Αθήνα – Τόκιο: Η 30ωρη ταλαιπωρία για την ελληνική αποστολή (pics)

Αθήνα – Τόκιο: Η 30ωρη ταλαιπωρία για την ελληνική αποστολή (pics)

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος μπήκε στο ίδιο αεροπλάνο μαζί με αθλητές και αθλήτριες της ελληνικής αποστολής για το Τόκιο και γράφει στο Gazzetta για όσα τράβηξαν σε ένα ταξίδι που έφτασε σε διάρκεια τις 30 ώρες.

Ολοι ηξεραν ότι το Τόκιο είναι ένας μακρινός προορισμός, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι το ταξίδι στην ιαπωνική πρωτεύουσα αλλά μαζί με τους ελέγχους για την είσοδο στη χώρα, θα έφταναν σε διάρκεια τις 30 ώρες…
Με την πτήση της Qatar στις 13.30 της Δευτέρας, η Εθνική ομάδα πόλο, οι κολυμβητές Οδυσσέας Μελαδίνης, Κώστας Εγγλεζάκης, Δημήτρης Μάρκος, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Κώστας Μερετσόλιας, Ανδρέας Βαζαίος και η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας Δώρα Γκουντούρα, ταξίδεψαν για το όνειρο της συμμετοχής των Ολυμπιακών Αγώνων.


Μαζί τους και οι προπονητές και οι σύνοδοι, μεταξύ των οποίων ο πρώην αρχηγός της Εθνικής πόλο Γιώργος Αφρουδάκης με πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς.
Τρεις ώρες πριν στο αεροδρόμιο για check in (χρόνος που δεν υπολογίζεται στις 30 ώρες) και αναχώρηση στην κανονική ώρα με τα χαμόγελα να περισσεύουν.

Το stop over στη Ντόχα διάρκειας 8,5 ωρών προκάλεσε τις πρώτες γκρίνιες, καθώς μπορεί το Hamada να θεωρείται δικαίως ένα από τα ωραιότερα και πιο σύγχρονα αεροδρόμια στον κόσμο, όταν όμως θέλεις να φτάσεις πιο γρήγορα στον προορισμό σου, ούτε διάθεση δεν έχεις για να χαζέψεις στα πολυτελή καταστήματα.
Και μέσα σε όλα υπήρχε και ο Ινδός θαυμαστής, που ζήτησε ευγενικά να βγάλει μία φωτογραφία με όλη την ομάδα, έχοντας μείνει μάλλον εντυπωσιασμένος από τα θηρία της Εθνικής ομάδας πόλο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Από τις 18.00 ως τις 02.30 τα ξημερώματα, τα βλέφαρα των περισσότερων άρχισαν να κλείνουν, αλλά ήταν η ώρα της νέας αναχώρησης, αυτή τη φορά για το Τόκιο. Μετά από 10,5 ώρες σε ένα ταξίδι με πολλές αναταράξεις στον αέρα, το θηριώδες Boeing 777 τροχοδρομούσε στο αεροδρόμιο Narita.
Η άφιξη στο Τόκιο δεν σήμανε επ ουδενί το τέλος της ταλαιπωρίας, καθώς στα κλασικά μέτρα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, προστέθηκαν όλες οι προφυλάξεις και οι έλεγχοι για τον κορωνοϊό.
Συγκέντρωση σε έναν πρώτο χώρο για να κάνουν οι ευγενικοί Ιάπωνες ενημέρωση για τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουμε, μαζί με τις δύο εφαρμογές παρακολούθησης που υποχρεωτικά έπρεπε να κατεβάσουμε στο κινητό.


ΚΑΡΕΚΛΕΣ
Ακολούθησε ο πρώτος έλεγχος των δικαιολογητικών με τους διοργανωτές να δίνουν τις σχετικές οδηγίες και μετά ο έλεγχος για τον Covid 19. Oτι ξέρατε μέχρι τώρα, να το ξεχάσετε, καθώς στην Ιαπωνία δεν παίρνουν δείγμα με το βαμβάκι, ούτε από τη ρινική, ούτε από τη στοματική κοιλότητα. Σου δίνουν έναν δοκιμαστικό σωλήνα και σου ζητούν να… φτύσεις μέσα μέχρι ένα σημείο. Πρωτόγνωρη αίσθηση που σχολιάστηκε δεόντως από τους Έλληνες…
ΤΗΛ

Αφού γέμιζες τον δοκιμαστικό σωλήνα και τον παρέδιδες, ακολουθούσε νέος έλεγχος, ζητώντας πάλι τα στοιχεία από τα μέλη της ελληνικής αποστολής και μετά η ενεργοποίηση της διαπίστευσης.

Ακολούθησαν άλλοι δύο έλεγχοι, αρχικά ο μεταναστευτικός για την επικύρωση της εισόδου στη χώρα για 90 ημέρες και μετά ο τελωνειακός έλεγχος. Κάπου εκεί κι αφού είχαν περάσει σχεδόν 3 ώρες στο αεροδρόμιο, όλα έδειχναν ότι ήρθε η ώρα για να μπουν οι κατάκοποι Ελληνες στα λεωφορεία για το Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό, όμως δεν συνέβη καθώς δεν είχαν βγει ακόμα τα αποτελέσματα των ελέγχων για τον κορωνοϊό. Κι όταν μία Γιαπωνέζα φώναξε λίγο αργότερα «all negatives», τα λεωφορεία γέμισαν ταχύτατα και άρχισε η πορεία για το Ολυμπιακό Χωριό.

ΦΩΤΟ
Για να κλείσει καλά η ημέρα, νέοι έλεγχοι στο Ολυμπιακό Χωριό. Πρώτα στις αποσκευές και μετά στη διαπίστευση… Και ακολούθως και νέο λεωφορείο για τη μετάβαση στο κτίριο που αποτελεί την έδρα της ελληνικής αποστολής, με το ρολόι να δείχνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ιαπωνίας. Και στις 00.30 όλοι ήταν στα κρεβάτια, στον επίλογο ενός άκρως κουραστικού ταξιδιού.
Ωστόσο η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες τους αποζημιώνει όλους και μετά τον απαραίτητο ύπνο, όλοι θα είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα