Έξαλλη με την ΔΟΕ η Γερμανία: «Ζούμε σε συνθήκες φυλακής στο Τόκιο»

Έξαλλη με την ΔΟΕ η Γερμανία: «Ζούμε σε συνθήκες φυλακής στο Τόκιο»

bet365

Επίθεση στην ΔΟΕ για τις συνθήκες διαβίωσης στο Τόκιο έκανε η ομοσπονδία στίβου της Γερμανίας.

Για άθλιες συνθήκες διαβίωσης, που θυμίζουν «φυλακή» έκανε λόγο η γερμανική ομοσπονδία στίβου, εξαπολύοντας επίθεση στην ΔΟΕ για την κατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως ούτε καθαρό αέρα δεν μπορούν να αναπνεύσουν από τις συνθήκες καραντίνας στην οποία έχουν υποβληθεί. Οι αθλητές της ομοσπονδίας διαμένουν σε ξενοδοχείο και όχι στο Ολυμπιακό Χωριό, τονίζοντας πως η ΔΟΕ τους έχει εγκαταλείψει πλήρως, καθώς οι αθλητές αναγκάζονται να πλένουν οι ίδιοι τα ρούχα τους στον νεροχύτη!

H γερμανική ομοσπονδία χαρακτήρισε «αλλόκοτα» τα μέτρα και τους ελέγχους που γίνονται για κορονοϊό και ζήτησε από την ΔΟΕ να «κάνει άμεσα ενέργειες για σημαντική βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης των αθλητών».

Τονίζουν επίσης πως δεν έχουν ούτε τα βασικά, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει ούτε «επαρκής φρέσκος αέρας στο ξενοδοχείο».

«Εμείς σε συνθήκες φυλακής και η ΔΟΕ σε πολυτελή ξενοδοχεία»

«Το φαγητό ούτε πλούσιο είναι, ούτε ισορροπημένο και δεν αγγίζει καν συγκεκριμένα στάνταρντ που απαιτεί το γεύμα ενός αθλητή. Νιώθουν εγκαταλελειμμένοι και αναγκάζονται να ψάξουν πληροφορίες που τους είναι αναγκαίες από μόνοι τους. Δεν ζητούν να μείνουν σε πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά να τους παρέχουν τα απαραίτητα γιατί είναι σημαντικό για την ψυχική και σωματική τους υγεία».

«Η ΔΟΕ απέτυχε στο να έχει ένα Plan B και έχει ευθύνη απέναντι σε όλους τους αθλητές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαξιμίλιαν Κλάιν, εκπρόσωπος της Γερμανικής ομοσπονδίας.

«Οσοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, ζουν σε συνθήκες που συναντά κανείς στις φυλακές ενώ αυτοί (της ΔΟΕ) μένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία και τους παρέχουν όλα τα καλά πρόσθεσε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα