Τόκιο 2020: Iκανοποίηση στην ελληνική ομάδα για τη συμμετοχή στην παρέλαση

Δήμος Μπουλούκος
Τόκιο 2020: Iκανοποίηση στην ελληνική ομάδα για τη συμμετοχή στην παρέλαση

bet365

Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν όλοι οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες την απόφαση των διοργανωτών για συμμετοχή στην παρέλαση των εθνών στην Τελετή Εναρξης.

Λόγω της πανδημίας η Οργανωτική Επιτροπή έχει αποφασίσει να μην υπάρχουν θεατές στα στάδια, ούτε φυσικά και στην Τελετή Εναρξης. Σύμφωνα μάλιστα με όσα κυκλοφορούσαν, υπήρχε σκέψη για είσοδο στο Ολυμπιακό Στάδιο κατά την Τελετή Εναρξης της Παρασκευής μόνο των Σημαιοφόρων.

Ωστόσο όπως ανακοινώθηκε στην τελευταία σύσκεψη των Αρχηγών Αποστολών η Τελετή Εναρξης που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή στις 14:00 ώρα Ελλάδας, θα γίνει κανονικά τουλάχιστον όσον αφορά την παρέλαση των χωρών, παρά τα μέτρα ασφάλειας για τον Covid 19.

Ολοι οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες έχουν το δικαίωμα να παρελάσουν, ενώ θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συνοδών και των προπονητών, καθώς μόνο έξι άτομα θα μπουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Σημαιοφόροι στην Τελετή Εναρξης θα είναι οι Ολυμπιονίκες Αννα Κορακάκη και Λευτέρης Πετρούνιας που θα κρατούν τη μία σημαία.


Η Ελλάδα θα μπει πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως συμβαίνει παραδοσιακά σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα ακολουθήσει η ομάδα των προσφύγων.
Τελευταία θα μπει η διοργανώτρια χώρα Ιαπωνία, ενώ πριν από αυτή, θα παρελάσουν η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ως διοργανώτριες των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα