Από το παρκούρ στο 8,30μ. ...ένα άλμα δρόμος για τον Τεντόγλου!

Από το παρκούρ στο 8,30μ. ...ένα άλμα δρόμος για τον Τεντόγλου!

bet365

Με πτήση στα 8,30μ. ο Μίλτος Τεντόγλου έκλεψε την παράσταση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου της Πάτρας, πραγματοποιώντας την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο άλμα εις μήκος!

Ο 19χρονος άλτης στο 5ο του άλμα προσγειώθηκε στα 8,30μ., με τον άνεμο να του κάνει την χάρη και να είναι κάτω από 2μ. (1,8), αφού νωρίτερα η ένταση του ήταν πολύ μεγαλύτερη με αποτέλεσμα να επηρεαστεί εμφανώς και η τεχνική του στα πρώτα άλματα, κάτι που επεσήμανε και στις δηλώσεις του.

«Στα πρώτα μου άλματα είχα αρκετά προβλήματα με την φόρα μου, κυρίως λόγω του αέρα που ήταν δυνατός. Όταν έπεσε η ένταση του αέρα κατάφερα να βρω ρυθμό και να κάνω ένα μεγάλο άλμα.

Είμαι πολύ χαρούμενος που σημείωσα αυτή την επίδοση, μεγάλος μου στόχος παραμένει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Στο Λονδίνο εννοείται πως θέλω να αγωνιστώ και να κάνω μια καλή παρουσία, όμως, αυτή τη στιγμή προτεραιότητα μου είναι το Γκροσέτο.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Δεν αγχώνομαι για το Λονδίνο, όπως δεν είχα αγχωθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως σίγουρα το Γκροσέτο που είναι ένας αγώνας στόχος με κάνει να αγχώνομαι, χωρίς αυτό φυσικά να με καταβάλει», δήλωσε ο Τεντόγλου, ο οποίος φέτος έχει εγκαταλείψει την αγαπημένη του ενασχόληση με το παρκούρ, αφού όπως είναι φυσικό του το απαγορεύει διά ροπάλου, ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι.

Mε την επίδοση του στην Πάτρα βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, το οποίο ήταν 8,19 μ. από τα Παπαφλέσσεια του 2016 και να γίνει ο 4ος αθλητής φέτος στον κόσμο σε επίπεδο Ανδρών.

Την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα έχει ο Λούης Τσάτουμας με 8,66μ., ακολουθεί ο Κώστας Κουκοδήμος με 8,36μ. και στην τρίτη θέση συγκατοικούν πλέον οι Τεντόγλου και Δημήτρης Φιλίνδρας.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Νίκος Καψής με άλμα στα 7,83μ. και την τρίτη ο Τάσος Γαλαζούλας με 7,82μ.

 

Τελευταία Νέα