Δεν άντεξε στο τέλος η Αραούζου! (pics)

Δήμος Μπουλούκος
Δεν άντεξε στο τέλος η Αραούζου! (pics)

bet365

Συγκλονιστική μάχη έδωσε η Αραούζου στον τελικό των 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας αλλά στο τέλος την πρόδωσαν οι δυνάμεις της και έμεινε 11η! ΡΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ

Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Κέλι Αραούζου κατετάγη 11η με 1:57:31.6 μένοντας 59.8 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη Ολλανδέζα Φαν Ρούβενταλ.

Η προσπάθεια της ήταν συγκλονιστική καθώς στα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα ήταν 25η με τη συμπλήρωση των 5 χιλιομέτρων ήταν 21η αλλά μετά τα έδωσε όλα για ένα μετάλλιο...

Στα 7,5 χιλιόμετρα κατάφερε να ανέβει στην 6η θέση, μόλις 8 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη. Κρατήθηκε στο γκρουπ των πρωτοπόρων για αρκετή ώρα, αλλά στο τελευταίο χιλιόμετρο άρχισε να ξεμένει από δυνάμεις, με αποτέλεσμα να πέσει στη 11η θέση.

Πίσω από την Ολλανδέζα έγινε... θρίλερ, καθώς η Γαλλίδα Ορελί Μιλέρ με πολύ δυνατό φίνις πέρασε τις Σιν και Οκιμότο και έφτασε στον τερματισμό μαζί με την Μπρούνι.

Η νυν πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης ακούμπησε δεύτερη στην πλακέτα τερματισμού, όμως λίγα λεπτά αργότερα ακυρώθηκε, καθώς οι κριτές θεώρησαν -μάλλον δικαίως- ότι εμπόδισε την Μπρούνι να χτυπήσει την πλακέτα. Έτσι η Ιταλίδα πήρε το ασημένιο μετάλλιο και η Βραζιλιάνα Πολιάνα Οκιμότο, η οποία ακολούθησε λίγο πιο πίσω, κέρδισε το χάλκινο, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους Βραζιλιάνους που είχαν γεμίσει την περιοχή. Ετσι η Αραούζου που αρχικά ήταν 12η ανέβηκε στην 11η θέση.

H μέρα ήταν καλοκαιρινή στην Copacabana με χιλιάδες κόσμουστη διάσημη παραλία να παρακολουθούν τη μάχη στο μαραθώνιο της κολύμβησης.

 

Τελευταία Νέα