«Χάλκινη» στο Ευρωπαϊκό νέων γυναικών η Γκουντούρα!

«Χάλκινη» στο Ευρωπαϊκό νέων γυναικών η Γκουντούρα!

bet365

Η Δώρα Γκουντούρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων γυναικών στο όπλο της σπάθης, που διεξάγεται στο Πλόβντιφ της Βουλγαρίας.

Στα pool η Γκουντούρα πέτυχε το απόλυτο των έξι νικών επί των Ερνάντεθ από την Ισπανία, Μάρτις από την Ρουμανία, Τσαρτ από την Μεγάλη Βρετανία, Σαρικάμ από την Τουρκία, Πισαρένκο από την Ουκρανία και Μπάτισον από την Ιταλία.

Στη συνέχεια προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό όπου πέρασε μπάι στον πρώτο γύρο, για να νικήσει 15-10 την Τουρκάλα Ουνλουντάγκ, αμέσως μετά έκαμψε την Ουγγαρέζα Νάγκι με 15-7 και 15-11 τη Γαλλίδα Νουτσά. Στα ημιτελικά ηττήθηκε από την Ουγγαρέζα Πουστάι με 15-14 για να πάρει θέση στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μαζί με την Ρωσίδα Σβετλάνα Σεβελέβα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σοφία Ποζντιάκοβα από τη Ρωσία, η οποία στον τελικό επικράτησε 15-12 της Λίσα Πουστάι, από την οποία έχασε η Ελληνίδα.

Η πανέμορφη αθλήτρια της ΑΕΚ έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ στον προπονητή μου @thanasis.d. Στην οικογένεια μου και σε όσους είναι εκεί κάθε μέρα για μένα να με στηρίζουν σε όλη αυτή την προσπάθεια... P. S ( θα ακολουθήσουν σε όλους αγκαλιές παρόμοιες με την παραπάνω)»

Ο προπονητής της Θανάσης Δελενίκας, τόνισε από την πλευρά του μέσω Facebook: «Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών 2017. Οι μόνοι που το πίστευαν ήταν εγώ, η Δώρα και άντε και 3-4 ακόμη και ξέρετε καλά ποιοι είστε... Χαρές, όμορφες στιγμές αλλά και θυσίες, στεναχώριες απογοητεύσεις, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Αυτός ήταν ο στόχος μας τα τελευταία 3 χρόνια μετά τα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Νεανίδων, το 2013 και 2014.

Στόχος επετεύχθη. Πως επετεύχθη... Μεγάλη ιστορία. Κάποιοι ξέρετε, οι περισσότεροι όχι. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Δώρα για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μου δείχνει αυτά τα 9 χρόνια που γνωριζόμαστε, στους γονείς της Χαρά και Κώστα και στην ομάδα μου, το τμήμα ξιφασκίας της ΑΕΚ στο οποίο είμαι προπονητής αυτά τα 9 χρόνια και έχουμε ζήσει τόσο μεγάλες στιγμές μαζί με τον έφορο- πρόεδρο Kostas Potou.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Γϊνεται όμως να έχεις αγάπη και μεράκι, είσαι ικανός και έχεις λίγη τύχη και αυτή η ομάδα είναι ικανή για τα πάντα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον δάσκαλο μου Γκάμπι Ντούτσια, που χωρίς αυτόν θα ήμασταν ακόμα πάνω στα δέντρα σε προπονητικό επίπεδο στην Ελλάδα.

Τέλος να ευχαριστήσω τον κύριο Χάρη Τσολάκη, πρώην τεχνικό διευθυντή της ΕΟΞ και νυν Γενικό Γραμματέα για τη συνεργασία και τον προγραμματισμό των αγώνων της Δώρας που μας χορηγεί η ΕΟΞ».

 

Τελευταία Νέα