Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Αυστραλία σκέφτεται διπλωματικό μποϋκοτάζ

Newsroom
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Αυστραλία σκέφτεται διπλωματικό μποϋκοτάζ

bet365

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να μην στείλει κυβερνητικούς αξιωματούχους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο.

Βουλευτές της Αυστραλίας έκαναν εκκλήσεις για επίσημο διπλωματικό μποϊκοτάζ, σύμφωνα σε δημοσίευμά της η «Sydney Morning Herald».

Αυστραλοί πολιτικοί του κυβερνώντος συνασπισμού μεταξύ του Φιλελεύθερου και Εθνικού Κόμματος αλλά και του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος προτρέπουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μποϊκοτάρει την διοργάνωση που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο και έρχονται να προστεθούν στην λίστα των χωρών που προτίθενται να μποϋκοτάρουν με αυτόν τον τρόπο την διοργάνωση.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ δια στόματος Τζο Μπάιντεν, ανέφεραν πως θα προχωρήσουν σε διπλωματικό μποϋκοτάζ, κάτι που η Κίνα απέρριψε.

«Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την εκπροσώπηση (της Αυστραλίας) στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Αθλητισμού Ρίτσαρντ Κόλμπεκ σε απάντηση μέσω email.

«Οι προσπάθειες για μποϊκοτάζ δεν θα πετύχουν», απαντά η Κίνα μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν.

Οι αντιδράσεις για διπλωματικό μποϋκοτάζ γίνονται στο πλαίσιο των ανησυχιών για το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας. Δεν τίθεται θέμα μποϋκοτάζ από την πλευρά των αθλητών, τουλάχιστον προς το παρόν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα