Tα παρασκήνια της γιορτής των κορυφαίων του ΠΣΑΤ!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Tα παρασκήνια της γιορτής των κορυφαίων του ΠΣΑΤ!

bet365

To gazzetta.gr έδωσε το «παρών» στη γιορτή των κορυφαίων και σας μεταφέρει όσα δεν είδατε, στη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά και με το πέρας αυτής όταν έκλεισαν οι κάμερες!

Ακόμη κι αν ο Τάσος Κορακάκης πίστευε ότι καλύτερα δεν γiνόταν να πάει αυτή η χρονιά διαψεύστηκε! Λίγο προτού αναδειχθεί σε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς, ο βενιαμίν της οικογένειας, Διονύσης, μέσω των αγώνων επιλέκτων εξασφάλισε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μάριμπορ στις αρχές Μαρτίου. Πλέον όλη η οικογένεια πήρε τα όπλα, πλην της μητέρας, η οποία μένει για ανεφοδιασμό!

«Τα κατάφερε και ο Διονύσης και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτήν την εξέλιξη», δήλωσε ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς όπως αναδείχθηκε από την ψηφοφορία του ΠΣΑΤ, ο οποίος όταν του είπαμε ότι στο άμεσο μέλλον η οικογένεια θα μονοπωλήσει τα βραβεία γέλασε και είπε: «Με χαρά!»

Η «χρυσή» και «ασημένια» Ολυμπιονίκης του Ρίο, η οποία ψηφίστηκε ως κορυφαία αθλήτρια, τόνισε σχετικά με το γεγονός ότι θα πρέπει να μοιράζεται τον προπονητή της με τον αδελφό της, αλλά και για το αν η επιτυχία της αποτελεί κίνητρο για τον εκείνον: «Ο Διονύσης αισθάνομαι ότι χαίρεται πιο πολύ με τις επιτυχίες απ' ότι κι εγώ η ίδια και γι αυτό πιστεύω ότι η μέχρι τώρα πορεία μου αποτελεί κίνητρο για τον ίδιο. Να δουλέψει το ίδιο και ακόμη σκληρότερα για να κάνει τα δικά του όνειρα πραγματικότητα.

Είναι ωραίο που θα ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αν και δεν είναι η πρώτη φορά, το είχαμε ξανακάνει δύο χρόνια πριν, πάλι στο Ευρωπαϊκό».

Τέλος, ο ίδιος ο Διονύσης Κορακάκης, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα έβλεπε στο smart phone της Άννας την επίσημη ανάρτηση της εθνικής ομάδας, ήταν λακωνικός: «Χαίρομαι που τα κατάφερα. Θα έλεγα ότι άργησα κιόλας».


Τσιτσιπάς: «Καλύτερο το 2017!»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος σπάνια βρίσκεται στην Ελλάδα μίλησε για τη χρονιά που φεύγει και εκείνη που έρχεται και πως την ονειρεύεται: «Θέλω το 2017 να είναι καλύτερη χρονιά για μένα. Δεν λέω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από το 2016, αλλά ονειρεύομαι και ξέρω ότι μπορώ να τα πάω καλύτερα.

Η παρουσία μου τη χρονιά που φεύγει ήταν ενθαρρυντική και αυτές οι επιτυχίες σου δίνουν δύναμη να συνεχίζεις όταν οι σωματικές σου δυνάμεις σε εγκαταλείπουν».

Αμέσως επόμενος μεγάλος αγωνιστικός για τον ανερχόμενο Έλληνα τενίστα το Αυστραλιανό Όπεν με μία στάση προηγουμένως στο Κατάρ: «Είναι μεγάλος στόχος του Αυστραλιανό, επομένως νωρίτερα θα πάω στο Κατάρ, νομίζω μάλιστα ότι ταξιδεύω την Πρωτοχρονιά...

Μου αρέσει στη Μελβούρνη αν και ομολογώ ότι το αγαπημένο μου τουρνουά είναι το Γουίμπλεντον, όχι επειδή κέρδισα στο διπλό, αλλά γιατί με μαγεύει η αύρα που έχει αυτή η διοργάνωση. Τόσο οι διοργανωτές, όσο και ο κόσμος αντιμετωπίζουν εντελώς διαφορετικά το γεγονός αυτό, σίγουρα όχι σαν απλό αθλητικό γεγονός.
Παρότι είμαι εξοικειωμένος με το χώμα, αφού ξεκίνησα από τον Όμιλο Αντισφαίρισης της Γλυφάδας, νομίζω ότι το χορτάρι μου πάει πιο πολύ!»

Ο Γέμελος, ο Ράφτης και το κολύμπι!
Νίκος Γέμελος και Δημήτρης Ράφτης είχαν βραβευτεί ως κορυφαίοι προπονητές το 2014 και 2015, αντίστοιχα. Κατά την αποχώρηση τους, ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, σχολίασε απευθυνόμενος στον Νίκο Γέμελο: «Ε, δεν γινόταν και τρίτη χρονιά να πάει στην πισίνα...»


Στην ερώτηση μας γιατί πέρυσι πήγε σε πισίνα, αφού το κέρδισε ο ίδιος αφόπλισε με την απάντηση του: «Εγώ δεν υπήρξα ποτέ γυμναστής. Απλώς τους θαύμαζα ανέκαθεν. Ήμουν αθλητής της κολύμβησης, αφού λοιπόν δεν κατάφερα ποτέ να ασχοληθώ ως αθλητής με την γυμναστική, το έκανα ως προπονητής!»

Το ...ηλεκτροσόκ του Πετρούνια!
Στην ερώτηση πως ήταν στο Τόκιο, όπου βρέθηκε για προετοιμασία της προηγούμενες ημέρες, ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν σαν να δέχεται ηλεκτροσόκ.

Αυτόματα ξέχασε τα βραβεία που κρατούσε στα χέρια του και άρχισε να αναπολεί με γλυκόπικρη γεύση τα όσα είδε και έζησε το προπονητικό κέντρο του Τόκιο.

«Τι να λέω... Σε ένα ξενώνα με 2.000 δωμάτια, όπου οι αθλητές δεν μοιράζονται μόνοι τους και έχουν όλες τις ανέσεις, έχουν εστιατόριο με τρία διαφορετικά γεύματα καθημερινά, spa, σάουνες, χαμάμ, φυσιοθεραπευτήρια, γιατρούς τα πάντα! Ό,τι μπορείς να φανταστείς! Και δεν είναι μόνο αυτό, το συγκρότημα αυτό συνδέεται με εσωτερική αερογέφυρα απευθείας με το κτήριο που στεγάζονται 20 γυμναστήρια ολυμπιακών αθλημάτων!

Παρά την κούραση του πολύωρου ταξιδιού ήταν μία ανεπανάληπτη εμπειρία. Το θετικό είναι ότι γίνονται κάποιες συζητήσεις προκειμένου να υπάρξει μία συνεργασία για τα επόμενα χρόνια και να πηγαίνουμε δύο φορές το χρόνο για προετοιμασία, κάτι από το οποίο θα έχουμε κέρδος και εμείς και εκείνοι!», αποφάνθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο.

Ο Γιαννιώτης είναι χαζομπαμπάς!
Ήταν ίσως η πρώτη φορά που ο Σπύρος Γιαννιώτης αγχώθηκε. Όπως πάντα ήθελε να μην κακοκαρδίσει κανέναν. Δεκάδες φίλοι του «ασημένιου» ολυμπιονίκη τον περίμεναν μετά το πέρας της εκδήλωσης για μία φωτογραφία και φυσικά δεν χάλασε σε κανέναν χατίρι, ούτε στους εκπροσώπους του Τύπου. Όμως, το έβλεπες το μυαλό του ήταν αλλού. Το ομολόγησε: «Με περιμένει ο γιος μου!», μου είπε, την ώρα που μου έδειχνε στο κινητό καμιά εκατοστή φωτογραφίες από τον μόλις 5 ημερών μπόμπιρα και γινόταν καπνός να τον πάρει αγκαλιά!
Είναι Σπύρος είναι χαζομπαμπάς και το απολαμβάνει...


Οι «υιοθεσίες» θα μείνουν ορφανές...
Η πλειοψηφία των αθλητών που πέρασαν από τη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο τους, δεν παρέλειψαν να επισημάνουν τη σημασία της σύλληψης της ιδέας του Σπύρου Καπράλου «Υιοθετείστε έναν αθλητή στο δρόμο προς το Ρίο», φυσικά της υλοποίησης της και φυσικά της ανάγκης να συνεχιστεί.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ τόνισε σχετικά με την αναγνώριση που αισθάνθηκε από τα λόγια των αθλητών: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από την αναγνώριση από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Τα παιδιά αυτά είναι οι ήρωες, τους οποίους βοήθησα και εγώ λίγο, βάζοντας το δικό μου λιθαράκι για να μπορέσουν να φτάσουν στην επιτυχία».

Για το αν θα συνεχιστεί το πρόγραμμα «υιοθεσίας αθλητών» στο δρόμο προς το Τόκιο ο Σπύρος Καπράλος είπε: «Δεν το ξέρω διότι μεσολαβούν εκλογές τον προσεχή Φεβρουάριο. Είναι βέβαια κάτι που έχει βρει το δρόμο του και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστεί, διότι όλοι αντιλήφθηκαν ότι το όφελος δεν ήταν μόνο για τους αθλητές, αλλά και για τους ίδιους τους χορηγούς, με τις επιτυχίες να ξεπερνούν κάθε προσδοκία».

Αμοιβαία τα αισθήματα!

Παρότι τα βραβεία του ΠΣΑΤ μονοπωλούν σχεδόν πάντα τα ερασιτεχνικά αθλήματα, αυτή τη φορά το ποδόσφαιρο έβαλε... γκολ στο 90' με Φερνάντο Σάντος. Ο λαοφιλής προπονητής που αγαπά την Ελλάδα και το δηλώνει με κάθε ευκαιρία κέρδισε το πιο ζεστό χειροκρότημα, αμέσως μετά την ομιλία του σε σπαστά ελληνικά, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης πολιορκήθηκε από τους δημοσιογράφους και τον κόσμο.

Η Μάνια και το βραβείο που δεν ήρθε αλλά θα έρθει!

Με «σπασμένη» φωνή η Μάνια Μπικώφ, πρώην πολίστρια και νυν ναυαγοσώστρια μίλησε κατά την απονομή του βραβείου για την εθελοντική παρουσία της στη Λέσβο με την ναυαγοσωστική ομάδα Lifeguard Hellas. Η αφορμή που την ταρακούνησε ώστε να αφήσει οικογένεια και παιδιά και να εγκατασταθεί στο ακριτικό νησί ήταν ένα ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή σε 40 πρόσφυγες, εκ των οποίων 15 παιδιά. Δεν πήγε στην Λέσβο για να γίνει ηρωίδα, αλλά για να βοηθήσει τους πραγματικούς ήρωες που άφησαν τα πάντα πίσω τους για να γλιτώσουν τις οικογένειες τους.

Η Χανιώτισσα τριαθλήτρια ομολόγησε επί σκηνής ότι ονειρευόταν πάντοτε να βραβευθεί ως αθλήτρια κάτι που δεν έγινε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει... αφού σε ιδιωτική συζήτηση με μέλος του συμβουλίου του ΠΣΑΤ του έλεγε, «Μην νομίζετε ότι θα τα παρατήσω... Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ως τα 90 για να βραβευθώ ως γηραιότερη αθλήτρια», για να πάρει την αποστομωτική απάντηση: «Εσύ συνέχισε να αγωνίζεσαι, εγώ δεν ξέρω που θα βρίσκομαι σε τόσα χρόνια», για να ξεσπάσουν όλοι σε γέλια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα