Το νέο «αστέρι» της Άρσης Βαρών

Αντώνης Πατσούρας
Το νέο «αστέρι» της Άρσης Βαρών

bet365

Η 17χρόνη Μαρία Καρδαρά,που ξεχωρίζει στο άθλημα των δυνατών, αποκαλύπτει τα όνειρα της στο gazzetta.gr.

Τι θέλει μια 17χρόνη στην Άρση Βαρών; Να διακριθεί, να περάσει καλά, να κάνει το... καπρίτσιο της. Αυτές θα μπορούσαν να είναι κάποιες από τις απαντήσεις στο ερώτημα. Ας απευθυνθούμε όμως στην Μαρία Καρδαρά για να μας απαντήσει.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Fruit Blox» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Η Μαρία που τελειώνει φέτος το σχολείο της και θέλει να μεγαλουργήσει στην Άρση Βαρών μιλάει για το... μαγικό 2018 αλλά και για το μέλλον που θέλει να έχει στο gazzetta.gr.

«Κρυφά από τους γονείς μου»

Πως ξεκίνησε όμως η νεαρή Μαρία την ενασχόληση της με το άθλημα; «Γυμνάζομαι από το 2005 και γεννήθηκα το 2001», μας λέει αρχικά και συνεχίζει:« Έχω ασχοληθεί με αρκετά άθληματα κυρίως με ρυθμική, αερόμπικ, στίβο και ακροβατική. Εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού διέκοψα και για τα επόμενα δυο χρόνια έκανα αποκατάσταση με κολύμβηση. Στο νέο μου ξεκίνημα διάλεξα το CrossFit αλλά με «κέρδισε» η Άρση Βαρων. Ξεκίνησα όταν ήμουν 16 χρόνων, οι γονείς μου ήταν αντίθετοι με τα βάρη στην αρχή γι’αυτο έκανα προπονηση κρυφά. Πλέον οι γονείς μου με στηρίζουν και με βοηθούν σε κάθε βήμα».

«Μοναδική εμπειρία στην Αργεντινή»

Η Μαρία Καρδαρά που έχει σημειώσει μεταξύ άλλων και πανελλήνιο ρεκόρ στα 53κ στις κορασίδες, το 2018 ήταν 4η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων και 5η στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξήχθησαν στην Αργεντινή. Η εμπειρία της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, μοναδική, όπως μας λέει και η ίδια: «Ήταν σπουδαία εμπειρία αν και προερχόμουν από τραυματισμούς. Στο Μπουενος Άιρες όπου έγιναν οι αγωνες, γνώρισα Έλληνες αθλητές από άλλα αθλήματα, δεθήκαμε και περάσαμε αξέχαστα». Στους Αγώνες γνώρισε και την Κορακάκη που μαζί με τον Πετρούνια και την Στεφανίδη τους έχει ως πρότυπα.

«Να βρεθώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η Άρση Βαρών είναι ένα άθλημα που έχει χαρίσει τεράστιες επιτυχίες στην Ελλάδα και ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Μαρία δεν έζησε λόγω ηλικίας τα σπουδαία καλοκαιρινά ραντεβού σε Βαρκελώνη, Ατλάντα, Σίδνεϊ και Αθήνα αλλά έχει ως όνειρο της αθλητικής της ζωής: «Το όνειρο μου είναι ο στοχος που θέτει κάθε πρωταθλητής. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ και να παρω μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Στοχεύω στην γυμναστική ακαδημία»

Η νεαρή αθλήτρια τελειώνει φέτος την Γ' Λυκείο και έχει ξεκινήσει η προετοιμασία τις για τις πανελλήνιες εξετάσεις. «Παράλληλα με τον αθλητισμό συνδυάζω σχολείο, φροντιστήριο και φυσικοθεραπείες. Δεν μπορω να πω ότι είναι εύκολο, πιεζομαι αρκετά για να τα προλάβω όλα αλλά ξερω ότι δεν είμαι η μόνη που το κάνει και αυτο ειναι κίνητρο για να συνεχίσω. Στόχος μου είναι να σπουδάσω στη Γυμναστική Ακαδημία», σημειώνει η 17χρόνη πρωταθλήτρια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα