Α2... amore mio!

Στέλλα Παπαδοπούλου
Α2... amore mio!

bet365

Το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας επιτέλους αρχίζει! Το gazzetta.gr σας κάνει μία ξενάγηση στο παρκέ της δεύτερης κατηγορίας και σας δίνει μία πρώτη γεύση από το συναρπαστικό πρωτάθλημα.
Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων θα ξεκινήσει σήμερα το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, με τις ομάδες να είναι πανέτοιμες, αφού η προετοιμασία τους διήρκεσε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά!

Επτά ομάδες ανέβηκαν στην κατηγορία, πέντε λόγω αδυναμίας συμμετοχής στο πρωτάθλημα κάποιας άλλης, πέντε νεοφώτιστες, μεγάλη εκπροσώπηση από την Πελοπόννησο και το πρωτάθλημα αρχίζει!

Οι νεοφώτιστες ομάδες έχουν την τιμητική τους στο φετινό πρωτάθλημα της Α2, καθώς πέντε είναι αυτές, που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην κατηγορία. Το Λαύριο ως πρωταθλητής στη Β' Εθνική, οι Πανελευσινιακός και Πιερικός/Αρχέλαος που ακολούθησαν στην κατάταξη, ο Κόροιβος Αμαλιάδας, μετά την συγχώνευση με την Ξάνθη και η ΑΕΚ Άργους, ύστερα από την αδυναμία εξασφάλισης πιστοποιητικού των Τρικάλων. Επίσης στην κατηγορία ανέβηκαν οι Πανερυθραϊκός και Απόλλων Πάτρας, αφού η Ολύμπια Λάρισας και η συγχώνευση του Αμύντα με τη Δάφνη άφησαν δύο θέσεις κενές.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί, η μεγάλη συμμετοχή που έχουν ομάδες από την Πελοπόννησο, αφού Απόλλων Πάτρας, Ολυμπιάδα, ΑΕΚ Άργους, Αρκαδικός και Κόροιβος Αμαλιάδας θα αγωνιστούν στην κατηγορία.

Φυσικά ευχή όλων είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές να λυθούν και για τους ίδιους, αλλά και για να μην υπάρξει άλλη αναβολή στο πρωτάθλημα.

ΑΜΥΝΤΑΣ ΔΑΦΝΗΣ

Το σχέδιο «Καλλικράτης» επηρέασε και τον χώρο του μπάσκετ, αφού μετά τη συγχώνευση των Δήμων Υμηττού και Δάφνης, δημιουργήθηκε ο Αμύντας Δάφνης!

Στην τεχνική ηγεσία παρέμεινε ο τεχνικός του Αμύντα Κώστας Σορώτου, ο βασικός κορμός της ομάδας παρέμεινε ο ίδιος, ενώ έγιναν ουσιαστικές προσθήκες τόσο στην περιφέρεια, όσο και στους ψηλούς με την απόκτηση των Βιδάλη, Βαρδαβά και Κουκουνιά.

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία: 3
Αγώνες: 82
Πρώτος σκόρερ την προηγούμενη χρονιά: Ζούπας Λεωνίδας 361 (30 αγων.)

Ήρθαν: Χρήστος Βιδάλης (Ηλυσιακός),Ρήγας Παπαργυρόπουλος (Παγκράτι), Χάρης Παναγιωτίδης (εφ. Πανιωνίου), Κώστας Βαρδαβάς (Παγκράτι), Παναγιώτης Κουκουνιάς (Αιγάλεω).
Έφυγαν: Δημήτρης Γιανναλέτσος, Δήμος Αγγελόπουλος, Μάρτιν Λαζαρίδης, Παναγιώτης Καπερώνης, Μιχάλης Μπίρδας, Φώτης Βασιλόπουλος, Μάρκο Πέκοβιτς, Γιάννης Λιανός, Δημήτρης Λόλας Γιάννης Οτουντζίδης, Νίκος Τσούτσος, Σάσα Άβαλιτς, Άγγελος Γιαννουλάκος, Λάζαρος Σεφερίδης.

Αναλυτικά το ρόστερ:

Λεωνίδας Ζούπας
Χρήστος Μπάρμπας
Χρήστος Βιδάλης
Τάσος Μούκας
Κώστας Μπούτρος
Μπάμπης Σαμοθράκης
Φαίδων Παγώνης
Σάββας Δορκοφίκης
Ρήγας Παπαργυρόπουλος
Παναγιώτης Κουκουνιάς
Κώστας Βαρδαβάς
Θανάσης Τζέμης
Χάρης Παναγιωτίδης
Προπονητής: Κώστας Σορωτός


ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Απόλλωνας επωφελήθηκε από την συγχώνευση της Δάφνης και του Αμύντα, καθώς ενώ είχε τερματίσει πέμπτος στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, κάλυψε την κενή θέση που έμεινε στην Α2.

Ο Νίκος Βετούλας παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία, ενώ επέστρεψαν παλιοί γνώριμοι της ομάδας, με πρώτη και καλύτερη την επιστροφή του Νίκου Αργυρόπουλου. Ο αρχηγός του συλλόγου μετά από μία σημαντική πορεία στα παρκέ της Α1, αποφάσισε να επιστρέψει αγωνιζόμενος στα "μελανόλευκα".

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία: 7
Αγώνες: 190
Πρώτος σκόρερ την προηγούμενη χρονιά: Βεσκούκης Σάκης 445 (28 αγων./Ολυμπιάδα)

Ήρθαν: Χρήστος Πετρόπουλος (Κεραυνός), Σταύρος Δανιήλ (ΟΦΗ), Δημήτρης Λυμπέρης (Κόροιβος), Παναγιώτης Καπερώνης (Δάφνη), Γιάννης Λιανός (Δάφνη), Γιάννης Μολφέτας (Απολλωνιάδα), Νίκος Αργυρόπουλος (Άρης), Ζόραν Μίλοβιτς (Τόρους), Τζόρτζε Πάντελιτς (Στιάρναν)
Έφυγαν: Σωτήρης Νικολαΐδης, Ντούσαν Γέλιτς, Σάκης Βεσκούκης, Ανδρέας Βλαχόπουλος, Άρης Νικολούδης, Στάθης Περούλης, Τάσος Τραϊανός, Βασόλης Κορακιάνίτης

Αναλυτικά το ρόστερ:

Βασίλης Καπερώνης
Νίκος Αργυρόπουλος
Θανάσης Ζαφείρης
Γιώργος Πετρόπουλος
Δημήτρης Λυμπέρης
Γιάννης Λιανός
Άρης Κορωνίδης
Σταύρος Δανιήλ
Ζόραν Μίλοβιτς
Γιάννης Θανόπουλος
Γιάννης Μολφέτας
Τζόρτζε Πάντελιτς
Παναγιώτης Καπερώνης
Προπονητής: Νίκος Βετούλας

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Ο Αρκαδικός την πρώτη του χρονιά στην Α2, ως νεοφώτιστος την προηγούμενη σεζόν, έκανε μία πολύ καλή προσπάθεια τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Φέτος έχει κάνει ριζικές αλλαγές στο ρόστερ του, ενώ φρόντισε να ενισχυθεί αρκετά κάτω από το καλάθι, με την απόκτηση του Βασίλη Γιαννουλάκου, που είναι ο πιο ψηλός παίκτης της κατηγορίας (2.17), όσο και με την προσθήκη του πρώην σέντερ του Ρεθύμνου Λευτέρη Νεοφυτίδη.

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία: 1
Αγώνες: 30
Πρώτος σκόρερ την προηγούμενη χρονιά: Σιζόπουλος Ανδρέας 342 (30αγων./ Πανερυθραϊκός)

Ήρθαν: Στήβεν Λέβεν (WBG), Βαγγέλης Μόρφης (Πιερικός/Αρχέλαος), Νίκος Κόκκαλης (Νήαρ Ηστ), Γιάννης Προδρόμου (Τρίκαλα), Δημήτρης Κατιάκος (Ίκαρος/ Έσπερος), Γιάννης Αντωνιάδης (Ερμής Λαγκαδά), Λευτέρης Νεωφυτίδης (Ρέθυμνο), Γιώργος Μπρόζος (ΜΕΝΤ), Άγγελος Γιαννουλάκος (Δάφνη), Βασίλης Τσιότρας (Παγκράτι), Ντάμιεν Κάντιτς (Λόβτσεν)
Έφυγαν: Σωκράτης Μαναβόπουλος, Σάββας Τζουγκαράκης, Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, Δημήτρης Καραδολάμης, Σλόμποβαν Τόσιτς, Γιάννης Κοψαύτης, Γιώργος Σουρλής, Ανδρέας Σιζόπουλος, Χρήστος Λυμπερόπουλος, Μπάμπης Σκουζής, Αντώνης Σιβνορότκα

Αναλυτικά το ρόστερ:

Θόδωρος Τσιότρας
Στήβεν Λέβεν
Μύρωνας Παπαδάκης
Γιάννης Προδρόμου
Ντέμιαν Κάντιτς
Λευτέρης Νεοφυτίδης
Γιώργος Μπρόζος
Βαγγέλης Μόρφης
Βασίλης Γιαννουλάκος
Δημήτρης Κατιάκος
Προπονητής: Γιάννης Σμυρνιώτης

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Θεσσαλονίκης στην Α2 κατηγορία, τις δύο τελευταίες χρονιές βρέθηκε μία ανάσα... από τον υποβιβασμό. Ο Βασίλης Αγγέλης, που έσωσε την ομάδα την προηγούμενη σεζόν, έμεινε στην τεχνική ηγεσία, βέβαια αποχώρησαν αρκετοί βασικοί παίκτες. Τη θέση τους πήραν νέοι αθλητές που είχαν περιορισμένο χρόνο την προηγούμενη χρονιά, αλλά και παίκτες με εμπειρία, όπως ο κορυφαίος σέντερ της περσινής χρονιάς με την Ξάνθη, Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία:2
Αγώνες:60
Πρώτος σκόρερ την προηγούμενη χρονιά: Μάντιτς Βούκασιν 490 (30 αγων./Ολυμπιάδα)

Ήρθαν: Νίκος Γκαμούρας (Απόλλων Καλ.), Αλέξης Παναγιωτόπουλος (Ξάνθη), Γιώργος Αναγνωστόπουλος (Ξάνθη), Στράτος Νησιώτης (Ξάνθη)
Έφυγαν: Γιώργος Λούπος, Γιώργος Μασλαρινός, Κώστας Τσότσος, Γιάννης Αντωνιάδης, Κώστας Μπεχλιβάνης, Στράτος Ευστρατίου, Τάσος Δημιτριάδης, Βούκασιν Μάντιτς

Αναλυτικά το ρόστερ:

Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος
Ηλίας Τσιόγκας
Δημήτρης Κωστελίδης
Χάρης Πλιούκας
Θανάσης Καμαριώτης
Νίκος Παπακωνσταντίνου
Ντάρκο Ράλλης
Γιώργος Αναγνωστόπουλος
Στράτος Νησιώτης
Νίκος Γκαμούρας
Άλεξ Στέβοβιτς
Σπύρος Λευκαδίτης
Γιώργος Κατσαβέλης
Προπονητής: Βασίλης Αγγέλης


ΊΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ

Η παρθενική εμφάνιση των Ίκαρων , την προηγούμενη χρονιά, μπορεί να μην ήταν άκρως επιτυχημένη, αλλά τουλάχιστον η ομάδα κατάφερε να κρατηθεί στην κατηγορία. Ο βασικός κορμός δεν άλλαξε, ενώ έγιναν μόνο οι απαραίτητες προσθήκες, με σημαντικότερες αυτές του 25χρονου γκαρντ Γιώργου Κουκά, όπως και του 27χρονου φόργουορντ Κώστα Κακαρούδη από την Ολυμπιάδα.

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία:1
Αγώνες:30
Πρώτος σκόρερ την προηγούμενη χρονιά: Τότσιος Κώστας 511 (29 αγων.)

Ήρθαν: Νίκος Τέρπος (Αστέρια), Γιώργος Κουκάς (Ρέθυμνο), Σάββας Καμπερίδης (Ηρακλής), Κώστας Κακαρούδης (Ολυμπιάδα), Δημήτρης Τσανάκος (Σέρρες), Ηλίας Τεβετζίδης (Αίας Ευόσμου)
Έφυγαν: Χόχλερ, Γεωργαντζάς, Ασημάκης, Γυμνόπουλος, Μουζακίτης

Αναλυτικά το ρόστερ:

Κώστας Πεχλιβάνης
Κώστας Τότσιος
Γιώργος Κουκάς
Σάββας Καμπερίδης
Ζήσης Παπούδας
Σταύρος Ιωσιφίδης
Φίλιππος Συμεωνίδης
Κώστας Κακαρούδης
Μίλος Παβλίσεβιτς
Χάρης Βοϊβατόπουλος
Θανάσης Τοπούζης
Νίκος Τέρπος
Δημήτρης Τσανάκας
Προπονητής: Λευτέρης Χατζηκυριακίδης


ΚΑΟΔ

Η ομάδα της Δράμας έκανε μία άκρως επιτυχημένη χρονιά, αφού κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας. Ο τεχνικός του συλλόγου Φώτης Τακιανός, παρόλα αυτά, σχημάτισε ουσιαστικά μία καινούρια ομάδα, αφού από το περσινό ρόστερ έμειναν οι Βασίλης Κιτσούλης, Γιάννης Σταμπουλής και Φώτης Στυλίδης, ενώ τη θέση αυτών που έφυγαν ήρθαν παίκτες με εμπειρία στην κατηγορία. Φέτος έχοντας δύο πολλούς καλούς οργανωτές, τον Γιώργο Σουρλή και τον Νίκο Κατσαρές είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο.

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία: 9
Αγώνες: 250
Πρώτος σκόρερ την προηγούμενη χρονιά: Κυριακόπουλος Γιάννης 457 (30 αγων./Ρέθυμνο)

Ήρθαν: Γιώργος Σουρλής (Αρκαδικός), Λιούμπο Γιοβάνοβιτς (Αρκαδικός), Ιβάν Βοκαντίνοφ (Ρέθυμνο), Σταμάτης Μπένος (ΜΕΝΤ), Θοδωρής Πανάρας (Νήαρ Ηστ), Βαγγέλης Μαργαρίτης ( Περιστέρι), Νίκος Κατσαρές (Τρίκαλα), Αλέξης Τσαμάτος (Ηρακλής)
Έφυγαν: Κώστας Μπαλάφας, Αλέξης Τσακιρίδης, Γιάννης Κυριακόπουλος, Γιάννης Καραβασσάνης, Ορέστης Ματενίδης, Ιβάν, Καρτέλο, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Ζέλικο Ζούπιτς

Αναλυτικά το ρόστερ:

Θοδωρής Πανάρας
Ιβάν Βουκαντίνοφ
Νίκος Κατσαρές
Βαγγέλης Μαργαρίτης
Σταμάτης Μπένας
Γιώργος Σουρλής
Λιούμπο Γιοβάνοβιτς
Αλέξης Τσαμάτος
Βασίλης Κιτσούλης
Φώτης Στυλίδης
Γιάννης Σταμπούλης
Χριστόφορος Χούμας
Προπονητής: Φώτης Τακιανός

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας ανέβηκε στην κατηγορία, αφού έγινε ένα με την ομάδα της Ξάνθης, η οποία ουσιαστικά διαλύθηκε. Ο Βασίλης Νιπεργιάλης έμεινε στην τεχνική ηγεσία, ενώ κάνοντας κάποιες αξιοπρόσεχτες προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας, ελπίζει να έχει μία καλή πορεία. Την περίοδο της προετοιμασίας ο σύλλογος της Αμαλιάδας, έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στα φιλικά παιχνίδια, μένει να δούμε τι μπορεί να καταφέρει και στην πρώτη του παρουσία στην κατηγορία.

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία: -
Αγώνες: -
Πρώτος σκόρερ προηγούμενης χρονιάς: Δαουλάρης Παναγιώτης 350 (25 αγων.)

Ήρθαν: Γιάννης Αγγελόπουλος, Νίκος Πέττας(Ολυμπιάδα), Μάρκο Πέκοβιτς(Δάφνη), Πρέντραγκ Κοσόνοβιτς (Ολυμπιάδα), Δημήτρης Αποστολόπουλος (ΚΑΟΔ), Δημήτρης Αθανασιάδης (ΜΕΝΤ), Τάκης Υφαντής (Δούκας), Κριστιάν Κούτρας (Κουέστα Αθλέτικς), Βασίλης Ξιούρας (Εθνικός), Γιώργος Πασσαλίδης (Δούκας) Τάσος Δημητριάδης (Ερμή Λαγκαδά), Νίκος Ορφανός (Ολυμπιάδα)
Έφυγαν: Αλέξης Μπαλτάς, Παναγιώτης Δαουλάρης, Στράτος Τσαμπής, Θέμης Παπαβλασσόπουλος, Δημήτρης Λυμπέρης

Αναλυτικά το ρόστερ:

Νίκος Πέττας
Μάρκο Πέκοβιτς
Πρέντραγκ Κοσάνοβιτς
Δημήτρης Αποστολόπουλος
Δημήτρης Αθανασιάδης
Τάκης Υφαντής
Τάσος Δημητριάδης
Κριστιάν Κούτρας
Βασίλης Ξιούρας
Γιώργος Πασσαλίδης
Στράτος Τσαμπής
Προπονητής: Βασίλης Νιπεργιάλης


ΛΑΥΡΙΟ

Το νεοφώτιστο Λαύριο, μετά από τρία χρόνια στη Β' Εθνική κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής και να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2 κατηγορία. Οι κινήσεις που έκανε ο Χρήστος Σερελής τη μεταγραφική περίοδο ήταν λίγες και ουσιαστικές όπως κάθε χρόνο, ενώ στη σύνθεση του δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διαθέτει τον Νίκο Ψυλέα, ο οποίος ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ στην Β' Εθνική, με 593 πόντους σε 29 αγωνιστικές, την προηγούμενη χρονιά.

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία: -
Αγώνες: -
Πρώτος σκόρερ της προηγούμενης χρονιάς: Νίκος Ψυλέας 593 (29 αγων.)

Ήρθαν: Κώστας Πασχάλης (Ρέθυμνο), Γιάννης Κακιούζης ( Παγκράτι), Γιάννης Ζακυνθινός (Αιγάλεω)
Έφυγαν: Παναγιώτης Κασσάνος, Γιώργος Σταμάτης, Παναγιώτης Τσίρος


Αναλυτικά το ρόστερ:

Γιάννης Κακιούζης
Γιάννης Ζακυνθυνός
Κώστας Πασχάλης
Κώστας Αθανασόπουλος
Παύλος Καρβουνής
Γιώργος Μπάκας
Μουράτης Κούσουλας
Κώστας Σίννης
Διονύσης Γιανακόπουλος
Χριστόφορος Λυκογιάννης
Νίκος Ψυλέας
Μιχάλης Περράκης
Προπονητής: Χρήστος Σερελής



ΝΗΑΡ ΗΣΤ

Η ομάδα της Καισαριανής την προηγούμενη χρονιά είχε υψηλές βλέψεις, αλλά τελικά κατάφερε να φλερτάρει με τον υποβιβασμό. Ο Απόστολος Χατζηγιαννακός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και ως ρούκι σε αυτό το πόστο αναμένουμε να μας δείξει τις δυνατότητες του. Όσο για τις μεταγραφές μόνο δύο παίκτες παρέμειναν στην ομάδα, οι Μίλαν Στανόγεβιτς και Άλκης Παππάς, ενώ έγιναν σημαντικές προσθήκες με παίκτες που έχουν εμπειρία στην κατηγορία.

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία: 11
Αγώνες: 290
Πρώτος σκόρερ προηγούμενης χρονιάς: Μίχαλος Νίκος 478 (27 αγων./Παγκράτι)

Ήρθαν: Θέμης Κουπίδης ( Ρέθυμνο), Ηλίας Τομαράς (Ολυμπιάδα), Φίλλιπος Μοσχοβίτης (Παγκράτι), Αλέξης Τόλιας (Ελεύθερος), Χρήστος Γκαβανόπουλος (ΑΕΚ Άργους), Νίκος Κατζόγλου (Φοίνικας Π.), Φραγκίσκος Αμάτος (Πέραμα/Ερμής), Αλέξης Γριμπαδιώτης(Πέραμα/Ερμής), Νίκος Τσούτσος (Δάφνη), Ανδρέας Ψαρόπουλος (Πιερικός/Αρχέλαος)

Έφυγαν: Βασίλης Κούνας, Νίκος Μίχαλος, Τόλης Κουτρούλιας, Κώστας Μαχαίρας, Γιάννης Βαβάτσικος, Κώστας Κεφαλάς, Ανδρέας Ζούκας, Νίκος Κόκκαλης, Θανάσης Κοκαλιάς, Στέφαν Γκρούντμπεργκ

Αναλυτικά το ρόστερ:

Φίλιππος Μοσχοβίτης
Νίκος Καπετζόγλου
Θέμις Κουπίδης
Χρήστος Γκαβανόπουλος
Αλέξης Τόλιας
Φραγκίσκος Αμάτος
Ηλίας Τομαράς
Νίκος Τσούτσος
Άλκης Παππάς
Μίλαν Στανόγεβιτς
Ανδρέας Ψαρόπουλος
Παναγιώτης Κουκάκης
Παναγιώτης Θεοφυλακτός
Προπονητής: Αποστόλης Χατζηγιαννάκος


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ

Από το περσινό ρόστερ της Ολυμπιάδας έχει μείνει μόνο ο Παναγιώτης Δημάκος, αφού η απογοητευτική χρονιά της ομάδας την προηγούμενη σεζόν, επέφερε πολλές αλλαγές. Φέτος το συγκρότημα του Τάκη Καλλαντζή ευελπιστεί να κάνει μία αξιόλογη χρονιά, καθώς έχει κινηθεί πολύ καλά στον μεταγραφικό τομέα, με παίκτες που ξέρουν πολύ καλά την κατηγορία.

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία: 3
Αγώνες:90
Πρώτος σκόρερ προηγούμενης χρονιάς: Γκαγκαλούδης Γιάννης 584 (30 αγων./Μαρούσι)

Ήρθαν:Γιάννης Μανδαλάκης (ΕΑΠ), Άγγελος Κουτσιούκαλης, Κώστας Ακτίπης (Ηρακλής),Τόλης Κουτρούλιας(Νήαρ Ηστ), Σάκης Βεσκούκης (Απόλλων Πατρών), Δημήτρης Μακρής (ΜΕΝΤ), Γιάννης Λάππας(Ηρακλής), Βούκασιν Μάντιτς (Ερμής Λαγκαδά), Παναγιώτης Σημαιόπουλος (Ελεύθερος), Νίκος Μακρής (Π. Φάληρο), Βαγγέλης Δήμου (Χαλκιδόνα), Κώστας Τσότσος ( Ερμής Λαγκαδά), Γιώργος Τσενεμπής ( Φαίακας)
Έφυγαν: Γιάννης Γκαγκαλούδης, Ηλίας Τομαράς, Δημήτρης Σπανούλης, Πρέντραγκ Κοσάνοβιτς, Νίκος Ορφανός, Βασίλης Μουλάκης, Γιόσκο Καφετζής, Νίκος Κούρτης, Γιώργος Βλαχούλης, Κώστας Κακαρούδης, Νίκος Πέττας, Γιώργος Θεωδοράκος, Θοδωρής Γεωργίτσης

Αναλυτικά το ρόστερ:

Γιάννης Μανδαλάκης
Βασίλης Κιτσουκάλης
Κώστας Ακτίπης
Τόλης Κουτρουλιάς
Σάκης Βεσκούκης
Δημήτρης Μακρής
Γιάννης Λάππας
Βούκασιν Μάντιτς
Νίκος Μακρής
Παναγιώτης Σημαιόπουλος
Παναγιώτης Δημάκος
Θοδωρής Γεωργίτσης
Βαγγέλης Δήμου
Κώστας Τσότσος
Προπονητής: Τάκης Καλαντζής


ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Το Παγκράτι έχασε την τελευταία στιγμή την άνοδο στην Α1 κατηγορία, ενώ περίμενε μήπως ελευθερωθεί κάποια θέση στην πρώτη κατηγορία μέχρι το τέλος. Τελικά κάτι τέτοιο δε συνέβη και έτσι οι «ροσονέρι», φέτος θα τα δώσουν όλα για την άνοδο. Η περιφέρεια της ομάδας είναι πολύ ζεστή καθώς απέκτησε τον Νίκο Μίχαλο που είναι ένας σπουδαίος σουτέρ, όπως και τον Φώτη Βασιλόπουλο από την Νήαρ Ήστ.

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία: 8
Αγώνες: 208
Πρώτος σκόρερ την προηγούμενη χρονιά: Κακλαμάνος Νίκος 465 -84 τρίποντα- (30 αγων./Πανελευσινιακός)

Ήρθαν: Νίκος Μίχαλος (Νήαρ Ηστ), Κώστας Μαχαίρας (Νήαρ Ηστ), Χριστόδουλος Καράβολας (Αιγάλεω), Γιάννης Δημάκος (Αιγάλεω), Μπάμπης Σκουζής (Αρκαδικός), Σάββας Τζουγκαράκης (Αρκαδικός), Φώτης Βασιλόπουλος ( Δάφνη), Δημήτρης Λόλας ( Δάφνη)
Έφυγαν: Νίκος Κακλαμάνος, Γιάννης Κακιούζης, Λαουρούνας Μικαλάουσκας, Κώστας Δεδές, Γιάννης Σακελλαρίου, Ρήγας Παπαργυρόπουλος, Τάσος Χαρισμίδης, Τάσος Κανταρτζής, Φίλιππος Μοσχοβίτης, Κώστας Βαρδαβάς, Θοδωρής Τσιότρας

Αναλυτικά το ρόστερ:

Χαράλαμπος Σκούζης
Φώτης Βασιλόπουλος
Χριστόδουλος Καραβολάς
Γιάννης Δημάκος
Νίκος Μίχαλος
Κώστας Μαχαίρας
Σάββας Τζουγκαράκης
Δημήτρης Λώλας
Γρηγόρης Κοτρώτσιος
Γιάννης Παπαγεωργόπουλος
Θοδωρής Βαρδιανός
Νίκος Βούλγαρης
Προπονητής: Δημήτρης Λιόγας


ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

Ο Πανελευσινιακός μας έρχεται φουριόζος, αφού τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταφέρει να ανέβει δύο κατηγορίες (Γ' και Β' Εθνική), ενώ είναι και αυτός ομάδα, που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στην Α2 κατηγορία. Ο βασικός κορμός του παρέμεινε ίδιος, ενώ ο Γιώργος Σκαραφίγκας προχώρησε σε ουσιαστικές μεταγραφές, που ελπίζει να βοηθήσουν το σύλλογο να κάνει μία αξιόλογη πορεία.

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία: -
Αγώνες: -
Πρώτος σκόρερ προηγούμενης χρονιάς: Μάκης Θέος 356 (29 αγων.)

Ήρθαν: Νίκος Κακλαμάνος (Παγκράτι), Πάρης Μάρτζος (Ίκαρος/Έσπερος), Γιώργος Τριχόπουλος (ΓΣ Ολύμπια), Χρήστος Δεληγιάννης (Περιστέρι) , Σωκράτης Μαναβόπουλος (Αρκαδικός), Θωμάς Νίκου(Καβάλα)
Έφυγαν: Χρήστος Μπαρμπαρής, Δημήτρης Πρόκος, Θανάσης Στραγανιώτης, Νίκος Κοτίνης, Γιώργος Κορρές, Γιώργος Βεντούρης

Αναλυτικά το ρόστερ:

Θωμάς Νίκου
Σωκράτης Μαναβόπουλος
Χρήστος Δεληγιάννης
Νίκος Κακλαμάνος
Πάρης Μάρτζος
Γιώργος Τριχόπουλος
Δημοσθένης Αβραμίδης
Γιώργος Τύρλας
Μάκης Θέος
Βαγγέλης Μπαλάφας
Μελέτης Διολέτης
Φίλιππος Παπακωνσταντίνου
Προπονητής: Γιώργος Σκαραφίγκας


ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ

Η Ολύμπια Λάρισας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην κατηγορία και έτσι ο Πανερυθραϊκός που την προηγούμενη σεζόν τερμάτισε τέταρτος στη Β' Εθνική, πήρε την θέση της στην Α2 κατηγορία. Ότι θα άδειαζε μία θέση στην κατηγορία, ήταν γνωστό και έτσι οι«ερυθρόλευκοι», είχαν κινηθεί από νωρίς μεταγραφικά, ώστε να είναι έτοιμοι στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Ο Παναγιώτης Καραβανάς έπειτα από πέντε χρόνια στη μεγάλη κατηγορία επέστρεψε στα σαλόνια της Α2, για να προσθέσει όγκο στην ομάδα, ενώ αξιόλογη προσθήκη είναι και αυτή του Ανδρέα Σιζόπουλου, που πέρυσι, έκανε καταπληκτική χρονιά με τον Αρκαδικό.

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία: 2
Αγώνες: 60
Πρώτος σκόρερ της προηγούμενης χρονιάς: Χόμπσον Φίλιππος 516 (29αγων./Ν.Κηφισιά)

Ήρθαν: Θανάσης Στραγανιώτης (Πανελευσιανιακός), Γιώργος Σταμάτης(Λαύριο), Χρήστος Λάκκας (Μαρούσι), Ανδρέας Σιζόπουλος (Αρκαδικός), Ανδρέας Βλαχόπουλος (Απόλλων Π.), Παναγιώτης Καραβανάς (ΓΣ Ολύμπια), Μάρις Λάκσα (Ίκαρος/Έσπερος)
Έφυγαν: Φίλιππος Χόμπσον, Παύλος Τοπάλης, Δημήτρης Ροζολής, Διονύσης Κακιούζης, Κώστας Κεράτσας, Γιάννης Πλουτέτσκι, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Φιλιόπουλος

Αναλυτικά το ρόστερ:

Θανάσης Στραγανιώτης
Χρήστος Λάκκας
Ανδρέας Σιζόπουλος
Παναγιώτης Καραβανάς
Γιώργος Σταμάτης
Ανδρέας Βλαχόπουλος
Στέλιος Κοντούδης
Τάσος Καλανιώτης
Νίκος Μαντζιώρης
Νίκος Πρίτσιος
Γιώργος Χαραλαμπάκης
Πολ Ράιτερ
Γιάννης Κωτίδης
Προπονητής: Δημήτρης Χουχουλής


ΠΙΕΡΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΛΑΟΣ

Ο Πιερικός/Αρχέλαος γίνεται η πρώτη ομάδα που εκπροσωπεί την Πιερία στην κατηγορία, ενώ ως νεοφώτιστη φρόντισε να κάνει μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της, ώστε να είναι ανταγωνιστική. Ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Γαλάνης που είναι και αυτός ρούκι στην κατηγορία, κράτησε στο ρόστερ μόνο πέντε παίκτες, τους Ροδοστόγλου, Τσαϊτουρίδη, Γκογκίδη, Δάμαλη και Τσουκ. Στο σύλλογο ήρθαν παίκτες, όπως ο Παναγιώτης Νάνης, δεύτερος σκόρερ της Β' Εθνικής, την προηγούμενη χρονιά και ο Γιάννης Παπαχρήστου που αγωνιζόταν για πέντε χρόνια στην μεγάλη κατηγορία.

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία: -
Αγώνες: -
Πρώτος σκόρερ προηγούμενης χρονιάς: Γιάννης Ροδοστόγλου 490 (30 αγων.)

Ήρθαν:Γιάννης Μαλτέτσος (Μέγας Αλέξανδρος), Αντώνης Σιβορότκα (Αρκαδικός), Παναγιώτης Νάνης (Απόλλων Καλαμαριάς), Κώστας Μπεχλιβάνης (Ερμής Λαγκαδά), Ούρουλε Ιγκμπαβμπόα (Κέφλαβικ), Έντγκαρς Τζερομάνοβς (Λεπάγια), Κώστας Φακοπουλίδης, Θανάσης Κοντσές, Γρηγόρης Δαμαλής, Γιάννης Παπαχρήστος (ΓΣ Ολύμπια)
Έφυγαν: Βαγγέλης Γκέρος, Βαγγέλης Μόρφης, Αλέξης Ράπτης, Μιχάλης Παπαμιχαήλ, Ανδρέας Ψαρόπουλος, Ορέστης Νίτσιος, Στράτος Θεολόγλου, Δημήτρης Βίλας

Αναλυτικά το ρόστερ:

Κώστας Μπεχλιβάνης
Γιάννης Παπαχρήστος
Έντγκαρντς Τζερομάνοβς
Παναγιώτης Νάνης
Ούρουλε Ιγκμπαβμπόα
Αντώνης Σιβορότκα
Θεοφάνης Τσαϊτουρίδης
Χρήστος Γκογκίδης
Γιάννης Μαλτέτσιος
Γιάννης Δαμαλής
Γιάννης Ροδοστόγλου
Γρηγόρης Δάμαλης
Νεμάνια Τσουκ
Κώστας Φακοπουλίδης
Θανάσης Κοντσές
Προπονητής: Δημήτρης Γαλάνης


ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Ρέθυμνο τις δύο τελευταίες χρονιές δεν έχει καταφέρει να κάνει την υπέρβαση, τερματίζοντας στην 6η και 7η θέση. Η ομάδα της Κρήτης, που φέτος ευελπιστεί να κάνει κάτι καλύτερο, κράτησε στο ρόστερ της μόνο τους Γιώργο Κούμουλο, Νταμί Λάτοβιτς, Σπύρο Μαγκουνή, Χαρίλαο Στίκα. Στη θέση όσων έφυγαν ήρθαν πολύ αξιόλογοι παίκτες, ενώ αξιοσημείωτη είναι η επιστροφή του Γιάννη Κυριακόπουλου στην ομάδα, που αγωνιζόταν την προηγούμενη χρονιά με την ΚΑΟΔ.

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία: 4
Αγώνες: 120
Πρώτος σκόρερ προηγούμενης χρονιάς: Λάτοβιτς Νταμίρ 458 (30 αγων.)

Ήρθαν: Γιάννης Κυριακόπουλος (ΚΑΟΔ), Νίκος θεωδοράκος (ΓΣ Ολύμπια), Μιχάλης Πολίτης (Λιβαδειά), Στέφαν Γκρούντμπεργκ (Νήαρ Ηστ), Τάσος Χαρισμίδης (Παγκράτι), Γιώργος Θεοδωράκος (Ολυμπιάδα), Βαγγέλης Σακελλαρίου (Τρίκαλα), Νίκος Λαγουδάκης
Έφυγαν: Κώστας Πασχάλης, Θέμης Κουπίδης, Ιβάν Βουκαντίνοφ, Ιωάννης Ψαθάς, Γιώργος Κουκάς, Νεοφυτίδης Λευτέρης, Στυλιανού Νίκος, Γιώργος Σκεμπής

Αναλυτικά το ρόστερ:
Γιάννης Κυριακόπουλος
Νίκος Θεωδοράκος
Μιχάλης Πολίτης
Βαγγέλης Σακελλαρίου
Στέφαν Γκρούντμπεργκ
Γιώργος Θεοδωράκος
Τάσος Χαρισμίδης
Γιώργος Κούμουλος
Απόλλων Τσόχλας
Σπύρος Μαγκουνής
Νταμίρ Λάτοβιτς
Χαρίλαος Στίκας
Νίκος Λαγουδάκης
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Στέργιος Κουφός


ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ

Λίγο πολύ όλοι περίμεναν ότι η ΑΕΚ Άργους θα αγωνίζεται από φέτος στην κατηγορία, καθώς τα Τρίκαλα δύσκολα θα κατάφερναν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα έγγραφα, για να λάβουν το πιστοποιητικό τους από την ΕΕΑ. Έτσι ο σύλλογος του Άργους ανέβηκε, με τον προπονητή του Κώστα Οικονομάκη, να προχωράει σε αξιόλογες μεταγραφές για το ρόστερ του. Σημαντική προσθήκη μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή του Αλέξη Ράπτη, περσινού αρχηγού του Πιερικού Αρχέλαου, όπως και του Ντάρελ Λιούις, που έχει στο δυναμικό του τρεις ανόδους, με Σπόρτινγκ, Περιστέρι και Ίκαρο/ Έσπερο.

Συμμετοχές στην Α2 κατηγορία: -
Αγώνες: -
Πρώτος σκόρερ προηγούμενης χρονιάς: Παπαντωνίου Δημήτρης 415 (30 αγων.)

Ήρθαν: Γιώργος Κοψαύτης (Αρκαδικός), Τάσος Κασαμπαλής (Κρόνος Αγ. Δημητρίου), Κώστας Πολυζογώπουλος (Άμιλλα), Αλέξης Ράπτης (Πιερικός/Αρχέλαος), Ανδρόνικος Γκιζογιάννης (ΑΕΚ), Ιβάν Καρτέλο (ΚΑΟΔ), Ντάρελ Λιούις (Ίκαρος/ Έσπερος), Βασίλης Δελής (Οίακας)
Έφυγαν: Θανάσης Νικολόπουλος, Στέλιος Βρύντας, Μίλαν Ψάλτου, Γιάννης Παπανικολάου, Γιώργος Μπέλλης, Πέτρος Μπιτζής, Δημήτρης Μπιτζής, Χρήστος Γκαβανόπουλος

Αναλυτικά το ρόστερ:

Δημήτρης Παπαντωνίου
Γιώργος Λάππας
Γιάννης Οικονομάκης
Βασίλης Στατεράς
Γιάννης Φλεβάρης
Αναστάσιος Μητροπαπάς
Γιάννης Κολατσίοπουλος
Γιώργος Κοψαύτης
Τάσος Κασαμπαλής
Κώστας Πολυζογώπουλος
Βασίλης Δελής
Ντάρελ Λιούις
Αλέξης Ράπτης
Ανδρέας Γκιζογιάννης
Ιβάν Καρτέλο
Θανάσης Μελεούνης
Παντελής Σκορδάς
Προπονητής: Κώστας Οικονομάκης

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών

Σάββατο 30 Οκτωβρίου-1η αγωνιστική

5.30μ.μ. Ν.Ερυθραίας: Πανερυθραϊκός-Ερμής Λ. Παναγιώτου-Τζαφλέρης-Χαλαμπαλάκης (Ζώης)
5.30μ.μ. Τρίπολης:Αρκαδικός-ΑΕΚ Άργους Ψαριανός-Τσώνος Β-Θεοδωρόπουλος (Γιοχαλής)
5.30μ.μ. Ρεθύμνου: ΑΓΟ Ρεθύμνου-Πανελευσινιακός Ταβουλαρέας-Πουρσανίδης Γ-Κοτσίμπος (Μαγκανάς)
5.30μ.μ. Κραχτίδη ΚΑΟ Δράμας-Ολυμπιάδα Π. Σταματόπουλος-Παφίλης-Λαζαρίδης (Μπακάλης)
5.30μ.μ. Περιβόλας: Απόλλων Π.-ΓΣ Λαυρίου Παπαπέτρου-Αναστόπουλος Α-Τσώνος Μ (Θεοδοσόπουλος)
5.30μ.μ. Κατερίνης: Πιερικός/Αρχέλαος-Νήαρ Ηστ Μαχαιριανάκης-Ξενικάκης-Μήτσιου (Σαμάλης)
5.30μ.μ. Υμηττού: Αμύντας-Κόροιβος Αμαλ. Πανταζής-Παντελίδης-Ξάνθος (Βαμβακάς)
5.30μ.μ. Μετς: Παγκράτι-Ίκαροι Σερ. Βαρδάλος-Κατραχούρας-Σαλαβός (Ελευθεριάδης)
 

Τελευταία Νέα