Η Amazon διακόπτει την παραγωγή του πολλά υποσχόμενου Lord of the Rings videogame της

Παύλος Παπαπαύλου
Η Amazon διακόπτει την παραγωγή του πολλά υποσχόμενου Lord of the Rings videogame της
Μεγάλη διαφωνία ανάμεσα στην Amazon και στην ομάδα ανάπτυξης Leyou για το game Lord of the Rings.

H Amazon έκανε μεγάλο άνοιγμα προς την αγορά των videogames, ωστόσο φαίνεται πως τίποτα δεν της πάει καλά τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η εταιρεία έδωσε εντολή να σταματήσει η ανάπτυξη του πολυ-αναμενόμενου Lord of the Rings videogame. Το παιχνίδι ετοιμαζόταν σε συνεργασία με την κινεζική ομάδα Leyou, η οποία ωστόσο εξαγοράστηκε πριν από μερικούς μήνες από την Tencent..

Η Amazon σημειώνει μέσω εκπροσώπου της πως δεν κατάφερε να διασφαλίσει κάποιους όρους συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ ήδη οι πρώτες φήμες μιλούν για μεγάλη κόντρα ανάμεσα στη γνωστή εταιρεία και στη νέα ιδιοκτήτρια του κινεζικού στούντιο. Τουλάχιστον το θετικό της υπόθεσης είναι πως όσοι προγραμματιστές εργάζονταν στο project, έχουν μεταφερθεί σε άλλα παιχνίδια και δουλειές της εταιρείας και δεν θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο της απόλυσης.

Η Amazon έχει ήδη ακυρώσει το παιχνίδι Breakaway από το 2018, ενώ και το MMO New World που ετοιμάζει, αναμένεται -μετά από αρκετές καθυστερήσεις- στα τέλη Αυγούστου.