Πανελλήνιο Ποδηλασίας δρόμου: Θα είναι όλοι εκεί, εκτός του ΕΣΚΑΝ!

Πανελλήνιο Ποδηλασίας δρόμου: Θα είναι όλοι εκεί, εκτός του ΕΣΚΑΝ!

bet365

Την προσεχή Παρασκευή (23/06) ανοίγει η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας δρόμου ανδρών - γυναικών και το gazzetta.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα φαβορί, τους μεγάλους απόντες, ανάμεσα στους οποίους και το ΕΣΚΑΝ!

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην μακρινή Ξάνθη, τόσο στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης, όσο και αυτό της αντοχής.

Στην κατηγορία Γυναικών φαίνεται να μην υπάρχει ο ανταγωνισμός των προηγούμενων ετών με αδιαφιλονίκητο φαβορί και για τα δύο αγωνίσματα την Πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού Περιστερίου-Χαϊδαρίου, Βαρβάρα Φασόη.

Η μοναδική ίσως αθλήτρια που θα μπορούσε να την κοντράρει στο αγώνισμα της αντοχής είναι η Αλίκη Θεοχάρη του Κρόνου Νικαίας. Σε ότι αφορά στην ατομική χρονομέτρηση η περσινή πρωταθλήτρια του αγωνίσματος, Ελένη Τζάβαρη φέτος δεν δείχνει ικανή να διατηρήσει τα σκήπτρα της.

Στην κατηγορία Νέων-Ανδρων το δυσαναπλήρωτο κενό που δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση του περσινού πρωταθλητή σε χρονομέτρηση και αντοχή, Γιάννη Ταμουρίδη αφήνει το πεδίο ελεύθερο στους «μνηστήρες» του τίτλου με μεγαλύτερα φαβορί για την ατομική χρονομέτρηση (46 χιλιομέτρων) τους Πολυχρόνη Τζωρτζάκη του Τάλου Χανίων και τον Γιώργο Μπούγλα του Κρόνου Νικαίας, οι οποίοι αναμένεται να μονομαχήσουν για την κατάκτηση της πολυπόθητης φανέλας του Πρωταθλητή Ελλάδος, ακόμα και για λίγα δευτερόλεπτα.

Ο «Πολ» προσπαθεί να ανακάμψει από μία σειρά τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν και τον άφησαν αρκετές εβδομάδες εκτός προπονήσεων (τον περασμένο Φεβρουάριο υπέστη κάταγμα στην κεφαλή της κερκίδας και στο γύρο της Ταϊβάν κληρονόμησε δυο ακόμη κατάγματα, το ένα στο σκαφοειδές και το άλλο στο αγκιστρωτό οστό, όταν χτύπησε τον καρπό του στο τιμόνι, όταν μπήκε σε μια λακκούβα περίπου 100km μακριά από τον τερματισμό).

Ο Τζωρτζάκης παρότι δεν βρίσκεται στα καλύτερα του, εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για τους αντιπάλους του, αφού ο προπονητής του, Παναγιώτης Μαρεντάκης, θεωρείται ο «γκουρού» της τακτικής επάνω στον αγώνα εφαρμόζοντας με επιτυχία όσο κανένας άλλος το «ένας για όλους και όλοι για έναν». Αυτό είναι από μόνο του ικανό να «φτιάξει» τον αγώνα στα μέτρα του αρχηγού της ομάδας, Πολυχρόνη, όπως έχει συμβεί και σε παλαιότερα Πρωταθλήματα.

Στο αγώνισμα της αντοχής, απόστασης 174 χιλιομέτρων καθοριστική για τον αγώνα θα είναι η ανάβαση μήκους 12 χιλιομέτρων με μέση κλίση στο 9,4% με τα πράγματα να δυσκολεύουν πολύ εάν αναλογιστεί κανείς τόσο την μέση κλίση όσο και την υψηλή θερμοκρασία που αναμένεται την Κυριακή.

Ο Μπούγλας θα αγωνιστεί «λαβωμένος» με τα σημάδια της πρόσφατης πτώσης του από το Γύρο της Σερβίας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Όμως, και εδώ η ομάδα κάνει τη διαφορά, αφού ο Κρόνος Νίκαιας έχοντας στις τάξεις του, τους Γιώργο Μπούγλα-Ζήση Σούλιο και το μυστικό «όπλο», Μιχάλη Μαυρικάκη μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της νίκης, αφού η καθοριστική ανάβαση είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του.

Ο Χάρης Καστραντάς (ΠΟΗ Κάστρο) φαίνεται να διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας αφού μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε τη Γενική κατάταξη στον γειτονικό Γύρο Σερβίας.

Ο Χανιώτης Στέλιος Φαραντάκης ο οποίος αγωνίζεται στην Γαλλική Sojasun και θα μετάσχει χωρίς κανέναν βοηθό, ξεχωρίζει για την εξυπνάδα και τη σταθερότητα του σε μεγάλες διοργανώσεις, ενώ τα πρόσφατα πλασαρίσματα του στην Γαλλία επιβεβαιώνουν την καλή κατάστασή του.

Ένας ακόμη Χανιώτης θέτει δυνατή υποψηφιότητα για να πλασαριστεί στο βάθρο και δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Σταυρακάκη. Ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης στην πίστα στον αγώνα της ατομικής καταδίωξης στην κατηγορία εφήβων, ο οποίος ανήκει στον Τάλω Χανίων βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στην πρώτη του παρουσία ως άνδρας θα κυνηγήσει μία καλή εμφάνιση.

Τέλος οι Γιώργος Νείλας (Αίολος) και Tάσος Κουμπέτσος (Παναθηναϊκός) θεωρούνται ικανοί διεκδικητές με σταθερές εμφανίσεις καθ' όλη τη χρονιάς.

Μεγάλος απών του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι ο Περικλής Ηλίας, ο οποίος την Κυριακή θα λάβει μέρος στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα μαραθώνιας ορεινής ποδηλασίας.

Έλεγχος αντιντόπινγκ παλιά...

Τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου δεν διενεργούνται έλεγχοι αντιντόπινγκ στους αγώνες χρονομέτρησης!

Η «χαλάρωση» που παρατηρείται στο ΕΣΚΑΝ σχέση με τους αυστηρούς ελέγχους που διενεργούνταν παλιότερα, σχετίζεται ευθέως με την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τόσο το ίδιο όσο και οι ομοσπονδίες, οι οποίες δεν υποχρεούνται να διενεργούν ελέγχους όπως θα όφειλαν ούτε στην μεγαλύτερη διοργάνωση εντός συνόρων.

Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει η ομοσπονδία να ενημερώνει το ΕΣΚΑΝ για το αγωνιστικό καλεντάρι και από κει και πέρα το συμβούλιο να διενεργεί ελέγχους, τους οποίους καλείται να πληρώσει η εκάστοτε ομοσπονδία.

Από τη στιγμή όμως που οι ομοσπονδίες δεν έχουν χρήματα, νιώθουν ανακούφιση από τη μη διεξαγωγή ελέγχων, αφού δεν χρειάζεται να πληρώνουν χρήματα τα οποία δεν διαθέτουν, τη στιγμή που το ΕΣΚΑΝ καλύπτει το ίδιο, μόνο το κόστος των αιφνίδιων ελέγχων.

«Παλιά κατουράγαμε ακόμη και στα τοπικά πρωταθλήματα, τώρα τίποτα...», δήλωσε επί λέξει έμπειρος ποδηλάτης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος υπάρχουν προπονητές που δεν κλήθηκαν καν να συμπληρώσουν φόρμες whereabouts για τους αθλητές τους, τη στιγμή που ένα χρόνο πριν είχε δημιουργηθεί τόσος θόρυβος σχετικά με την εναρμόνιση της χώρας μας με τον νέο κώδικα της WADA.

Φυσικά, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις να υπογραμμιστεί ότι το θέμα του αντιντόπινγκ δεν αφορά μόνο την ομοσπονδία ποδηλασίας, αλλά όλες ανεξαιρέτως τις ελληνικές ομοσπονδίες.

Χρήσιμες πληροφορίες του αγώνα

Αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης:

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ατομική Χρονομέτρηση Γυναικών. Απόσταση = 27,2 χλμ

Εκκίνηση: Άβδηρα - κόμβος δεξιά προς Άβατο – κόμβος Μυρωδάτου – κόμβος Μαγκάνων -

Άβατο αναστροφή - κόμβος Μαγγάνων - κόμβος Μυρωδάτου - κόμβος Αβδήρων αριστερά

προς Άβδηρα - Τερματισμός Άβδηρα.

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ατομική Χρονομέτρηση Ανδρών. Απόσταση = 46,2 χλμ

Εκκίνηση: Άβδηρα - κόμβος δεξιά προς Άβατο – κόμβος Μυρωδάτου – κόμβος Μαγκάνων -

Άβατο αναστροφή - κόμβος Μαγγάνων - κόμβος Μυρωδάτου κόμβος Αβδήρων – κόμβος

Μάνδρας – κόμβος Λουτρού αναστροφή – κόμβος Μάνδρας – κόμβος Αβδήρων δεξιά προς

Άβδηρα - Τερματισμός Άβδηρα.

Αγώνες Αντοχής:

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017. Απόσταση = 108,1 χλμ

Αγώνας Αντοχής Γυναικών.

Εκκίνηση: Γήπεδο Α.Ο.Ξ. – Κιμμέρια – Σέλερο – διασταύρωση δεξιά προς Πολύσιτο

Συδινή - διασταύρωση Κουτσού αριστερά – Νέα Κεσσάνη – παραλία Μάνδρας – κόμβος

Αβδήρων - , κόμβος Μάνδρας αριστερά προς Μάνδρα, Μάνδρα, Πεζούλα - Άβδηρα - κόμβος

δεξιά προς Άβατο – Άβατο – Εύλαλο – διασταύρωση Όλβιο – διασταύρωση Θαλασσιά –

διασταύρωση Τοξότες δεξιά προς Ξάνθη – κόμβος Πετροχωρίου – Τερματισμός στο

Γήπεδο Α.Ο.Ξ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά αγώνα αντοχής Γυναικών ΕΔΩ

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017. Απόσταση = 174,1 χλμ

Αγώνας Αντοχής Ανδρών

Εκκίνηση: Γήπεδο Α.Ο.Ξ. – Κιμμέρια – Σέλερο – διασταύρωση δεξιά προς Πολύσιτο Συδινή -διασταύρωση Κουτσού αριστερά – Νέα Κεσσάνη – παραλία Μάνδρας – κόμβος Αβδήρων - κόμβος Μάνδρας αριστερά προς Μάνδρα, Μάνδρα, Πεζούλα - Άβδηρα - κόμβος δεξιά προς Άβατο –

Άβατο – Εύλαλο – διασταύρωση Όλβιο – διασταύρωση Θαλασσιά – Τοξότες – (αρχή ανάβασης)

Ίμερα – Σταυρούπολη – διασταύρωση Εύμοιρο διασταύρωση Γέρακας – Μονή Καλαμούς – Μονή Παναγιά

Αρχαγγελιώτισας – Τερματισμός στο Γήπεδο Α.Ο.Ξ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά αγώνα αντοχής Ανδρών ΕΔΩ

*Στο αγώνισμα αντοχής Γυναικών, αθλήτρια που, στο 53,7 χλμ της διαδρομής (διασταύρωση για Μάνδρα μετά το παραλιακό κομμάτι της διαδρομής), θα καθυστερήσει πάνω από δεκαπέντε (15) λεπτά από την προπορευόμενη αθλήτρια, θα σταματάει, παραδίδει τους αριθμούς της στους κριτές και θα παίρνει σειρά κατάταξης σύμφωνα με την σειρά που θα διέρχεται από το σημείο αυτό.

*Στο αγώνισμα αντοχής Ανδρών, αθλητής που στο 111,9 χλμ της διαδρομής (διασταύρωση για Τοξότες πριν από την αρχή της ανάβασης), θα καθυστερήσει πάνω από είκοσι (20) λεπτά από τον προπορευόμενο αθλητή, θα σταματάει, θα παραδίδει τους αριθμούς του στους κριτές και θα παίρνει σειρά κατάταξης σύμφωνα με την σειρά που θα διέρχεται από το σημείο αυτό.

Για να πάρουν κατάταξη οι γυναίκες και οι άνδρες θα πρέπει να καλύψουν οπωσδήποτε τις αγωνιστικές

διαδρομές μέχρι τα παραπάνω αναφερόμενα σημεία.

 

Τελευταία Νέα