Γιατί Φελπς και άλλοι Αμερικανοί κολυμβητές έχουν μελανιές στο σώμα τους (pic)

Gazzetta team
Γιατί Φελπς και άλλοι Αμερικανοί κολυμβητές έχουν μελανιές στο σώμα τους (pic)

bet365

Το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και το 19ο συνολικά κατέκτησε τα ξημερώματα ο Μάικλ Φελπς... Το ενδιαφέρον όμως ήταν αλλού και συγκεκριμένα στο σώμα του.

Την συλλογή των χρυσών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς ο Μαικλ Φελπς.

Αφετηρία στο Ρίο ήταν η κούρσα 4 Χ 100, όπου η ομάδα των ΗΠΑ, κατέκτησε την πρώτη θέση με επίδοση 3:09.92, αφήνοντας δεύτερη την Γαλλία (3:10.53) και τρίτη την Αυστραλία (3:11.37).

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως όπως δείχνουν οι φωτογραφίες ο Αμερικάνος κολυμβητής βούτηξε με την πλάτη του να είναι γεμάτη μελανιές σε σχήμα κύκλου, αποτέλεσμα της ειδικής θεραπείας με βεντούζες που ακολουθούσε.

Οι περίεργοι κόκκινοι κύκλοι στο σώμα των αθλητών - που εντοπίζεται και σε άλλους Αμερικανούς κολυμβητές και γενικά και σε αθλητές άλλων χωρών - είναι απλώς το αποτέλεσμα μίας θεραπευτικής τεχνικής που ονομάζεται Cupping.
Η μέθοδος αυτή έχει τις ρίζες της στα αρχαία χρόνια, ενώ στην Ελλάδα η συγκεκριμένη μέθοδος είναι περισσότερο γνωστή ως βεντούζες. Τα σημάδια στο σώμα των αθλητών είναι αποτέλεσμα ειδικής θεραπείας των αθλητών, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στη ζωή τους. Η θεραπεία γίνεται με τη χρήση βεντούζων και αυτοί που την επιλέγουν, υποστηρίζουν ότι αυξάνει σημαντικά τη ροή του αίματος στα συγκεκριμένα σημεία του σώματος και βοηθά στην αποκατάσταση των ταλαιπωρημένων μυών.


 

Τελευταία Νέα