσει να κάνει κάποια πράγματα στο μέλλον.

Τα μικρά παιδιά είναι ζητούμενο να μας θαυμάζουν όχι για τις επιτυχίες μας στην πισίνα, αλλά για τις κινήσεις μας, το πως είμαστε στο χώρο.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα για εμάς που είμαστε πιο καλοί αθλητές και βγαίνουμε στο εξωτερικό γίνεται και για να δώσουμε χαρά σε αυτά τα παιδάκια. Εγώ έτσι το βλέπω!

Οι αθλητές πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τα παιδιά. Ετσι, φέρνεις στο χώρο ένα παιδί, με απλές κινήσεις. Φυσικά δεν είναι μόνο το μετάλλιο που μπορεί να το πετύχει αυτό, είναι ένα φιλί, μία φωτογραφία, ένα αυτόγραφο... Έτσι ένιωσα και έτσι έπραξα εκείνη τη στιγμή. Δεν το σκέφτηκα πολύ».

Η Νόρα Δράκου δεν κρύβει ότι και για εκείνη υπήρξε ένα αντίστοιχο περιστατικό που σημάδεψε την καριέρα της: «Και για μένα υπήρξαν αθλητές που τους θεωρούσα πρότυπα και με βοήθησαν να εξελιχθώ όταν ήμουν μικρή. Πιο συγκεκριμένα ήταν η αθλητίατρος μου η Σοφία Δάρα. Ήταν ο τρόπος που μου μιλούσε, η βιογραφία της που μου την είχε δώσει να διαβάσω και το γεγονός ότι ήταν ανέκαθεν ταπεινή απέναντι μου, όλα αυτά σίγουρα με επηρέασαν καθοριστικά στην μετέπειτα πορεία μου.

Πάντα μου αρέσει να υπάρχει μία αθλήτρια πάνω από μένα που να νιώθω ότι την κυνηγάω. Αυτήν την περίοδο είναι η Ολλανδή Ρανόμι Κρομοβιγιόγιο, η οποία μου αρέσει πολύ και για τις επιτυχίες της αλλά και για τον τρόπο που κινείται στο χώρο.

Το τελευταίο έχει για μένα πολύ μεγάλη σημασία, γιατί βλέπω πολλές φορές αθλητές που σνομπάρουν μόλις κάνουν μία επιτυχία και αυτό με ενοχλεί, γιατί δεν θα ήθελα να το κάνω ποτέ αυτό. Νομίζω δεν οδηγεί πουθενά το να μην έχεις τη διάθεση να επιστρέψεις πράγματα στο χώρο όταν έχεις καταφέρει να διακριθείς.

Το παν για μένα είναι μετριοφροσύνη και αυτό δείχνει με την συμπεριφορά του και ο Σπύρος (Γιαννιώτης) ο οποίος έφτασε εκεί που έφτασε και το παιδί περπατά και το κεφάλι το έχει χαμηλά, προσπαθώντας σε όλες εκφάνσεις της ζωής του να είναι πρότυπο για τα νέα παιδιά».

Την τελευταία ημέρα των αγώνων η Δράκου κατέκτησε την πρωτιά στα 50μ. ύπτιο, με 28.63, αφήνοντας δεύτερη την Ελένη Άννα Κουτσουβέλη (Νηρέας Γέρακα) με 28.88 και τρίτη την Αφροδίτη Γιαρένη (Ολυμπιακός) 29.77.


Στα 100μ. ελεύθερο πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Σοφία Κλικοπούλου του Ολυμπιακού με 56.92, με την Βασιλική – Σταυρούλα Μπάκα (ΠΑΟΚ) να έπεται με 57.21 και τρίτη την Ηλιάνα – Χαρίκλεια Οικονόμου (Ηρακλής) με 57.25.

«Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη σε μια κούρσα 100 μέτρων. Οι συναθλήτριές μου ήταν πολύ καλά. Με ικανοποιεί ο χρόνος. Ίσως να ήθελα λίγο πιο κάτω για να είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Φέτος δεν πηγαίνω στο παγκόσμιο. Θα κολυμπήσω σε λίγους ακόμη αγώνες φέτος με στόχο να ξεκινήσω μια δυνατή προετοιμασία για του χρόνου. Του χρόνου υπάρχει το ευρωπαϊκό και θα προσπαθήσω να πάω», επεσήμανε η πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού.


Τη νίκη στα 200μ. πρόσθιο γυναικών κατέκτησε η Αγγελική Μαυραντζά με 2:33.54, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Μαρία Φιλοπούλου του Ολυμπιακού 2:37.38 και τρίτη την Άννα – Μαρία Νάσιου (ΑΝΟ Γλυφάδας) 2:37.95.
Η κολυμβήτρια του του Γλαύκου Περιστερίου είπε: «Είμαι χαρούμενη για το μετάλλιο που πήρα. Η χρονιά όμως τελείωσε φέτος για μένα. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να κάνω κάτι καλύτερο. Ήταν μια μεταβατική χρονιά, καθότι σπουδάζω στις ΗΠΑ. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα στόχο να πάω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού ήταν μια δύσκολη χρονιά αμέσως μετά τις πανελλήνιες. Απλά πίστευα ότι θα έχω κάποιους καλύτερους χρόνους. Όμως όλα για κάποιο λόγο γίνονται».

Η Κρίστελ Βουρνά ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 100μ. πεταλούδα, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την φετινή χρονιά. Η κολυμβήτρια του Εθνικού τερμάτισε σε 59.22, με την Άννα Ντουντουνάκη του ΑΝΟ Αργυρούπολης να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 59.34 και τρίτη την Ηλέκτρα Λεμπλ (Ολυμπιακός) με 1:02.47.
Η Βουρνά αποφάνθηκε σχετικά με την σημερινή της εμφάνιση: «Είμαι ικανοποιημένη που νίκησα, όχι όμως και από τον χρόνο. Ήθελα κάτω από 59'', το κολύμπι μου ήταν πολύ καλό μου άρεσε, στην στροφή δεν ξέρω τι έκανα 5 χρόνια στις ΗΠΑ και δεν έκανα καλή αλλά το χάρηκα. Έγιναν ωραίοι αγώνες εδώ στο ΟΑΚΑ».

Το ακλόνητο φαβορί στα 800μ. ελεύθερο γυναικών, η Κέλλυ Αραούζου ανέβηκε ξανά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα 800μ. ελεύθερο με 8:53.68. Δεύτερη τερμάτισε η Αφροδίτη Κατσιάρα (ΑΕ Χαϊδαρίου) 9:02.70 και τρίτη η Στέλλα Απλαντή με 9:03.19.

«Είμαι χαρούμενη που ολοκληρώνω την παρουσία μου στους αγώνες με ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Τώρα σειρά έχει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου μπορώ και πρέπει να διεκδικήσω ένα μετάλλιο είτε στα 5 είστε στα 10χλμ. Ομολογώ ότι μου ταιριάζουν περισσότερο τα 5 χλμ. όμως δεν είναι ολυμπιακό αγώνισμα, επομένως θα τα δώσω όλα και στο 10άρι.

Ο Ολυμπιακός είναι άξιος πρωταθλητής και όποιος το αμφισβητεί να έρθει να το συζητήσουμε...», τόνισε με νόημα η Αραούζου.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τη νίκη και στα 4x100μ. μικτή ομαδική γυναικών με τις Αφροδίτη Γιαρένη, Μαρία Φιλοπούλου, Ηλέκτρα – Βαρβάρα Λεμπλ και Σοφία Κλικοπούλου 4:17.06, δεύτερος τερμάτισε ο Παναθηναϊκός με τις Νόρα Δράκου, Αργυρή Παπαδοπούλου, Ελευθερία Εζάτ και Μαρία – Θάλεια Δρασίδου 4:20.54 και τρίτος ο ΑΝΟ Γλυφάδας με τις Ιωάννα Σαχά, Άννα – Μαρία Νάσιου, Ιωάννα Παλλά και Στεφανία Σοφούλη 4:22.94


Βαθμολογίες

Γενική (Ανδρών και Γυναικών)

Ολυμπιακός 416,5
ΑΝΟ Αργυρούπολης 192
Εθνικός 184,5
ΠΑΟΚ 161
Παναθηναϊκός 159
ΑΝΟ Γλυφάδας 76
Ηρακλής Θεσ. 71
ΑΕ Χαϊδαρίου 58
Άρης Θεσ. 51
Γλαύκος Περιστερίου 50

Γυναικών
Ολυμπιακός 212
ΑΝΟ Αργυρούπολης 82
Παναθηναϊκός 81
Ηρακλής Θεσσαλονίκης 69
ΑΕ Χαϊδαρίου 59

Τα πλήρη και αναλυτικά αποτελέσματα ΕΔΩ.

Τα πλήρη και αναλυτικά αποτελέσματα ΕΔΩ.

 

Τελευταία Νέα