Τι είδαμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου της Πάτρας!

Τι είδαμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου της Πάτρας!

bet365

Mε την Κατερίνα Στεφανίδη να βάζει τα τελευταία χρόνια τον πήχη σταθερά ψηλά και να τον ξεπερνά με συνέπεια, η ευχάριστη έκπληξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου ήταν η εμφάνιση του Μίλτου Τεντόγλου.

Ο 19χρονος άλτης του μήκους, ναι μεν ήταν το φαβορί για τη νίκη, όμως η προσγείωση του στα 8,30μ. (1,8), άφησε ακόμη μεγαλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Η επίδοση του αθλητή του Γιώργου Πομάσκι είναι η τρίτη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα και την μοιράζεται με τον Δημήτρη Φιλίνδρα, είναι δε πίσω από αυτές των Λούη Τσάτουμα με 8,66μ. και Κώστα Κουκοδήμου με 8,36μ.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Με το άλμα στα 8,30μ. ο Μίλτος Τεντόγλου βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, το οποίο ήταν 8,19 μ. και το είχε πετύχει ένα χρόνο πριν στα Παπαφλέσσεια.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο στο άλμα επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια των αγώνων, ξεπερνώντας για μία ακόμη φορά φέτος τον πήχη πάνω από τα 4,80μ.

Η Στεφανίδη, η οποία ταλαιπωρήθηκε από την πολύωρη αναμονή, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο πήχης ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 4,91μ. και να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ εντός συνόρων όπως είχε ονειρευτεί, αφού ούτε οι καιρικές συνθήκες δεν την ευνόησαν, με την ένταση του ανέμου να αυξομειώνεται και να αλλάζει φορά.

Ωστόσο, έδειξε τρομερή σιγουριά στα άλματα της, κάνοντας σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να τα καταφέρει.

Η Κατερίνα Στεφανίδη αποτελεί πρότυπο για τα νέα παιδιά, έχει πλήρη επίγνωση του ρόλου που υπηρετεί πια ως «χρυσή» Ολυμπιονίκης και με πολλή αγάπη και σεβασμό επιστρέφει με κάθε ευκαιρία αυτήν την αγάπη. Ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις υπέγραψε υπομονετικά για πολλή ώρα αυτόγραφα ώστε να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Κώστας Φιλιππίδης πρόσθεσε έναν ακόμη τίτλο στη συλλογή του, φτάνοντας τους 10 συνολικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με άλμα στα 5,75μ. στον αγώνα μπαράζ με τον συναθλητή του Δημήτρη Πατσουκάκη.

Το ρόλο του φαβορί επιβεβαίωσε στο απόλυτο και ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο κορυφαίος σπρίντερ κατέκτησε άνετα τη νίκη τόσο στα 100 όσο και στα 200μ.

Το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα είχε αρκετές εκπλήξεις. Στο άλμα εις ύψος νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Τεσσαρομάτης με 2,15 μ., αφήνοντας δεύτερο τον Αντώνη Μέρλο με 2,12 μέτρα.

Η Σταματία Σκαρβέλη με δύο βολές στη σφύρα σφράγισε το ασημένιο μετάλλιο, για να φύγει άρων-αρων από το γήπεδο του Λαδόπουλου στο Παμπελοποννησιακό προκειμένου να αγωνιστεί και στη σφαίρα, όπου αναδείχθηκε νικήτρια με 16,76μ., βελτιώνοντας παράλληλα το ατομικό της ρεκόρ.

Στη σφαιροβολία των ανδρών έγινε ίσως ο πιο συναρπαστικός αγώνας από άποψη συναγωνισμού με τον Κυριάκο Ζώτο να κάνει την έκπληξη και να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με βολή στα 19,34μ., αφήνοντας δεύτερο τον Νικόλα Σκαρβέλη με 19,23 και τρίτο τον Μιχάλη Σταματόγιαννη με 18,73μ.

Στα 100 και 200μ. γυναικών κυριάρχησε η Γρηγορία Κεραμιδά, η οποία βρίσκεται μία ανάσα πια από το όριο του Λονδίνου.

Τέλος, η Σοφία Υφαντίδου έστειλε το ακόντιο στα 59,23μ. σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ και την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Στα απρόοπτα της τελευταίας ημέρας ήταν η κατάρρευση της Αναστασία Αποστολάκη μετά τον αγώνα 4x400μ. Η αθλήτρια της ΓΕ Ηρακλείου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση της δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

 

Τελευταία Νέα