Αυστραλία: Αυτή ίσως να είναι απλά η αρχή (vids)

Κώστας Κουκούσης
Αυστραλία: Αυτή ίσως να είναι απλά η αρχή (vids)

bet365

Με πρωταγωνιστές τον Πάτι Μιλς, τον Μάθιου Ντελαβεντόβα και τον Άντριου Μπόγκατ η Αυστραλία έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη.

Η αλήθεια πως αυτά που κάνουν οι Αυστραλοί δεν τα περιμέναμε. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Όχι σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η λογική έλεγε πως θα τερμάτιζαν 4οι στον όμιλο αλλά μετά τα 2 πρώτα παιχνίδια έχουν «κλειδώσει» τη 2η θέση πίσω από τις ΗΠΑ εκτός και αν «αυτοκτονήσουν» στις αναμετρήσεις με την Κίνα και την Βενεζουέλα.

Με πρώτο και καλύτερο τον Πάτι Μιλς των Σαν Αντόνιο Σπερς και με τους Μάθιου Ντελαβεντόβα (Μιλγουόκι Μπακς) και Άντριου Μπόγκατ (Ντάλας Μάβερικς) να ακολουθούν η Αυστραλία εξάλειψε άμεσα τον ανταγωνισμό και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Κέρδισε τη Γαλλία 87-66 και απέναντι στην Σερβία έδειξε πως δεν επρόκειτο για έκπληξη επικρατώντας 95-80.

Έπαιξε γρήγορα, θεαματικά και με τους τρεις που παίκτες που αναφέραμε να ξεχωρίζουν βρίσκεται με το ένα πόδι στα προημιτελικά για να μην πούμε και με τα δύο. Το τι θα κάνει από εκεί και πέρα είναι άλλο θέμα. Η παρουσία τους στην οκτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων άλλωστε δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, αφού από το Μόντρεαλ το 1976 μέχρι σήμερα μόνο το 2004 στην Αθήνα δεν πέρασαν τη φάση των ομίλων.

Οι Αυστραλοί θέλουν να ανέβουν στο βάθρο (έφτασαν πολύ κοντά το 1988 στη Σεούλ, το 1996 στην Ατλάντα και το 2000 στο Σίδνεϊ τερματίζοντας 4οι) και το φωνάζουν. Ίσως να μην γίνει φέτος αλλά οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο τα επόμενα χρόνια τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι αρκετά καλές.

Σκεφτείτε απλά την εικόνα που έχει παρουσιάσει έως τώρα στο Ρίο η Αυστραλία και αναλογιστείτε πως στην 12άδα της θα μπορούσε να έχει ακόμα τον Μπεν Σίμονς των Φιλαδέλφεια Σίξερς και τον Ντάντε Έξουμ των Γιούτα Τζαζ. Ο πρώτος ήταν το νούμερο του φετινού ντραφτ και αρνήθηκε την πρόσκληση της εθνικής για να προετοιμαστεί για την πρώτη του σεζόν και ο δεύτερος (νούμερο 4 στο ντραφτ του 2014) αναρρώνει ακόμα από πολύ σοβαρό τραυματισμό.

Κοινώς στις διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν οι Αυστραλοί θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν ένα ακόμα πιο ισχυρό σύνολο απ' ότι τώρα. Εάν βάλουμε στην εξίσωση και τον Θον Μέικερ των Μιλγουόκι Μπακς (τον επέλεξαν στο νούμερο 10 στο φετινό ντραφτ) που έχει αυστραλιανή υπηκοότητα και βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο να παίξει στην εθνική θα μιλάμε για μια ομάδα που θα είναι φαβορί για μετάλλιο.

Εκτός αυτού η Αυστραλία έχει και μια καλή φουρνιά παικτών που έχουν πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς διοργανώσεις στις μικρότερες ηλικίες και έχουν πάρει ήδη το δρόμο για τις ΗΠΑ. Την επόμενη σεζόν στο NCAA θα δούμε τον Ουίλιαμ ΜακΝτάουελ-Ουάιτ (πόιντ γκαρντ, 1.95μ.) στο Φρένσο Στέιτ, τον Τζακ Ουάιτ (φόργουορντ, 2.00μ.) στο Ντιουκ και τον Χάρι Φρόλινγκ (φόργουορντ-2.10μ.) στο Σάουθερν Μέθοντιστ Γιουνιβέρσιτι. Επιπλέον συγκρατήστε και το όνομα του αδερφού του Μέικερ, Ματούρ (φόργουορντ, 2.05μ.) που έχει ακόμα μία χρονιά στο high school.

 

Τελευταία Νέα