«Δεν θ' αφήσουμε τον Απόλλωνα έτσι!»

«Δεν θ' αφήσουμε τον Απόλλωνα έτσι!»

Δημήτρης Τομαράς

bet365

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Χριστόδουλος Οικονομίδης φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή στην Θεσσαλονίκη και μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός σύλλογος αλλά και την προσπάθεια που γίνεται ώστε να απομακρυνθεί η νυν διοίκηση και να προκύψει διοίκηση Πρωτοδικείου. Ο κ. Οικονομίδης τόνισε ότι ήδη γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει νέα διοίκηση στον Απόλλωνα.


Ο κ. Οικονομίδης μίλησε στην εκπομπή «Γεγονότα» του Libero 107,4. Στην αρχή της κουβέντας, ο κ. Οικονομίδης αναφέρθηκε στις χθεσινές φήμες περί υποβιβασμού του Απόλλωνα στην Δ` Εθνική και τόνισε: «Αυτά που ακούστηκαν χθες περί υποβιβασμού του Απόλλωνα δεν αληθεύουν φυσικά και βγήκαν από ένα συγκεκριμένο μέσο, κανείς δεν είπε πάντως τι συμβαίνει ακριβώς με αυτή την υπόθεση. Υπάρχει όντως ένα χρηματικό πρόστιμο, το οποίο μπορέι να διαπραγματευτεί ο Απόλλων, η απόφαση θα εκτελεστεί αν ο Απόλλων δεν πληρώσει τελικά».

Συνεχίζοντας ο κ. Οικονομίδης τόνισε επίσης: «Σίγουρα ο Απόλλων βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, ο σύλλογος έχει τραβήξει τα πάνδεινα και πραγματικά υποφέρει το τελευταίο διάστημα μετά τις ενέργειες αυτώ των κυρίων. Έγιναν πάντως οι απαραίτητες ενέργειες και αναθέσαμε σε δικηγόρο να ασχοληθεί ενδελεχώς με το θέμα. Αναρωτηθείτε πάντως πως προπονητής και παίκτες μπορούν να κάνουν την δουλειά τους μετά από αυτά που ακούγονται και ειδικά από την στιγμή που όλοι τους είναι απλήρωτοι και δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα νερά στο γήπεδο».

Για την προσπάθεια που γίνεται ώστε να απομακρυνθεί η νυν διοίκηση και να προκύψει διοίκηση Πρωτοδικείου, ο κ. Οικονομίδης ανέφερε: «Κοιτάξτε μόνος του ο Δήμος δεν μπορούσε να ασχοληθεί, έγινε όμως συστράτευση όλων των δυνάμεων του Απόλλωνα και ανατέθηκε στον κ. Μόκκα να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες στο Υπ. Εμπορίου, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στην Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ώστε να διαπιστώσουμε αρχικά ποιοι είναι οι μέτοχοι της ομάδας αυτή τη στιγμή.

Μετά θα γίνουν ενέργειες ώστε να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και στην συνέχεια όλοι μας (Δήμος, ερασιτέχνης Απόλλων, σύνδεσμοι φιλάθλων, παλαίμαχοι) θα προσωρήσουμε στην δημιουργία διοίκησης Πρωτοδικείου. Υπάρχει λοιπόν μια διαδικασία για να συμβεί αυτό, να βρούμε ποιος έχει τις μετοχές, πως μεταβιβάστηκαν κτλ και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε διοίκηση Πρωτοδικείου στον Απόλλωνα».

Φυσικά, στη νυν διοίκηση δεν πρόκειται να δοθεί άφεση αμαρτιών: «Οι κύριοι αυτοί που ήρθαν στην ομάδα είχαν απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στον σύλλογο, είδαν τον Απόλλωνα ως ένα μαγαζάκι τζόγου, δεν σεβάστηκαν τίποτε. Στον Απόλλωνα δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση, είναι ένας μεγάλος και ιστορικός σύλλογος και κανείς δεν μπορεί να τον μεταχειρίζεται κατʼ αυτόν τον τρόπο, κανείς δεν έχει δικαίωμα να φέρεται έτσι και θα κληθούν να λογοδοτήσουν».

Στην ερώτηση, αν ξεκινήσουν άμεσα οι πληρωμές στον Απόλλωνα, ο κ. Οικονομίδης απάντησε ως εξής: «Για να αρχίσουμε να πληρώνουμε πρέπει πρώτα αν γίνουμε διοίκηση μέσω του Πρωτοδικείου, αν πληρώσουμε τώρα ουσιαστικά βοηθούμε αυτούς τους ανθρώπους. Μόλις λοιπόν υπάρξει νέα διοίκηση στην ομάδα, θα ζητήσουμε να παγώσουν οι οφειλές και θα αρχίσουμε να ξεπληρώνουμε. Επίσης, στην ομάδα είναι να έρθουν κάποια χρήματα, υπάρχουν έσοδα τα οποία αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν τα μούτρα να πάνε να τα παραλάβουν και εμείς θα κοιτάξουμε να τα πάρουμε από εκεί που πρέπει».

Τέλος, ο κ. Οικονομίδης αναφορικά με το θέμα του γηπέδου είπε τα εξής: «Η ομάδα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, μοιραίο λοιπόν είναι να κοιτάξουμε πρώτα να εξασφαλιστεί η σωτηρία της και έτσι όλα τα υπόλοιπα και φυσικά το θέμα του γηπέδου θα πάει λίγο πίσω. Μόλις μπορέσουμε να σώσουμε την ομάδα θα συνεχίσουμε με το θέμα του γηπέδου, που σίγουρα μας ενδιαφέρει. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εξάρω την συμβολή και το έργο που προσφέρουν αυτή την στιγμή στην ομάδα ο κ. Βουτσακέλης και οι συνεργάτες του. Ο Απόλλων έχει καλή ομάδα και πιστεύω ότι τελικά θα καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα και να σωθεί, στην αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα για τον σύλλογο».

 

Τελευταία Νέα